skip to main content
Doe mee met 'Zuidas, maak het groen!' via de app

De essentie van de app – de ‘Opp app’ – is dat we samen meer weten dan ieder op zichzelf. We willen juist de gezamenlijke kennis en ideeën aanboren, zeg maar het ‘collectieve brein’ van Zuidas. In dit geval willen we het Zuidas-brein benutten om tot de beste ideeën te komen voor het vergroenen van ons gebied. Uiteraard doen we dat niet allen via een app, u bent ook uitgenodigd voor de kick-off van ‘Zuidas maak het groen!’, in Circl op 7 mei 2019.

Ideeën inbrengen én verbeteren

In de app, die via uw smartphone te downloaden is, kunt u reageren op onze vragen en kunt u uw ideeën achterlaten. Deze ideeën zijn alleen te zien voor deelnemers aan de app. Het systeem groepeert vervolgens alles wat u inbrengt. Als deelnemer ziet u wat de groep vindt, waardoor u zelf weer tot nieuwe of verbeterde ideeën komt. Zo doorlopen we gezamenlijk een proces van idee-ontwikkeling. En zo komen we van een opeenstapeling van individuele belangen tot gezamenlijk gedragen invullingen voor de openbare ruimte.

In het zonnetje op het Gershwinplein

Hoe werkt het?

Het voordeel van de app is dat het niet gaat om wie het hardst roept of wie de beste spreker is. Iedere deelnemer is gelijk. Er zijn dus weinig drempels om mee te doen. Het enige is dat u de app moet downloaden en waarschijnlijk even moet ontdekken hoe het werkt. Moeilijk is het niet.

Stap 1: Download de Opp app

Download via één van onderstaande links de app uit de store die voor uw telefoon van toepassing is.

De inlogcode is daarna: maakhetgroen (kleine letters)

 

Stap 2: de dialoog

De eerste dialoog staat al voor u klaar. Er verschijnen steeds nieuwe dialogen. Het is daarom van belang dat u de notificaties accepteert en op ‘aan’ zet. U kunt uiteraard het geluid uitzetten.

Een paar tips

  • Verwijder de app niet van uw telefoon, anders bent u ook uw reacties kwijt.
  • Mocht de app een keer blijven ‘hangen’, sluit de app dan volledig af en start deze nogmaals op. Soms helpt het om van de wifi over te stappen naar 4G, als de wifi-verbinding niet heel stabiel is.

Geef uw mening

Kenneth | Amsterdam Zuidas

Dag Han, dank voor je reactie. Precies dat zijn we van plan. Bloemen zijn beter dan een kaal talud. Naar verwachting gaan we deze maand al zaaien

Han

Hoi nu alles gerooid is op de taluten en iedereen geschocked is van de kaalslag en er vertraging op het project zit. Zou het niet een id zijn om wilde bloemen te zaaien op zichtbare gedeeltes van het kale taluud. Iedereen weer een beetje blij, vooral ook de stadsbij. Groet han@hoonakker.nl

Kenneth | Amsterdam Zuidas

We vinden het belangrijk om Zuidas-bewoners de gelegenheid te geven hun groene ideeën bij ons in te leveren. We hopen dan ook dat men er gebruik van wil maken. Overigens geven we tijdens de bijeenkomst op 7 mei in Circl ook een toelichting op het <a href="https://zuidas.nl/blog/2018/fors-investeren-in-een-groene-zuidas/">Plan voor een groene Zuidas</a> In het plan leest u onze visie op vergroening en de maatregelen voor de komende 5 jaar. Wilt u meedenken over verdere vergroeningsmogelijkheden in Zuidas? Aanmelden kan <a href="https://zuidas.nl/agenda/2019/kom-naar-de-kick-off-voor-groene-ideeen/">via deze link</a>.

Dennis

Dit is nu de derde keer in korte tijd dat omwonenden wordt gevraagd naar oplossingen. Het is allemaal goed bedoeld, maar het is fantasieloos en risicoloos. Als je als gemeente en stadsdeel de Zuidas tot de internationale top wil laten behoren moet je leiderschap tonen en ook risico durven nemen. De Zuidas kan veel nieuw kwalitatief goed groen gebruiken. Zie wat het laatste stadspark heeft gedaan voor de stad Milaan (Dutch Design!). Hier heb je visie en budget voor nodig. Geen lapmiddelen waarmee je iedereen probeert tevreden te stellen, maar uiteindelijk iedereen mee teleurstelt.

Maria

Graag zou ik weer eens een gezamenlijke zwerfvuil opruim actie zien in het Gijsbrecht van Aemstelpark en de groenstrook langs de noordkant van de Van Nijenrodeweg. Deze werd altijd georganiseerd in maart wanneer het groen op de grond nog niet was uitgelopen. Het ging uit van het MFC in Buitenveldert. Misschien dat de commissie leden, bv van Groen Links hier het initiatief voor kunnen nemen? Fijn op een zaterdag met vrijwilligers en buurtbewoners plastic, blikjes en papier tussen het uitlopende groen prikken.