skip to main content
Bouwaannemer EMA werkt klokje rond

Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) verhuist in 2019 van Londen naar Amsterdam. Het EMA verlaat Londen doordat het Verenigd Koninkrijk heeft besloten zich terug te trekken uit de Europese Unie (Brexit). Het EMA-gebouw in Zuidas zal volgens de planning in november 2019 worden opgeleverd.

De Omgevingsdienst heeft de aannemer (Bouwcombinatie EMA) bij hoge uitzondering ontheffing verleend om ook buiten de reguliere werktijden te bouwen. De reden hiervoor is volgens de Omgevingsdienst het ‘maatschappelijk belang’  om de opleveringsdatum te halen.

Om de deadline te halen gaat de aannemer (Bouwcombinatie EMA) van 13 augustus tot en met eind september 2018 24 uur per dag werken. In deze periode wordt er beton gestort. Gedurende de nachtelijke werkzaamheden staat de bouwverlichting continu aan en worden materialen, zoals wapeningstaal en beton aangevoerd via de Spoorslag.

De Spoorslag is de bouwweg die parallel aan de A10 loopt. Voor de veiligheid op de bouwplaats maken de vrachtwagens gebruik van achteruitrij alarmen die piepgeluiden maken. De verwachting van Bouwcombinatie EMA is dat buiten de bouwplaats niet veel van de nachtelijke werkzaamheden te merken zal zijn.

Heeft u vragen over de bouw van EMA?

Voor dringende vragen over de bouwwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de uitvoerder van Bouwcombinatie EMA, Dhr. Muskee, 06-11249349.  Voor overige vragen en klachten kunt u op woensdagmiddag tussen 13:00-14:00 uur terecht bij de uitvoerder in de keet op de bouwlocatie of mailen naar info@bcema.nl

U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met Amsterdam Zuidas Informatiecentrum, 0800 5065 (altijd bereikbaar) of via contact@zuidas.nl

Geef uw mening

Hans Jekel

Waarom geen ‘blacknoise’ in plaats. van de achteruitrij piepjes? Vooral ‘s nachts leveren de piepjes meer irritatie en dragen verder. Ik ben ‘ervaringsdeskundige’ (ik woon langs de Gaasperdammertunnel).