EMA

Het EMA-gebouw biedt onderdak aan het Europees Geneesmiddelen Agentschap. Het kantoor komt te staan langs de A10, naast de Cross Towers (het kantoor van EY). Naast werkplekken voor 900 medewerkers komen er conferentieruimten in het gebouw.

Vanwege het internationale karakter van EMA moet het gebouw aan hoge standaarden voldoen. EMA krijgt jaarlijks zo’n 36.000 gasten over de vloer, er vinden jaarlijks zo’n 5.000 videoconferences en 600 bijeenkomsten plaats. Dit alles vereist flexibiliteit in het aantal werkplekken, voldoende gelegenheden voor grote en kleine (besloten) vergaderingen en ruimte voor conferenties.

Planning

Realisatie

Eigenaar van het pand is het Rijksvastgoedbedrijf, dat de huisvesting van alle overheidsgebouwen in Nederland verzorgt. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft bouwbedrijf Dura Vermeer gecontracteerd voor de bouw en voor 20 jaar onderhoud van het EMA kantoor. Dura Vermeer doet dit samen met een andere bekende Nederlands aannemer: Heijmans. Samen vormen zij Bouwcombinatie EMA.

Duurzaamheid

Bij de maatschappelijk belang van EMA hoort een duurzame uitstraling. Het gebouw zal nagenoeg energieneutraal zijn. Het doel is een duurzaamheidslabel dat het zogeheten BREEAM Excellence keurmerk overstijgt.

Bijzonderheden

  • 80 meter hoog
  • 19 verdiepingen
  • Ruimte voor 1.300 werkplekken
  • 38.500 m2 kantoorruimte en conferentiecentrum
  • Parkeerruimte voor circa 750 fietsen
Atrist impressie vooraanzicht
Atrist impressie achteraanzicht
EMA, oktober 2018
EMA, oktober 2018
Foto: Marcel Steinbach

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

27 november 2019 | 14:48

Edwin

Geachte heer/mevrouw,
Ben op zoek naar een betrouwbare huurd(st)er voor een appartement in Amsterdam. Het zeer nette gemeubileerde 1 slaapkamer appartement is gelegen aan de ceintuurbaan/ferdinandbol (de Pijp) te Amsterdam, 2km van de zuidas. De woning ligt op de 1ste verdieping en heeft een eigen hoofdingang. De woning is in (eigen) particulier bezit en wordt middels een officieel huurcontract verhuurd (dus geen onderhuur). Indien u binnen uw bedrijf iemand weet of deze boodschap aan personeelszaken kunt doorgeven dan graag
mvg
Edwin

Schrijf een reactie
9
+1
25 januari 2019 | 10:50

H.J.

Woning te koop zandvoort top lokatie Dubbele bewoning beatrixplantsoen 9 zandvoort 2042PW vóór de medewerkers

Schrijf een reactie
39
+1
6 juli 2018 | 15:31

Tim

Volgens mij klopt het feit dat er parkeerplaatsen komen niet geheel. EMA heeft bedongen dat zij toegang krijgt tot 100 parkeerplaatsen in de parkeergarage van het plot rechts van EMA. (Tussen EMA en VD Valk). Dat was althans wat ik gelezen heb.

Schrijf een reactie
19
+1
3 augustus 2018 | 09:39

Kim | Amsterdam Zuidas

@Tim,
In het gebouw van EMA komen geen parkeerplaatsen voor auto’s. Wel wordt bij de ontwikkeling van de naastgelegen kavel (Kavel 13, tussen EMA en Van der Valk) 100 parkeerplaatsen specifiek ten behoeve van EMA opgenomen.

Schrijf een reactie
+1
Foto van Kim | Amsterdam Zuidas
11 april 2019 | 16:40

Joost

Er staat: “parkeerplaatsen voor fietsen”

Schrijf een reactie
0
+1
27 november 2019 | 14:40

Edwin Broekhuijs

Geachte heer/mevrouw,
Ben op zoek naar een betrouwbare huurd(st)er van een appartement zeer dichtbij de zuidas. Het zeer nette gemeubileerde 1 slaapkamer appartement is gelegen aan de ceintuurbaan/ferdinandbol te Amsterdam. De woning bevindt zich op de 1ste verdieping en heeft een eigen hoofdingang. Het appartement is in (eigen) particulier bezit en wordt middels een officieel huurcontract verhuurd (dus het gaat hier niet om onderhuur). Indien u binnen uw bedrijf iemand weet of deze boodschap aan personeelszaken kunt doorsturen dan heel graag.
mvg
Edwin

Schrijf een reactie
0
+1