skip to main content
Kapseizoen van start bij Spoorslag

Dat op deze locatie is gestart, heeft te maken met de bouwprojecten. Vanwege de kap kunnen de aannemers die werken aan het EMA-kantoor en het Van der Valk hotel geen gebruik maken van de Spoorslag. Het bouwverkeer van de projecten EMA en Van der Valk, dat tot nu toe over de Spoorslag reed, rijdt sinds 5 november door de Antonio Vivaldistraat, de Barbara Strozzilaan en de Domenico Scarlattilaan naar de bouwplaatsen. Om de veiligheid te waarborgen zetten we ter plekke verkeersbegeleiders in. Dit duurt tot en met 16 november, dan is de kap op deze locatie voltooid. Wel moeten daarna de boomstronken nog uit de grond worden gefreesd.

Ecoloog

Op dinsdag startte ook het kappen helemaal aan de andere kant van het projectgebied van Zuidasdok: aan de Riekerweg, die ligt aan de zuidkant van knooppunt De Nieuwe Meer. Ook kappen we bomen tussen het treinspoor en de metro. Voordat we gaan kappen, kijkt een ecoloog of zich in de bomen en de bermen geen vogels of andere dieren meer bevinden. Pas wanneer de ecoloog de bomen vrijgeeft, gaan we aan de slag. Dit kapseizoen, dat loopt van 1 november 2018 tot 31 maart 2019, verdwijnen ongeveer 8.000 bomen. Voor de realisatie van Zuidasdok moeten in totaal zo’n 14.400 bomen worden gekapt.

Geef uw mening

Nico Jansen

Zeer te betreuren dat zoveel bomen moeten verdwijnen voor een projekt dat een twijfelachtige opbrengst heeft voor de gemeenschap. Als nu maar ook veel aandacht besteed wordt aan de schoonheid van de eindafwerking.

Ande Stokman

Echt verbaasd, zomaar 14.400 bomen kappen. En geen informatie geven over het exacte aantal bomen dat wordt teruggeplaatst. Ik begrijp niet dat dat mag.

Wilbe

Komen er nog bomen terug?

Cherie I Amsterdam Zuidas

@Wilbe, het gebied krijgt een groene inrichting en er worden zoveel mogelijk bomen teruggeplaatst. Ook komt er een weer een wandelpad langs Spoorslag en worden er bankjes geplaatst waar je aan het water kan zitten.