Zuidas Business District EMA

Officiële start bouw EMA-kantoor

De bouw van het kantoor voor het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) is op maandag 28 mei officieel van start gegaan. Guido Rasi, directeur van EMA, plaatste een tijdcapsule in een boorgat van een funderingspaal.

Op het snikhete bouwterrein deed Rasi dat samen met Gea van Craaikamp, plaatsvervangend secretaris generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; scheidend wethouder Eric van der Burg van Amsterdam; Roger Mol, directeur Transacties & Projecten van het Rijksvastgoedbedrijf; en Ronald Dielwart, lid van de Raad van Bestuur van Dura Vermeer. De tijdcapsule bevat wensen voor de bouw en voor het pand.

Al eerder begonnen

Het mocht dan de officiële start zijn, officieus waren de funderingswerkzaamheden al op 1 mei gestart. Dat was eerder dan gepland. Daarvoor al hadden we het bouwterrein in gereedheid gebracht. In opdracht van de Nederlandse regering laat het Rijksvastgoedbedrijf de nieuwe huisvesting van EMA bouwen. Dat gebeurt door de Bouwcombinatie EMA, die door Dura Vermeer, de contractpartner van het Rijksvastgoedbedrijf, is opgericht samen met Heijmans.

Guido Rasi, directeur van EMA
De officiële starthandeling
v.l.n.r.: Gea van Craaikamp,Roger Mol, Guido Rasi, Eric van der Burg en Ronald Dielwart Foto: Marcel Steinbach

November 2019 gereed

Het EMA-gebouw zal volgens de planning in november 2019 worden opgeleverd. De medewerkers van EMA zullen vanaf uiterlijk april volgend jaar tijdelijk worden gehuisvest in het Spark-gebouw in Amsterdam Sloterdijk. EMA is nu nog gevestigd in Londen.

Foto: Marcel Steinbach

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel