Zuidas Business District EMA

Even een torentje uit de grond trekken

Vorige week, in de nacht van 18 september 2018, bereikte de kern van het nieuwe EMA-kantoor zijn hoogste punt. De 81 meter hoge toren werd in recordtempo gebouwd. Hoe deden ze dat?

Gelukkig kijkt een webcam sinds half juli mee met de bouw. Daarop was te zien dat bouw de kern van het kantoor (waar onder meer de liften in komen) startte op 13 augustus. De foto hierboven is van een week na de start van de bouw. In vijf weken tijd zetten tientallen bouwvakkers verdieping op verdieping. Dat ging zo.

Bekijk de timelapse

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

1 oktober 2018 | 13:17

michael t

leuk die snelle bouwmethode maar dit ging dus ten koste van een parkeergarage die er anders onder was gekomen? En hoewel het openbaar vervoer heel goed en dichtbij geregeld is vraag ik mij toch af hoe dat met het parkeren straks gaat. Het naastgelegen vd Valkhotel zal waarschijnlijk wel op eigen terrein het parkeren oplossen?

Schrijf een reactie
2
+1
1 oktober 2018 | 12:11

Arie van Doorn

Mooi, dat hier weer gekozen is voor een glijbekisting. Werd vroeger veel gebruikt en ik dacht dat dit in onbruik was geraakt doordat de toevlucht werd genomen tot staalskelet o.d. Dit werk doet mijn oude bouwhart goed.

Schrijf een reactie
+1
27 september 2018 | 22:03

Jurgen Pol

Geweldig 👍👍👏🏻👏🏻👏🏻

Schrijf een reactie
+1
26 september 2018 | 21:12

Fred van Ommeren

Letterlijk TOP!

Schrijf een reactie
+1
26 september 2018 | 17:06

Jan.

Wat voortvarend.

Schrijf een reactie
+1