Agenda Duurzaamheid Zuidas Ontwikkelt

07
mei
Kom naar de kick-off voor groene ideeën

We zijn op zoek naar ideeën die Zuidas groener gaan maken. Kom op dinsdag 7 mei naar het kick-off event ‘Zuidas, maak het groen!’, van 18.30 tot 21.00 uur in Circl. Steek samen met ons de handen uit de mouwen tijdens deze actieve avond. En ontdek hoe u kunt bijdragen.

Groen maakt de stad mooi, zorgt voor verkoeling als het warm is, vangt water op als het regent én maakt ons bovendien gelukkiger. Daarom maken wij Zuidas groener. Uiteraard doen we dat samen met u, bewoner of gebruiker van Zuidas. We nodigen u, samen met uw buren, vrienden en collega’s van harte uit om mede vorm te geven aan die vergroening.

Tulpen in de berm van de Beethovenstraat Foto: Jan Vonk

Groene initiatieven

Heeft u een groen idee of initiatief? Zoals het toevoegen van groen aan het versteende pleintje bij u voor de deur? Het plaatsen van een bijenkast om de biodiversiteit te vergroten? Of iets anders voor een plek die volgens u wat groene aandacht nodig heeft? We zijn op zoek naar groene ideeën en initiatieven die bijdragen aan de vergroening van de openbare ruimte van Zuidas. Op 7 mei hoort u hoe u een groen initiatief kunt indienen. En u ontdekt wat u zelf kunt doen om een groen idee te laten groeien tot een groen initiatief en uiteindelijk een groene Zuidas.

Programma

De avond begint om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.  Van ongeveer 19.30 tot 20.30 zijn er workshops waarvoor u zich hieronder kunt aanmelden. Er zijn daarnaast enkele inspirerende sprekers. Tezamen hopen we dat u deze avond ideeën krijgt voor wat u kunt doen. Dit onder het genot van de circulaire snacks van Circl. Daarnaast geven we een toelichting op onze groene plannen voor Zuidas en geven we informatie over het indienen van uw ideeën.

U kunt deelnemen aan een van de volgende drie workshops:

1. Maak uw buurt groen

Ontdek hoe uw straat, plein of buurt vergroend kan worden, bijvoorbeeld met een nieuw buurtparkje, bloemenlint of een groene gevel.

2. Ga op groensafari door Zuidas

Niet letterlijk de straat op, maar al speurend over de kaart van Zuidas gaat u locaties spotten die wel een groene make-over kunnen gebruiken.

3. De Groene Markt

Raak geïnspireerd op de groene markt en leer hoe je een wormenemmer maakt, een moestuin aanlegt, of een balkontuin bouwt. Ook wordt u geïnformeerd over welke groene subsidies stadsdeel Zuid beschikbaar heeft.

Aanmelden

U kunt zich hieronder aanmelden. U krijgt automatisch een bevestiging in uw mailbox.

 

 

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

2 mei 2019 | 10:53

Kenneth | Amsterdam Zuidas

Beste Kiki, Het woonbotendorp valt officieel net buiten de Zuidas grenzen omdat we daar geen ontwikkeling voorzien. U kunt zeker wel meedenken over de vergroening van Zuidas (graag zelfs 🙂 ). De ideeën die u instuurt mogen echter alleen betrekking hebben op plekken die binnen de Zuidasgrenzen vallen. Heeft u bijvoorbeeld een idee voor een plek buiten Zuidas dan kunt u contact opnemen met stadsdeel Zuid.

Schrijf een reactie
1
+1
Foto van Kenneth | Amsterdam Zuidas
1 mei 2019 | 12:44

Kiki

Beste mw. Mai van der Heide,
Groenmanager Zuidas Verdi

In one woonbotendorp is wat verwarring of we nu wel óf niet mee mogen denken over groene ideen? 

Ik kreeg een mail met de uitnodiging voor 7 mei. En om mee te denken met een goed idee voor de 20e.

Ik heb het gedeeld in onze buurtapp. (155 deeln)

Veel mensen willen meedenken en hebben bovendien expertise op allerlei gebied door hun werk.

” We” vallen onder Verdi en waren bij de brainstorm sessions maar volgens  de “tien regels” uit de link voor het indienen van ideeen lijkt het kaartje ons niet mee te nemen. Ijsbaanpad/Jachthavenweg/Jaagpad

Kunt u ons helpen? 

Schrijf een reactie
0
+1
29 april 2019 | 13:50

Kenneth | Amsterdam Zuidas

We merken dat het niet voor iedereen duidelijk is wat de achtergrond is van het project Maak het groen! We verwijzen daarom graag naar het meest recent verschenen artikel op onze website

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Kenneth | Amsterdam Zuidas
29 april 2019 | 13:14

Marc

Beste mensen,
We begrijpen, hoewel we dat onprettig vinden, dat er bomen moesten sneuvelen voor de uitbreidingen. Het voelt een beetje als windowdressing ons te vragen om mee te denken. Zoals bij eerdere bijeenkomsten hebben jullie waarschijnlijk al lang gekeken wat mogelijk is, de plannen zijn nagenoeg klaar. Ik pas er voor om nog langer zogenaamd mee te denken, bewoners tra heten bet gevoel te geven dat ze er ook toe doen. Vergroening was een van de credo’s. Dat kunnen jullie professionals zeker ook vast prima zelf. Ik ben benieuwd of er samenwerking plaats gaat vinden waarin de bewoners daadwerkelijk serieus worden genomen. Ik wacht het resultaat met een gezonde scepsis af.

Schrijf een reactie
2
+1
24 april 2019 | 16:04

Pauline Miermans

Ik woon niet op de Zuidas, maar vlakbij Gelderlandplein. Is deze avond ook interessant voor mij?

Vriendelijke groet,
P. Miermans

Schrijf een reactie
1
+1
25 april 2019 | 08:51

Kenneth | Amsterdam Zuidas

@Pauline Miermans: Deze avond is voor alle bewoners en gebruikers van Zuidas. Dus als u zich betrokken voelt en ‘gebruik’ maakt van Zuidas (door in het gebied te komen of te verblijven) dan is deze bijeenkomst zeker ook interessant voor u. We zien u graag op 7 mei. U kunt zich aanmelden via het formulier en horen het graag als u ideeën heeft voor een groenere Zuidas!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Kenneth | Amsterdam Zuidas
24 april 2019 | 09:30

Marc van Heteren

Eerst 26.000 bomen kappen en dan een bloemenlint voorstellen, dat is als een pleister plakken na de benen met een kettingzaag te hebben afgezaagd. Echt bespottelijk. Waar zijn de luchtzuiveringsinstallaties ingetekend in het dokmodel? Of mogen de bewoners bij de uitgangen deze lucht zelf zuiveren voordat het hun huis binnenkomt? Aan de bomen hebben zij niets meer.
Stadsdeel moet eerst haar herplantbeloftes nakomen (IJsbaanpad), dat is namelijk hoe je een buurt groen houdt en niet met bijeenkomsten.

Schrijf een reactie
3
+1
24 april 2019 | 10:27

Menno

Groene ideeën van de groene man.
Meer bomen!
Of beter, niet rücksichtslos alle bomen kappen voor kantoren en snelwegen….
En nu mogen we met ideeën komen en de beste drie worden uitgevoerd 😊
Ik wens ze veel wijsheid met de plaatsing van het volgende tulpenveld.

Schrijf een reactie
0
+1
24 april 2019 | 16:06

Pauline Miermans

Mee eens; o.a. bij Amstelpark, oprit snelweg, zijn veel bomen gekapt. Ook op andere plekken in Stadsdeel Zuid zijn dode, omgekapte bomen niet altijd vervangen door nieuwe bomen (o.a. aan de Van Heenvlietlaan t.o. TriAz sportvelden, aan Nedersticht (vlakbij kruispunt Van Heenvlietlaan en Nedersticht, 1e plantsoen met gras… is heeel kaal).
Succes!

Schrijf een reactie
0
+1
23 april 2019 | 22:21

Kees den Blanken

Maak de Zuidas groen door geen 14000 bomen te kappen. Na de 10.000 die al weg zijn. Maak Zuidas groen door Beethoven 2 niet te bebouwen en gewoon een mooi deel van het Beatrixpark te laten. Maak de Zuidas groen door de laatste boomsingels op Beethoven 2 niet te kappen.

Schrijf een reactie
9
+1