skip to main content
Aanbrengen damwanden 2Amsterdam valt tegen

Eerder al meldden we dat het tamelijk geluidloos in de grond duwen van damwanden niet overal lukt. Daarom moet er een trilblok aan te pas komen – en dat maakt veel lawaai. Nu blijkt dat trilblok op nog meer weerstand te stuiten dan verwacht. Vermoedelijk liggen diep onder de grond obstakels. Daar doorheen trillen, leidt tot zeer zware geluidhinder. Omwonenden zal dat niet zijn ontgaan.

Korter trillen

Aanvankelijk was J.P. van Eesteren van plan om van 09.00 tot 16.00 uur te trillen. Vanwege de ernstige overlast is nu besloten om dat alleen te doen tussen 12.00 en 14.00 uur en alleen van maandag tot en met donderdag.

Werken aan 2Amsterdam

Niet overal problemen

Overigens blijkt dat de grond niet in het hele gebied zo hard is. Er zijn ook plekken waar het wel lukt om damwanden en palen met geluidloze technieken op de juiste diepte te krijgen. Maar dat neemt niet weg dat de aannemer meer plekken kan tegenkomen waar obstakels in de grond zitten. Het aanbrengen van de damwanden moet in de eerste week van november klaar zijn.

Damwanden drukken, hoe werkt dat eigenlijk?

Geef uw mening

Joost

Vertel ajb waaaaar dat dan is 2amsterdam: wie zegt dat wat

Redactie

Beste Joost, terecht punt. Op de kaart rechtsboven laat een zwart icoontje zien waar dit artikel zich afspeelt. Maar we merken dat dit niet duidelijk is. We werken aan verbetering.

Ookjoost

Naast het wtc aan de strawinskylaan