skip to main content

Het hoofdkantoor van ABN AMRO, hotel Crowne Plaza, RAI Elicium Centre, Symphony Tower en The Edge. Deze pronkstukken geven u een prachtig uitzicht over Zuidas en de rest van de stad. Tijdens Open Toren Dag op 24 maart.

Het is alweer de zesde editie van het Amsterdamse evenement, dat steeds meer bezoekers trekt. Dat is niet zo gek, want Amsterdam is op meer en meer plekken van bovenaf te bewonderen. Zuidas is daarvoor bij uitstek geschikt. Vijf gebouwen openen tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren voor het publiek (ABN AMRO tot 15.00 uur). Het hoofdkantoor van ABN AMRO is met 105 meter een van de hoogste van de stad en alleen daarom al een bezoek waard. U kunt er ook naar het bijzondere paviljoen Circl, met een eigen tuin van waaruit u op het Mahlerplein kijkt.

Absolute must

Maar er zijn nog vier gebouwen die u kunt bestijgen. In hotel Crowne Plaza kunt u Zuidas bekijken vanuit een van de kamers en suites. Speciaal voor Open Toren Dag stelt RAI Amsterdam de bovenste verdieping open van het Elicium Centre. Een bezoek aan de Symphony Financial Offices is ook een absolute must: u bekijkt Zuidas en de rest van Amsterdam vanaf de 26ste en 27ste etage. En al even bijzonder is een van de meest duurzame gebouwen ter wereld, The Edge, aan de Gustav Mahlerlaan. Gewoon komen dus de 24ste. De toegang tot de gebouwen is gratis.

Geef uw mening

Gerelateerde artikelen

reizen

Zuidas verrijkt met designschutting

Voetgangers van en naar station RAI, bezoekers van EMA en hotel Van der Valk en werknemers van de omliggende bedrijven hebben er een attractie bij: een kunstzinnige schutting langs de Tomasso Albinonistraat. De moeite van het omlopen waard.
wonen

ABN AMRO Kunstprijs-winnaar Evelyn Wang in Circl

In Circl.Art, de projectruimte van de ABN AMRO kunstcollectie, is tot en met 11 november 2020 een bijzondere expositie te zien met de titel Photosynthesis. Het werk is van Evelyn Taocheng Wang en gaat over haar zoektocht naar de ideale vrouw.
wonen

11 platanen logeren een jaar bij Van der Valk

Eén voor een zijn de 12 meter hoge platanen voor Valley naar het veldje tussen EMA en Van der Valk verhuisd. Onze groenspecialist Jeroen Assen kijkt terug op een geslaagde operatie.
Meer artikelen
06
november 2020
CIRCL

Expositie Photosynthesis van Evelyn Taocheng Wang. Van 6-11 november.

In Circl.Art, de projectruimte van de ABN AMRO kunstcollectie, is tot en met 11 november 2020 een bijzondere expositie te zien met de titel Photosynthesis. Het werk is van Evelyn Taocheng Wang en gaat over haar zoektocht naar de ideale vrouw. Lees ons artikel.