skip to main content
Films op hoog niveau tijdens VU On The Roof Film Festival

Er is met wat goede wil een verband te leggen tussen de locatie en de films: beide bieden u een blik op de samenleving. De vier films dompelen u onder in de wereldcinema. De thema’s zijn eerwraak, vruchtbaarheidsprogramma’s van de overheid, de kans om alles opnieuw te doen maar dan anders en de onmogelijke verwachtingen ten aanzien van vrouwen.

Programma

Voorafgaand aan het filmprogramma is er vanaf 17.30 uur een open buffet, om 19.00 uur gevolgd door een muzikaal intermezzo. Op woensdag gaat ‘Vrije Schrijver’ Arnon Grunberg in gesprek met regisseur Peter Greenaway over diens film The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover.

Vanaf 20.45 uur worden de volgende films vertoond:

  • Dinsdag 3 september: Divino Amor
  • Woensdag 4 september: The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover
  • Donderdag 5 september: El viaje extraordinario de Celeste Garciá
  • Vrijdag 6 september: Re Loca
Arnon Grunberg: © Sander Voerman

Praktisch

Dak van de Vrije Universiteit, 16e verdieping VU Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105. Bij regen verplaatst de VU het programma naar binnen. Het VU On The Roof Film Festival wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam, Cultuurcentrum VU Griffioen, Filmtheater Rialto in samenwerking met VUvereniging, Filmtechiek en Il Caffè.

Geef uw mening