EMA

Het EMA-gebouw biedt onderdak aan het Europees Medicijnenagentschap. Het kantoor komt te staan langs de A10, naast de Cross Towers (het kantoor van EY). Naast werkplekken voor 900 medewerkers komen er conferentieruimten in het gebouw.

Vanwege het internationale karakter van EMA moet het gebouw aan hoge standaarden voldoen. EMA krijgt jaarlijks zo’n 36.000 gasten over de vloer, er vinden jaarlijks zo’n 5.000 videoconferences en 600 bijeenkomsten plaats. Dit alles vereist flexibiliteit in het aantal werkplekken, voldoende gelegenheden voor grote en kleine (besloten) vergaderingen en ruimte voor conferenties.

Planning

Realisatie

De ontwikkelaar van het EMA-gebouw is het Rijksvastgoedbedrijf. Sinds 16 oktober 2017 loopt de aanbestedingsprocedure voor de realisatie. De winnende aannemer wordt in maart 2018 bekend gemaakt door het Rijksvastgoedbedrijf, dat de procedure begeleidt.

Duurzaamheid

Bij de maatschappelijk belang van EMA hoort een duurzame uitstraling. Het gebouw zal nagenoeg energieneutraal zijn. Het doel is een duurzaamheidslabel dat het zogeheten BREEAM Excellence keurmerk overstijgt.

Bijzonderheden

  • 80 meter hoog
  • 19 verdiepingen
  • Ruimte voor 1.300 werkplekken
  • 38.500 m2 kantoorruimte en conferentiecentrum
  • Parkeerruimte voor circa 750 fietsen

Meer informatie

Over het bouwproject

Over EMA en de verhuizing naar Zuidas

Atrist impressie vooraanzicht
Atrist impressie achteraanzicht

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

'
6 juli 2018 | 15:31

Tim

Volgens mij klopt het feit dat er parkeerplaatsen komen niet geheel. EMA heeft bedongen dat zij toegang krijgt tot 100 parkeerplaatsen in de parkeergarage van het plot rechts van EMA. (Tussen EMA en VD Valk). Dat was althans wat ik gelezen heb.

Schrijf een reactie
2
+1
'
3 augustus 2018 | 09:39

Kim | Amsterdam Zuidas

@Tim,
In het gebouw van EMA komen geen parkeerplaatsen voor auto’s. Wel wordt bij de ontwikkeling van de naastgelegen kavel (Kavel 13, tussen EMA en Van der Valk) 100 parkeerplaatsen specifiek ten behoeve van EMA opgenomen.

Schrijf een reactie
+1