skip to main content
Pleijsier Bouw wint Bewuste Bouwers Zuidas Award 2019

De trofee werd op donderdag 13 juni 2019 uitgereikt door David van Traa, directeur Zuidas, en Fries Heinis, algemeen directeur Bouwend Nederland en bestuurslid van Bewuste Bouwers. In totaal zijn er 12 bouwprojecten in Zuidas die zich profileren als ‘bewuste bouwer’. Dat wil onder meer zeggen dat hun bouwplaats er goed verzorgd uitziet, dat veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan, evenals het informeren van de omgeving over de werkzaamheden en het beperken van de overlast. Twee jury’s, een publieks- en een vakjury, beoordeelden de afgelopen maanden de aangemelde bouwplaatsen in Zuidas op deze aspecten. De uitkomsten zijn bij elkaar opgeteld en daar rolde een top drie van Meest Bewuste Bouwers uit.

Top 3

Op de derde plaats eindigde eveneens Pleijsier Bouw, maar dan met de bouwlocatie van het Van der Valk hotel. Op de tweede plaats eindigde Hurks Bouw en Vastgoedontwikkeling, dat werkt aan het gebouw Hourglass (langs de A10, aan de Parnassusweg). Maar de winnaar was dus Pleijsier Bouw met het project nhow Amsterdam RAI hotel. De jury waardeert het omgevingsbewustzijn van de aannemer. Zo levert een lokale groenteboer wekelijks vers fruit voor de medewerkers. Op milieugebied scoorde Pleijsier Bouw onder meer goed omdat hout apart wordt verzameld, zodat het kan worden hergebruikt. Maar ook omdat de aannemer een milieu-actiekaart bijhoudt waarin hij alle milieumaatregelen plant. En er wordt goed gezorgd voor de medewerkers. Zo dragen ze hun toegangspas met chip in hun helm, zodat ze altijd veilig over de bouwplaats lopen.

Niek Timmer, uitvoerder bij Pleijsier Bouw neemt de trofee in ontvangst

Hoge score

Met het project nhow Amsterdam RAI scoorde Pleijsier Bouw bij de vakjury een 9,1 (op een schaal tot 10) en bij de publieksjury een 5 (de maximale score). Het was de derde winnaar van de Bewuste Bouwers Zuidas Award.  In 2018 won bouwcombinatie Valley de begeerde trofee. In 2017 kreeg J.P. van Eesteren de hoofdprijs voor de bouw van de Goede Doelen Loterijen.

Geef uw mening

Oetze Westra

Ga zo door

the M Hairstyling

Mijn clienten zijn lovend over de gang van zaken en zien uit naar het “eind resultaat”! Het zal zeker ons deel vd ZUID AS eindelijk op de kaart zetten ?

Marleen Munniksma

Proficiat met deze dubbele score. Ga zo door.