skip to main content
Iedereen mag komen genieten van parkje De Vijfhoek

Het was gezellig druk in het parkje, met een dixieland dweilorkestje, een poffertjeskraam, limonade en straatartiesten. Voor de gelegenheid hadden we het ingericht met een terras, maar in het gras liggen kon natuurlijk ook.

Het parkje, achter het WTC, grenzend aan de Prinses Irenebuurt

Bellenblaaskanon

De openingshandeling was voor Udo Kock, wethouder Zuidas. Samen met directeur Zuidas David van Traa stelde hij een bellenblaaskanon in werking. De kinderen bliezen mee.

Straatartiesten

De kinderen waren niet zo geïnteresseerd in het officiële deel van het programma. Ze werden vermaakt door twee straatartiesten, die met hen voetbalden, over de spelelementen in het parkje liepen en in het water en het zand speelden.

Nevelfontein

Alessandro, samen met Chris ontwerper van de nieuwe Vijfhoek, gaf een rondleiding en legde uit hoe zij samen de ideeën uit de buurt hadden vertaald. Het parkje is ingericht met natuurstenen zit- en speelelementen, bomen en een nevelfontein.

Elkaar leren kennen

Parkje De Vijfhoek is het eindresultaat van een lange voorgeschiedenis. De bouw van de ondergrondse fietsenstalling Strawinskylaan maakte het mogelijk om het opnieuw te ontwerpen. Nu is het weer van buurtbewoners en hun kinderen – en van Zuidassers die in het parkje even kunnen ontsnappen aan het kantoorleven. Zoals wethouder Udo Kock uitsprak, hopen wij dat De Vijfhoek een plek wordt waar Prinses Irenebuurters en Zuidassers elkaar leren kennen.

O ja, Ajax vierde ook feest. Daar was niet veel belangstelling voor

Geef uw mening