Zuidas Ontwikkelt 2Amsterdam

Aanbrengen damwanden 2Amsterdam valt tegen

Het aanbrengen van de damwanden voor de parkeergarage onder 2Amsterdam gaat nog moeilijker dan verwacht. Gevolg is zwaardere geluidsoverlast door trillen dan al gemeld. Aannemer J.P. van Eesteren gaat daarom maximaal 2 uur per dag trillen.

Eerder al meldden we dat het tamelijk geluidloos in de grond duwen van damwanden niet overal lukt. Daarom moet er een trilblok aan te pas komen – en dat maakt veel lawaai. Nu blijkt dat trilblok op nog meer weerstand te stuiten dan verwacht. Vermoedelijk liggen diep onder de grond obstakels. Daar doorheen trillen, leidt tot zeer zware geluidhinder. Omwonenden zal dat niet zijn ontgaan.

Korter trillen

Aanvankelijk was J.P. van Eesteren van plan om van 09.00 tot 16.00 uur te trillen. Vanwege de ernstige overlast is nu besloten om dat alleen te doen tussen 12.00 en 14.00 uur en alleen van maandag tot en met donderdag.

Werken aan 2Amsterdam Foto: Marcel Steinbach

Niet overal problemen

Overigens blijkt dat de grond niet in het hele gebied zo hard is. Er zijn ook plekken waar het wel lukt om damwanden en palen met geluidloze technieken op de juiste diepte te krijgen. Maar dat neemt niet weg dat de aannemer meer plekken kan tegenkomen waar obstakels in de grond zitten. Het aanbrengen van de damwanden moet in de eerste week van november klaar zijn.

Damwanden drukken, hoe werkt dat eigenlijk?

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

14 september 2018 | 17:00

Joost

Vertel ajb waaaaar dat dan is
2amsterdam: wie zegt dat wat

Schrijf een reactie
+1
16 september 2018 | 19:27

Ookjoost

Naast het wtc aan de strawinskylaan

Schrijf een reactie
+1
17 september 2018 | 14:28

Redactie | Amsterdam Zuidas

Beste Joost,
terecht punt. Op de kaart rechtsboven laat een zwart icoontje zien waar dit artikel zich afspeelt. Maar we merken dat dit niet duidelijk is. We werken aan verbetering.

Schrijf een reactie
+1
Foto van Redactie | Amsterdam Zuidas