skip to main content
Damwanden trillen voor 2Amsterdam

De ondergrondse parkeergarage komt deels tussen de twee torens van 2Amsterdam (3 lagen diep) en deels voor de oostelijke toren (2 lagen). Daarvoor moet een bouwkuip worden uitgegraven en zijn dus damwanden nodig. Deze damwanden vormen tevens de ‘buitenmuur’ van de toekomstige parkeergarage. Als het goed is bereikt de bouwkuip in het voorjaar van 2019 het ‘diepste punt’.

Meer lawaai

De aannemer probeert deze de grond in te duwen, hetgeen nauwelijks geluidshinder geeft. Maar het laatste stuk duwen blijkt niet te lukken. Daar moet nu een trilblok aan te pas komen. Damwanden trillen maakt aanzienlijk meer lawaai. ‘Hoeveel damwanden we moeten trillen, weten we nog niet’, zegt Paul van Kats van J.P. van Eesteren. ‘We weten niet wat we diep onder de grond tegenkomen. Hopelijk zijn er stukken waar het duwen wel gewoon lukt. Maar er is een risico dat we af en toe moeten trillen.’

Wanneer?

Het trillen vindt plaats vanaf dinsdag 4 september 2018. Er wordt alleen getrild op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur en niet op zaterdag. De aannemer hoopt half november klaar te zijn met het aanbrengen van de damwanden.

Sloopwerk klaar

Er is inmiddels veel werk verzet voor de herontwikkeling van de voormalige Twin Towers. Kabels en leidingen in de Van Beinumstraat zijn verlegd. De parkeergarage langs de A10 is gesloopt (dat was ook nodig voor het project Zuidasdok). Daar bevindt zich nu het werkterrein voor de bouw van 2Amsterdam. En er is een afgeschermd voetpad ingericht langs het nog bestaande deel van de parkeergarage. Daarnaast ligt een weg waarover (bevoorradings)verkeer het WTC kan bereiken. Op 23 augustus 2018 organiseerde J.P. van Eesteren een inloopbijeenkomst om belangstellenden te vertellen over het vervolg van de bouw van 2Amsterdam.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website voor 2Amsterdam.

Geef uw mening