Agenda Duurzaamheid Zuidas Ontwikkelt

07
mei
Kom naar de kick-off voor groene ideeën

We zijn op zoek naar ideeën die Zuidas groener gaan maken. Kom op dinsdag 7 mei naar het kick-off event ‘Zuidas, maak het groen!’, van 18.30 tot 21.00 uur in Circl. Steek samen met ons de handen uit de mouwen tijdens deze actieve avond. En ontdek hoe u kunt bijdragen.

Groen maakt de stad mooi, zorgt voor verkoeling als het warm is, vangt water op als het regent én maakt ons bovendien gelukkiger. Daarom maken wij Zuidas groener. Uiteraard doen we dat samen met u, bewoner of gebruiker van Zuidas. We nodigen u, samen met uw buren, vrienden en collega’s van harte uit om mede vorm te geven aan die vergroening.

Tulpen in de berm van de Beethovenstraat Foto: Jan Vonk

Groene initiatieven

Heeft u een groen idee of initiatief? Zoals het toevoegen van groen aan het versteende pleintje bij u voor de deur? Het plaatsen van een bijenkast om de biodiversiteit te vergroten? Of iets anders voor een plek die volgens u wat groene aandacht nodig heeft? We zijn op zoek naar groene ideeën en initiatieven die bijdragen aan de vergroening van de openbare ruimte van Zuidas. Op 7 mei hoort u hoe u een groen initiatief kunt indienen. En u ontdekt wat u zelf kunt doen om een groen idee te laten groeien tot een groen initiatief en uiteindelijk een groene Zuidas.

Programma

De avond begint om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.  Van ongeveer 19.30 tot 20.30 zijn er workshops waarvoor u zich hieronder kunt aanmelden. Er zijn daarnaast enkele inspirerende sprekers. Tezamen hopen we dat u deze avond ideeën krijgt voor wat u kunt doen. Dit onder het genot van de circulaire snacks van Circl. Daarnaast geven we een toelichting op onze groene plannen voor Zuidas en geven we informatie over het indienen van uw ideeën.

U kunt deelnemen aan een van de volgende drie workshops:

1. Maak uw buurt groen

Ontdek hoe uw straat, plein of buurt vergroend kan worden, bijvoorbeeld met een nieuw buurtparkje, bloemenlint of een groene gevel.

2. Ga op groensafari door Zuidas

Niet letterlijk de straat op, maar al speurend over de kaart van Zuidas gaat u locaties spotten die wel een groene make-over kunnen gebruiken.

3. De Groene Markt

Raak geïnspireerd op de groene markt en leer hoe je een wormenemmer maakt, een moestuin aanlegt, of een balkontuin bouwt. Ook wordt u geïnformeerd over welke groene subsidies stadsdeel Zuid beschikbaar heeft.

Aanmelden

U kunt zich hieronder aanmelden. U krijgt automatisch een bevestiging in uw mailbox.

 

 

Reserveer uw plek

1
2 Naar welke sessie komt u?
AantalDatumSessieTijdLocatieBeschikbaar
07/05Maak uw buurt groen18:30 t/m 21:00Circl1/20
07/05Ga op groensafari door Zuidas18:30 t/m 21:00Circl17/20
07/05De Groene Markt18:30 t/m 20:00Circl15/20
07/05Ik kom wel, maar niet naar een workshop18:30 t/m 21:00Circl36/40
3
4

Per e-mail adres kunt u twee plekken reserveren. Wilt u voor een groep reserveren, bel 0800-5065

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

24 april 2019 | 16:04

Pauline Miermans

Ik woon niet op de Zuidas, maar vlakbij Gelderlandplein. Is deze avond ook interessant voor mij?

Vriendelijke groet,
P. Miermans

Schrijf een reactie
0
+1
24 april 2019 | 09:30

Marc van Heteren

Eerst 26.000 bomen kappen en dan een bloemenlint voorstellen, dat is als een pleister plakken na de benen met een kettingzaag te hebben afgezaagd. Echt bespottelijk. Waar zijn de luchtzuiveringsinstallaties ingetekend in het dokmodel? Of mogen de bewoners bij de uitgangen deze lucht zelf zuiveren voordat het hun huis binnenkomt? Aan de bomen hebben zij niets meer.
Stadsdeel moet eerst haar herplantbeloftes nakomen (IJsbaanpad), dat is namelijk hoe je een buurt groen houdt en niet met bijeenkomsten.

Schrijf een reactie
1
+1
24 april 2019 | 10:27

Menno

Groene ideeën van de groene man.
Meer bomen!
Of beter, niet rücksichtslos alle bomen kappen voor kantoren en snelwegen….
En nu mogen we met ideeën komen en de beste drie worden uitgevoerd 😊
Ik wens ze veel wijsheid met de plaatsing van het volgende tulpenveld.

Schrijf een reactie
0
+1
24 april 2019 | 16:06

Pauline Miermans

Mee eens; o.a. bij Amstelpark, oprit snelweg, zijn veel bomen gekapt. Ook op andere plekken in Stadsdeel Zuid zijn dode, omgekapte bomen niet altijd vervangen door nieuwe bomen (o.a. aan de Van Heenvlietlaan t.o. TriAz sportvelden, aan Nedersticht (vlakbij kruispunt Van Heenvlietlaan en Nedersticht, 1e plantsoen met gras… is heeel kaal).
Succes!

Schrijf een reactie
0
+1
23 april 2019 | 22:21

Kees den Blanken

Maak de Zuidas groen door geen 14000 bomen te kappen. Na de 10.000 die al weg zijn. Maak Zuidas groen door Beethoven 2 niet te bebouwen en gewoon een mooi deel van het Beatrixpark te laten. Maak de Zuidas groen door de laatste boomsingels op Beethoven 2 niet te kappen.

Schrijf een reactie
2
+1