skip to main content
Nachtelijke afsluiting A10 Zuid van vrijdag op zaterdag

Met een 450 en 500-tons kraan hijst bouwcombinatie ZuidPlus in de nacht van 3 op 4 mei ter hoogte van de Amstelveenseweg een gebouw op zijn plek bestemd voor metropersoneel. Dit zogenaamde opkomstgebouw wordt vrijdag in twee delen over de A10 Zuid vervoerd en vanaf de A10 over het spoor gehesen en op zijn definitieve plek gezet.

Afsluitingen en omleiding

De onderstaande wegen zijn afgesloten van vrijdagavond 23.00 uur tot zaterdagochtend 07.00 uur. Verkeer richting de A10 West, Haarlem en Schiphol/Den Haag wordt omgeleid via de A2 en de A9. De nachtbussen vanaf de Amstelveenseweg (S108) en vanaf de Europaboulevard (S109) naar de binnenring (A10 Zuid) blijven rijden en worden langs de werkzaamheden geleid.

  • Verbindingsweg vanaf A2 vanuit Utrecht richting knooppunt De Nieuwe Meer (binnenring) in knooppunt Amstel
  • Toerit Amsterdam-Buitenveldert S109 vanaf Europaboulevard naar binnenring van de A10 Zuid
  • Toerit Amsterdam-Oud Zuid vanaf Amstelveenseweg S108 naar binnenring van de A10 Zuid
  • Binnenring A10 Zuid vanaf knooppunt Amstel tot knooppunt De Nieuwe Meer
  • Afrit Amsterdam-Buitenveldert S109 vanaf binnenring (A10 Zuid) naar Europaboulevard
  • Afrit Amsterdam-Oud Zuid S108 vanaf binnenring (A10 Zuid) naar Amstelveenseweg
Plaatsing tijdelijk opkomstgebouw (nov. 2018)

Plek voor de Brittenpassage

In het zogenoemde opkomstgebouw beginnen en eindigen metro- en trambestuurders hun dienst. Het fungeert als een soort huiskamer. Tussen de ritten door eten ze er, maken een praatje en drinken een kop koffie. In totaal zo’n 55 mensen. Eind vorig jaar stond het opkomstgebouw nog tussen de trein- en metrosporen in. Precies ter hoogte van de plek waar de Brittenpassage moet komen, de extra onderdoorgang van het straks compleet vernieuwde station Amsterdam Zuid. Bovendien moest op die plek de niet langer gebruikte tunnel van sneltram 51 gesloopt worden. Om die reden maakten de GVB-medewerkers in de afgelopen maanden gebruik van een tijdelijk opkomstgebouw.

Geef uw mening

Bert

Wat een leuk artikel, veel succes vannacht