Zuidas Leeft

Bioscoop Rialto naar Nieuw Universiteitsgebouw VU

In het Nieuwe Universiteitsgebouw van de VU komt een vestiging van Rialto. Het filmtheater gaat gebruik maken van dezelfde zalen als waarin overdag colleges worden gegeven. ‘Rialto VU Campus’ wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Zuidas.

De gemeenteraad van Amsterdam is op woensdag 14 maart akkoord gegaan met een financiële bijdrage door de afdeling Zuidas van de gemeente Amsterdam om Rialto VU Campus mogelijk te maken. Het gaat om een eenmalige bijdrage van 260.000 euro. Deze bijdrage vinden we belangrijk, omdat we het filmtheater zien als een culturele schakel die Zuidas en de stad met elkaar verbindt. De bioscoop draagt bij aan de verlevendiging van Zuidas. Rialto, nu nog alleen gevestigd aan de Ceintuurbaan, is een belangrijk podium voor vernieuwende, kwalitatieve en onafhankelijk geproduceerde films uit de gehele wereld.

Film- én collegezalen

Rialto VU Campus komt in het Nieuwe Universiteitsgebouw dat momenteel in aanbouw is. Het filmtheater gaat in de namiddagen, avonden en weekenden gebruikmaken van vier zalen, die overdag dienst doen als collegezalen. In het ontwerp van het Nieuwe Universiteitsgebouw is hiermee rekening gehouden. Rialto werkt samen met De Griffioen, het cultureel centrum van de VU. Deze samenwerking kreeg onder meer vorm bij het jaarlijkse On the Roof Filmfestival en bij de twee wekelijkse voorstellingen die momenteel in het VU-hoofdgebouw worden georganiseerd.

Nog een bioscoop

Naast de komst van Rialto doen we ons best om nog een bioscoop naar Zuidas te halen, in hetzelfde deelgebied, voor de meer commerciële films. We zullen exploitanten uitnodigen om met biedingen te komen om zo’n bioscoop te realiseren. Zo hopen we in de toekomst een behoorlijk filmaanbod te krijgen in Zuidas, als onderdeel van een uitgebreider programma aan kunst en cultuur.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

1 juli 2019 | 08:52

Peter Wessels

Lekker dichtbij ‘

Schrijf een reactie
0
+1
30 augustus 2018 | 14:20

Margo Wijngaarde

Leuk!! Verheug me erop.

Schrijf een reactie
+1
26 april 2018 | 12:33

ward van warmerdam

Goed een bios! En hopelijk wat betere stoelen dan de traditionele keiharde collegebanken ….

Schrijf een reactie
1
+1
9 april 2018 | 12:34

MARIJKE GROEN

ja die verschrikkelijke tunnels, daar zouden ze ook iets aan moeten doen.
Chapeau eindelijk een bioscoop in de buurt.

Schrijf een reactie
+1
26 maart 2018 | 21:14

Karen de Heer

Geweldig! Niet meer in de avonduren onder de tunnels door, maar dichtbij naar de bios!

Schrijf een reactie
1
+1
20 maart 2018 | 10:43

Felice van Keulen

Ik hoop dat er ook rolstoel plaatsen gecreëerd worden!

Schrijf een reactie
5
+1
20 maart 2018 | 17:55

Kenneth | Amsterdam Zuidas

@Felice
We hebben het even nagevraagd. Het gebouw is inderdaad rolstoeltoegankelijk en in de zalen worden rolstoelplaatsen gecreëerd.

Schrijf een reactie
+1