skip to main content
Vrijdag 1 t/m zondag 3 november: A10 Zuid dicht, geen treinverkeer stations Zuid én RAI

Update: Let op: de eerste treinen rijden zondag 3 november rond 10.00 uur. Dat is later dan gepland. De NS past hier de reisplanner op aan. De metro blijft wel gewoon rijden op station Amsterdam Zuid en RAI.

 

De werkzaamheden zijn via 3 webcams te volgen.

Maakt u op de eerste vrijdag, zaterdag en zondag van november gebruik van de weg of van het openbaar vervoer, houd dan rekening met een forse extra reistijd, afsluitingen en omleidingen.

Op zondag 3 november is er beperkt treinverkeer mogelijk van, naar en via station Amsterdam Zuid en RAI. Check voor vertrek de NS-reisplanner voor de aangepaste dienstregeling.

Extreme drukte

Vooral op vrijdag 1 november wordt extreme verkeersdrukte verwacht in de regio Amsterdam. De A10 Zuid is dan in de richting Utrecht afgesloten. Normaal rijden daar in de vrijdagochtendspits 10.000 auto’s per uur. De omleidingsroutes, A5 en A9, hebben onvoldoende capaciteit om dit verkeer te kunnen afwikkelen. Autoforenzen wordt daarom dringend aangeraden om thuis of elders te werken en de alternatieve routes zo veel mogelijk vrij te laten voor degenen die echt de weg op moeten. De driedaagse afsluiting van de zuidzijde van de A10 Zuid en het spoor is nodig omdat voor het inschuiven van het gigantische dakdeel van de stationspassage zowel treinspoor en wegdek moeten worden verwijderd en weer hersteld.

A4 en A10 Zuid

Vanaf donderdagavond 31 oktober 22:00 uur is de A10 Zuid aan de zuidzijde afgesloten tot maandagochtend 4 november 05:00 uur. Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. De oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol.

Hieronder de omleidingsroutes

Treinverkeer

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november niet mogelijk. Reizigers rijden om via Amsterdam Centraal en kunnen naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI met de metro. Op zondag 3 november rijdt er beperkt treinverkeer van en naar station Amsterdam Zuid en RAI. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Hieronder uw alternatief openbaar vervoer

Nieuwe stationspassage

De weekendwerkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, als onderdeel van het project Zuidasdok. Hoewel dit project kampt met vertraging, gaan de opdrachtgevers (Rijk, gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland) onverminderd door met de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Het inschuiven van het betonnen dek van de extra stationspassage, dat aanvankelijk gepland stond voor het driedaagse Pinksterweekeinde in juni dit jaar, is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid.

Station Amsterdam Zuid, zaterdag 11 mei 2019

Geef uw mening

Martijn Roos

Tenslotte, voor iedereen, waarvan we dachten, dat het weer opnieuw in de soep zal lopen, en een maandag ochtend spits een puinhoop zal worden bleef gelukkig uit. Zag zojuist op Webcam 1 dat de A10 Zuid weer open is gesteld.. Klasse mensen. Dat het toch gelukt is, dit alles tijdig af te ronden. Gefeliciteerd..

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dank je wel Martijn, we zijn trots!

dennis dwinger

hai ik heb meerdere keren vandaag via jullie verbluffend scherpe webcam gekeken naar dit project en geloof het of niet ik vond het gewoon spannend! Jammer dat er geen muziek bij zat. Heb ik zelf maar wat opgezet. Super te zien hoe een logistiek ongelofelijk ingewikkeld project zo soepel kan verlopen en op tijd. Duidelijk zeer goed geregisseerd. (gingen alle projecten maar zo). Nu vraag ik mij af hoeveel van die daken moeten er geplaatst en hoe gaat het onder dat dak nu verder? Of moet ik gewoon dagelijks voortaan naar de webcam blijven kijken. Dat gaat me echt niet lukken, in elk geval. Ik ben wel heel nieuwsgierig hoe dat dok verder gebouwd gaat worden, ik kon het op jullie site niet vinden en ook niet een wat gedatailleerdere planning. (Niet te, maar voor de leek). Bij de bouw van de metro was er een leuke blog die ik af en toe 's bekeek. Oh ja en trek je niks aan van azijnpissers ik zeg tegen de wegwerkers: chapeau! En succes verder. Ik ga stiekum toch wat vaker jullie site bekijken.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Dennis, dank je wel voor dit bericht! Ik beloof je snel met een artikel te komen waarin de dingen staan die jij nu noemt.

Amalia

Ik zag dat er vertraging is opgelopen. Gaat de A10 zuid oprit richting Utrecht (vanuit het olympisch stadium) morgen weer open om 5.00 uur of zal dit later zijn?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat is zeker de planning Amalia. Veel achterstand is ingehaald. Er ligt nu al een prachtige plaat nieuw asfalt, dus het ziet er goed uit.

René Jansen - Apeldoorn

Ik mocht samen met dochter live getuige zijn van de nachtelijke werkzaamheden. Supermooi en fijn dat dit kon! Marianne dank voor de inspirerende uitleg op het perron, Saskia dank voor de soepele en fijne uitleg en de verwijzing aar het infocenter! Top gedaan allemaal :)

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

En superleuk om jullie te ontmoeten! Ik hoop op een volgende keer.

Paul Hoes

Ik wil vanmiddag, komende vanuit richting Den Haag of Utrecht (ik kan kiezen, ik woon er precies tussenin), parkeren in de parkeergarage van de RAI en daarna met de metro (52) de stad in (halte Vijzelgracht, dan lopen naar het De La Martheater). Kan dat uberhaupt?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat kan Paul. De s109 (RAI) is open, stad in en uit. Als je rijdt over de A2 dan heb je geen lastig van afsluitingen.

Max

Volgens NOS gaat na wat vertraging het nu weer goed. Via webcam zag ik dag maar 1 van de 2 delen verschoven is. Was dat het plan? Wanneer wordt tweede gedaan?

JMT

Er was/is er ook maar één deel, een tweede deel moet nog opgebouwd/gebetonstort etc worden, er is niet genoeg ruimte én geen tijd om dit allemaal in dit afgelopen weekend te doen, shoot me if i am unright, heb t ook maar zo hier en daar opgevangen/gelezen/begrepen.

Jelle

Vrijdag zag ik vanaf mijn fietsje langs de Nieuwe Meer behoorlijk wat verkeer de A10 zuid op rijden dat er direct bij de VU (S108) weer vanaf ging. Dat waren zeker niet alleen bussen en hulpdiensten, maar ook allerlei gewone auto’s. Waar kwam dat verkeer vandaan?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat heb je goed gezien Jelle. Omdat de verkeerdruk zo gigantisch was vrijdag hebben we op de A4 naast bussen en hulpdiensten ook verkeer toegelaten afkomstig van de A9. Dit om de druk iets te verminderen op de A2.

Thessa

Wat is de voorspelling voor maandag - zijn de werkzaamheden op tijd klaar? Mijn dochter heeft om 08.30 schoolexamens en moet van Haarlem naar Amsterdam Zuid. Gaan de snelwegen maandag gegarandeerd om 05.00 weer open?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Thessa, we zetten alles op alles en het ziet er positief uit. Als je 100 procent zeker wil zijn - en dat lijkt me wel handig met een examen - neem dan de RNet-bus uit Haarlem. Stel dat de weg om een of andere reden nog is afgesloten dan mogen die bussen door de afzetting heen. En ze halteren onder andere op station Amsterdam Zuid. De metro en trein rijden ook gewoon volgens dienstregeling. Succes met het examen!

Jeroen Tielens

Kun je bij de rai wel de snelweg op naar utrecht? Is toch enkel afsluiting bij oud zuid?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja, dat kan, de S109 (RAI) blijft stad in en uit open.

Ben

Hi, ik moet naar het Amsterdamse Bos, ik kom vanuit Zaandam. Hoe moet ik rijden?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Ben, de afsluiting is één richting op; van west naar oost. Vanuit Zaandam kun je de route nemen zoals aangegeven op de kaart ‘omleidingsroute vanuit het noorden’ die bij dit artikel staat. En dan de afrit S108. Op de terugweg kun je je het beste laten leiden door Google Maps richting S109 en A10 Oost.

Pascal

De webcams geven een mooi beeld! Super project om te volgen.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dank je Pascal!

gerrie

ik moet om 12.00 uur van tilburg naar breda hoe kan ik het beste rijden ??

WKB

Haha dit vind ik humor!

Monique

Hoi, ik moet Vandaag met de auto vanuit aalsmeer naar amsterdam Overtoom. Wat is de beste route?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Monique, als je echt met de auto moet dan zijn de A5 en A9/A2 de toegangswegen naar Amsterdam. Google Maps geeft het goed weer.

Petra

Wat is een handige route vanuit DenHaag naar Marnixstraat?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dank je wel Lodewijk!

Lodewijk

Ik denk dat het beste is om om het Knooppunt Badhoevedorp de A9 richting Amersfoort te nemen, dan afslag S108, dwars door Amstelveen (Amsterdamseweg), vervolgens Amstelveensewegg, Overtoom, Nassaukade en dan rechts af naar de Marnixstraat (welke hangt er van af waar je op de Marnixstraat wil zijn).

Martijn Roos

Inschuiven dakdeel stationspassage, u kunt er bij zijn Kim, Amsterdam Zuidas, laatst bijgewerkt op maandag 7 oktober 2019 In de nacht van 1 op 2 november is het zo ver: bij station Amsterdam Zuid schuiven we een gigantische betonnen plaat door de A10 en het spoor. Dit is het eerste dakdeel van de toekomstige nieuwe tunnel onder het station. Komt u kijken? Leuk, 7 oktober dit schrijven. We zitten nu met ik weet hoeveel belangstellenden, live mee te kijken of ter plekke, dan wel van thuis af via de webcam. Deze zaterdag nacht zouden we dus live zien hoe het inschuiven zal gaan. Maar ik zie geen enkele beweging. Laswerkzaamheden, graafwerk en af en toe langzaam wat hijswerk van enkele gele glijders voor dat schuifwerk met mammoet kranen op hun plek gehesen worden. Gaan jullie het wel halen? voor maandag morgen 4 november tijd 05:00u de A10 Zuid weer open gaat voor verkeer, en de treinen weer volgens dienstregeling kunnen rijden. Vind het jammer dat we nu dus live zien, dit schuifwerk uit gaat lopen. En dat we voor nop naar deze webcam aan het turen zijn. Graag een uitleg hier over.

Amsterdammer

JMT, als mensen meer info willen of nodig hebben om beroepsmatige redenen dan is het misschien handiger om een persoonlijk bericht naar de organisatie te sturen. Het kwam nu over als stemmingmakerij/geklaag en tegenwoordig hoor en zie je niet anders, zie ook eerdere berichten hieronder. Misschien dat ik ietwat te direct was en zal daar in de toekomst rekening mee houden. Dank voor uw kritische en opbouwende reactie ;-)

JMT

@Amsterdammer, iemand die regelmatig heel interessante feitjes over gvb, trams, infra, etc weet door te geven via bepaalde fb-groepen (zijn openbaar hoor!), soms tot midden in de nacht opblijft voor het eerste plaatje van een nieuwe tram etc. of zoals nu ook weer, 'gewoon' benieuwd naar de voortgang en daarvan dan ook vaak wel de foto's/verslagen post op die diverse fb-groepen. Dus ik zou maar eens wat minder hard oordelen over iemand die je niet kent, Amsterdammer... ;-)

Amsterdammer

En u bent???? Ga wat nuttigs doen met je leven!

Arie

Probeer via web cam te kijken maar na 1 sec gaat iw op pauze waardeloos die dingen.

Amsterdammer

Arie, dat ligt aan uw computer en/of verbinding ... waardeloos spul heeft U!

Kim | Amsterdam Zuidas

@Arie, Probeer eens een andere browser, of heb je dat al gedaan? Ze draaien hier alle drie soepel (behalve de regendruppels op camera 3) en wellicht is het iets hardwarematigs?

andy

Net webcam 1 weer in de lucht hopen dat webcam 3 snel opdroogt

Martijn Roos

Webcam 1 is denk ik overbelast? Laad bij mij niet in.

Kim

@Martijn, Wordt aan gewerkt!

J wiessenberg

Is de snelweg op 5 december al klaar Wij gaan dan naar schiphol

Kim | Amsterdam Zuidas

@J Wiessenberg, Deze werkzaamheden duren tot maandagochtend 05:00, dan rijdt alles weer. Dus, jazeker!

Petra de Kuyper

Wij hebben morgenavond en voorstelling in DeLaMar. We komen vanuit DenHaag. Welke route adviseer je dan?

just

als je via utrecht rijdt, dan mijdt je het stuk a10. Je kan bijvoorbeeld bij de p r rai parkeren.

Edward

Kun je Zaterdagochtend om 8.00 komend uit de stad bij de RAI onder de Ring doorrijden richting Buitenveldert

LB

Is de P R Rai nog bereikbaar?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja de S109 (RAI) is stad in en uit bereikbaar maar het is er wel zeer druk.

LB

Is de P R Rai morgen (zaterdag 2 November) wel bereikbaar?

Janneke

Kan ik morgen vanaf de s103 over de A10 naar de A4 richting Den Haag en terug?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Heen is dat geen probleem. Op de terugweg word je omgeleid via de A5.

Eric

Beste Saskia, quote: "Helaas kiezen automobilisten ook voor de route door Badhoevedorp." dat klopt maar deels, ik zie toch echt ook in deze stream staan: "Binnendoor via Badhoevedorp is een optie" Vanmorgen is hier al iemand voor zijn sokken gereden omdat het hier een chaos is. Ik vraag me af of jullie echt in de gaten hebben wat hier gebeurd, de brug is al een heikel punt vraag maar aan de gemeente Amsterdam en/of Haarlemmermeer. Of kijk eens op https://slotenoudosdorp.nl/samen-tegen-een-sloterbrug-die-nog-meer-verkeer-aantrekt/ Wederom word de schijn gewekt niks om de burgers te geven welke hier nu al voor de zoveelste keer last van ondervinden. Kijk voor de grap eens hier dan zie je waar ik het over heb: https://mydrive.tomtom.com/nl_nl/#mode=viewport viewport=52.3388,4.79561,15.24,0,-0 ver=3 Je schrijft: "We voorkomen zo dat de zuidkant van Nieuw-West volledig vastloopt", ja duh je verplaatst het nu gewoon naar badhoevedorp. Ik kan nog wel even door gaan maar ik heb niet het idee dat er ook maar iemand iets zinnigs gaat doen met de werkelijkheid dus wens jullie succes. Groet Eric

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dank je Eric, het is een besluit dat de regio neemt. Ons project, in afstemming met nood- en hulpdiensten, Rijkswaterstaat, gemeente, regioregie. Het enige wat ik nu kan doen, is zorgen dat jouw bericht komt bij degenen die hierover gaan. Dat ga ik dan ook doen.

Dirk Diels

Hallo, We moeten morgen in het De La Mar theater zijn en komen van Antwerpen via Utrecht (A2) Amsterdam binnengereden. Ik begrijp dat we op A2 aan knooppunt Amstel gewoon rechtdoor moeten rijden en S110 moeten blijven volgen richting Weesperzijde, nadien S110 aan stadhouderskade. Klopt dat?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat klopt, veel plezier!

Helena

Hallo, kan Iemand mij zeggen hoe ik zondagmiddag bij het de la Mar theater kan komen met de auto?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Het hangt er vanaf waar je vandaan komt, maar de vraag hierboven beschrijft het goed. Veel plezier!

Eric

Beste, Kunnen jullie ons vertellen waarom het laatste stukje A4 ook dicht is, deze weg open houden zodat de west kant van de A10 bereikbaar blijft zo voor de mensen in Badhoevendorp een zege zijn want nu staat het complete dorp vast vanwege het sluip verkeer. MVG Eric

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Eric, we zien de situatie in Badhoevedorp, het heeft alle aandacht van het verkeersteam en de politie. Alle toegangswegen aan de west- en zuidkant van Amsterdam zijn extreem druk en we zien de drukte nog niet afnemen. Deze beslissing is genomen in overleg met de gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat en de nood- en hulpdiensten. We spreiden het verkeer met bestemming Amsterdam door hen voor knooppunt Badhoevedorp te laten kiezen voor de A9 of A5. Helaas kiezen automobilisten ook voor de route door Badhoevedorp. We voorkomen zo dat de zuidkant van Nieuw-West volledig vastloopt en RNet-bussen, ambulance, politie en brandweer er niet meer door kunnen.

Floor pannekkem

Kan je wel met de auto via de amstelveense weg helemaal nr AMSTELVEEN rijden (dus vanuit Adam nr AMSTELVEEN)?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat kan, alleen de snelweg is dicht.

Shimon

Vanaf de Europaboulevard is het wel weer mogelijk om de A10 op te rijden richting Amersfoort? Vanuit Buitenveldert?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja, dat is mogelijk, hooguit drukker.

Gonneke Sargis

Komende vanaf de A1 en dan A10 moet ik afslag 109 hebben (RAI). Kan ik deze afslag nog bereiken?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja dat kan, de 109 blijft open. Zowel stad in als uit.

Freerk Twijnstra

Goedemiddag, Ik moet zondagmiddag om 13:00u aanwezig zijn bij Vondelgym Zuid (Eduard van Beinumstraat 110). Kan ik hier nog komen met de auto? Groet, Freerk

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Freerk, vanaf de A10 Oost/A2 kun je Vondelgym bereiken, vanaf het westen niet. Weet ook dat er zondag al weer treinen rijden en dat de metro vanaf allerlei stations in Amsterdam gewoon rijdt en stopt op station Amsterdam Zuid. Dat is bijna voor de deur.

Helma

Ik kom in de nacht van zaterdag op zondag (rond1 uur) aan op Schiphol hoe kom ik richting station zuid? Een taxi zal extra veel kosten denk ik ?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Helma, ik denk dat de bus vanaf Schiphol de beste optie is. Maar check vooral even 9292.nl. Daar krijg je een aangepast reisadvies.

Marcel Brouwer

Is de afslag naar de VU wel open? Ik moet namelijk naar het stadionplein.

Marcel Brouwer

Ik kom vanaf Hoofddorp.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Wat is je vertrekpunt Marcel?

Louise

Ik moet zaterdagochtend om 10.00 bij de VU zijn, hoe kan ik het beste daar komen vanuit Groningen?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Vanuit Groningen heb je op de heenweg niet te maken met afsluitingen. Je rijdt via de A1 naar de ringweg Amsterdam A10. De afslag VU is dan ook gewoon open. Op de terugweg kun je je het beste laten leiden door Google Maps richting S109 en A10 Oost.

Eveline

Als ik zondagochtend uit de richting Den Haag kom en ik moet naar het Rokin, wat is voor mij dan de handigste route om te nemen?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Saskia | Amsterdam Zuidas Dag Eveline, de trein werkt het beste. Het Rokin ligt op loopafstand van het station. Maar als dat geen optie is dan kun je het beste rijden via de A4/A5. Google Maps geeft de juiste route aan.

Eveline

Zondag 3 nov moet ik vanaf Den Haag naar het Rokin Amsterdam. Welke route kan ik het beste rijden?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Eveline, de trein werkt het beste. Het Rokin ligt op loopafstand van het station. Maar als dat geen optie is dan kun je het beste rijden via de A4/A5. Google Maps geeft de juiste route aan.

Fabio Mulder

Maar simpel gezien. Kun je wel Amsterdam in .kom uit Den Bosch met de auto.duurt alleen langer?

Wilma

Hoe kan ik vrijdag ochtend vanuit Amsterdam Oost naar Schiphol - is A10 in die richting al open?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Wilma, die richting blijft alle dagen open. Het is juist de tegenovergestelde richting die dicht is. Het gaat wel drukker zijn dan je gewend bent.

Rita

Kan ik zaterdag met bus 55 naar zuid en van daaraf met nz lijn naar cs?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja hoor, geen probleem Rita.

Marianne

Ik moet morgen vanaf de Maassluisstraat (vlak bij de oprit naar de A10), richting Ouderkerk aan de Amstel. Welke route kan ik het beste nemen?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Hoi Marianne, voor jou geldt hetzelfde advies als voor Mark hieronder. Je hebt twee opties. Optie één is over de A4 richting Schiphol en dan via de A9 naar de A2. Maar juist die A9 gaat morgenochtend enorm druk worden. Optie 2 is door de stad naar de S110 en daar de A2 op. Ook dat zullen meer mensen doen. Ik raad je aan morgenochtend Google Maps te bekijken en zo de gunstigste route te kiezen. Goede reis!.

René

Ik kom kijken naar het inschuiven van het betondek. Waar parkeer ik het makkelijkst mijn auto? Ik heb een fiets mee voor het laatste stukje.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag René, leuk dat je erbij bent, dan zien we elkaar daar. We hebben geen specifieke parkeerplek. Er is een QPark in Zuidas, misschien parkeren in Buitenveldert bij het Gelderlandplein?

jing

ik vraag me af wat dit betekent voor fietsers die van de binnenstad naar zuidas/vu moeten. omleiding? Ik fiets normaal gesproken langs beethoveenstraat richting zuid en dan rechtsaf bij ABN AMRO. einig impact op mijn reis?? dank!

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Voor fietsers is er geen probleem, integendeel, vooral doen.

Gert

Morgen wil ik graag vanaf bushalte olympisch stadion met bus 397 naar Schiphol. Volgens de NS app lijkt het te kunnen, maar als ik de route van de bus bekijk lijkt hij toch over de A10 te gaan. Kan ik deze bus wel of niet nemen? Veel dank!

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat is een goede keuze Gert. De bussen die normaal over de A10 gaan, rijden in de komende drie dagen ook over de A10. Dus de RNet-bussen zijn een prima keuze.

Win

Volkomen onduidelijk hoe je in nieuw west moet komen

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Wat is je vertrekpunt? Misschien kan ik helpen.

j.boon

Ik woon in Amstelveen en ga via de Beneluxbaan naar de Parnassusweg en ga dan Amsterdam in. Is deze route a.s. zaterdag ca. 06.00 uur nog open ivm werkzaamheden in Zuid?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja, die route blijft alle dagen open.

Mark

Ik woon in de Schinkelbuurt Amsterdam en moet naar Tilburg morgenochtend. Hoe kom ik het beste op de A2 aangezien ik dichtbij de A10 woon bij afslag s107

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Je hebt eigenlijk twee opties. Optie één is over de A4 richting Schiphol en dan via de A9 naar de A2. Maar juist die A9 gaat morgenochtend enorm druk worden. Optie 2 is door de stad naar de S110 en daar de A2 op. Ook dat zullen meer mensen doen. Ik raad je aan morgenochtend Google Maps te bekijken en zo de gunstigste route te kiezen. Goede reis!

Maria

morgenmiddag moet ik met de auto van Hoorn naar VU gaan welke route mogelijk is

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat is sowieso beter dan in de ochtend Maria. Je kunt het beste rijden via de A10 Oost en A10 Zuid naar afslag S108. Die richting is open.

Bart Wortman

Kan ik morgenmiddag met bus 346 van Haarlem naar de VU? En moet ik dan rekening houden met vertraging?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat is een prima verbinding waarbij je geen last hebt van afsluitingen. Zeker doen. Het kan hooguit zijn dat de bus drukker is dan normaal.

Saar

Hoe zit het als je vanuit het zuiden over de A2 komt? Ik vermoed over de A9 dan? Deze route staat niet op de kaart...

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Saar, het hangt een beetje van je bestemming af maar de A2 is open en ook de A10 Zuid richting Schiphol (binnenring). Hoe dichter je bij Amsterdam komt, hoe drukker het zal zijn omdat de A9/A2 een omleidingsroute is voor de mensen die naar Amsterdam willen.

mw Jansen

Vrijdagochtend moet ik vanuit Haarlem naar de Oude Haagseweg in Amsterdam. Kan ik dat stukje van de A4 nog nemen voor de afslag? Zo niet, kan ik binnendoor via Badhoevendorp er komen??

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Nee, over de A4 vanuit Haarlem is de Oude Haagseweg niet te bereiken. Binnendoor via Badhoevedorp is een optie of via de A10 West de A4 op. Vanuit Amsterdam gezien is de A4 namelijk wel open. Het is aan te raden vrijdagochtend Google Maps even te raadplegen om precies te zien wat open en dicht is.

Peter

Goedemiddag, heb morgen een congres in de RAI. Hoe kom ik daar vanuit richting Utrecht.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

De S109 (RAI) blijft het hele weekend open, zowel stad in als uit. Het zal er alleen druk zijn en morgenochtend extreem druk. Een goed alternatief is de trein naar Bijlmer ArenA of Amstel en dan door met de metro. Of parkeren bij P R Breukelen langs de A2, met de trein naar Bijlmer ArenA en verder met de metro. De metro stopt voor de deur van de RAI. Er staan een paar opties vanuit Utrecht in het schema bij dit artikel. Goede reis!

Nina

Bedankt voor het verhelderende artikel. Is het wel op mogelijk om overal met de fiets onder de A10 door te komen?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat is overal mogelijk en we zijn natuurlijk groot voorstander van de fiets dit weekend.

Shirlene

Hoi, verwachten jullie vertraging of omleiding op zaterdag op de route vanuit Station Holendrecht richting Rotterdam Centraal? Mijn moeder reist dan en ik wil haar voorbereiden.

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dag Shirlene, de treinen die normaal via Amsterdam Zuid rijden worden omgeleid. Je kunt het beste even checken op de NS-reisplanner.

Femke

Goedemiddag, Zowel zaterdag als zondag krijg ik bezoek vanuit Eindhoven. Ik woon zelf op de Amstelveenseweg te Amsterdam ter hoogte van het Olympisch Stadion. Normaal gesproken nemen we vanuit Eindhoven de afslag 'Olympisch Stadion' of 'Oud-Zuid'. Zijn deze afritten nog steeds bereikbaar? En hoe moet mijn bezoek de terugweg nemen? Alvast bedankt!

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dag Femke, deze afrit blijft beschikbaar want de A10 Zuid richting Schiphol (binnenring) blijft open. Op de terugweg naar Eindhoven is de beste route waarschijnlijk via de A4 richting Schiphol maar ga voor een actueel advies vooral even naar Google Maps.

IR

Hoi! Is P R parkeren bij Amsterdam RAI wel mogelijk, en om vanaf daar de metro/tram te nemen? Of is de P R niet bereikbaar? Alvast bedankt!

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

We raden die P R niet aan omdat we verwachten dat de verkeershinder daar zeker voelbaar zal zijn. De S109 (RAI) zal zwaar belast worden. Een beter alternatief is de P R Breukelen of andere P R's die in het schema bij dit artikel worden genoemd.

Floor

Klopt het dat bus 346 van Haarlem station naar amstelveense weg gewoon rijdt? En dat ik vanaf daar de metro kan pakken naar rai?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dat klopt helemaal, de 346 mag door de afzetting over de A4 en A10 naar Zuidas.

Inge

Ha Eric, ik zie een hoop informatie. Dat is fijn. Enkel zou het fijn zijn als aangegeven kan worden of de Europaboulevard en de Boelelaan t.h.v. station Rai voor het autoverkeer open blijft. Morgen kan niet eenieder thuis werken, met het OV komen. Voor mensen die via de oost kant komen en morgen toch moeten werken aan de zuid-as is dat belangrijke informatie.

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dag Inge, je kunt ervan uitgaan dat als er iets is afgesloten, we dat hier melden. De A4 en A10 zijn dicht vanaf Badhoevedorp richting het oosten. De stedelijke wegen zoals de Europaboulevard en Boelelaan zijn gewoon open net zoals de S109 (stad in en uit). Maar ga ervan uit dat die open wegen extreem druk zijn, dus neem extra reistijd als je toch met de auto moet.

wim

Dag Saskia Ik moet 1 november om 08.00 uur op de Claude de Debussy laan zijn. Ik kom vanaf Diemen. Kan ik dan gewoon via de A10?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dag Wim, ik raad je juist op die vrijdagochtend aan de trein en metro te nemen vanuit Diemen. Het is 'zwarte vrijdag' en dat betekent extreme drukte op de Amsterdamse wegen aan de zuidkant van Amsterdam. De vrijdagochtendspits wil je liever aan je voorbij laten gaan.

H. J.

Goedemorgen, ik moet 1 november om 14.00 uur op Schiphol zijn vanaf Purmerend is dat te doen?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dag H.J., dat zou goed moeten gaan. Maar check op de dag zelf nog even Google Maps voor de actuele verkeerssituatie.

Dp

De 358 naar en van kudelstaart zie ik niet terugkomen in het schema. En geldt daar extra vertraging op?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Je hebt gelijk, de 358 rijdt volgens dienstregeling en zal hooguit last van drukte hebben.

Herman K

Goedemorgen Saskia, Ik kom vanaf Schiphol en wil graag de afslag Sloten pakken bij knooppunt de Nieuwe Meer is dat mogelijk?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Nee dat is jammer genoeg niet mogelijk. Dat is een afslag van de A4 en die is dicht vanaf Badhoevedorp in de richting van Amsterdam.

Erik Lippe

Uitstekende website met echt alle denkbare info!! Complimenten, Zuidas!!

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dank je Erik!

Lianne

Goede morgen, Ik moet morgenochtend werken in het VUmc, ik kan als verpleegkundige natuurlijk moeilijk thuis werken. Ik kom vanuit Hoorn. Is het mogelijk om met de auto via de zeeburgertunnel en terug via de coentunnel te rijden? Het is mij niet helemaal duidelijk of de afsluiting 2 richting op is.

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dag Lianne, de afsluiting is één richting op; van west naar oost. Vanuit Hoorn kun je de route nemen zoals aangegeven op de kaart 'omleidingsroute vanuit het noorden' die bij dit artikel staat. Op de terugweg kun je je het beste laten leiden door Google Maps richting S109 en A10 Oost.

Eveline

Zaterdag en zondag moet ik in de RAI zijn. Kan ik vanaf richting Utrecht/Amersfoort afslag 9 nog nemen? Of is het beter om de auto bijv bij station Duivendrecht te parkeren en met de metro naar de rai te gaan? Of is er nog een beter alternatief? BVD!

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

De S109 (RAI) blijft het hele weekend open, zowel stad in als uit. Het zal er alleen druk zijn. Een goed alternatief is de trein naar Bijlmer ArenA of Amstel en dan door met de metro. Of parkeren bij P R Breukelen langs de A2, met de trein naar Bijlmer ArenA en verder met de metro. De metro stopt voor de deur van de RAI. Er staan een paar opties vanuit Utrecht in het schema bij dit artikel. Goede reis!

benjamin

Kan ik wel met de metro vanuit Sloterdijk naar de Zuidas?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Ja, dat is een goede optie, de metro rijdt gewoon volgens dienstregeling.

Naomi

Ik vroeg me af of de reizigerstunnel toegankelijk is vanaf de Gustav Mahler plein kant om naar de metro te komen op deze dagen

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Ja zeker, het station blijft van beide kanten toegankelijk.

K. Dekker

Nergens staat wat de kleuren betekenen. Rood stippellijn is niet toegankelijk? Blauw en groen de alternatieven?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Klopt helemaal.

Caroline

Hallo wij wilde van af purmerend naar almere gaan..kunnen we dat ook beter maar niet doen?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat kun je prima doen. Houd voor vertrek even Google Maps in de gaten voor een actueel advies.

Dp

Hoe zit het met de bussen?

Laura

De bussen die op het artikel vermeld zijn rijden gewoon, maar weet je of 242, 347, 348, 357 en 358 wel rijden? Ik moet vanuit Amstelveen busstation naar Station Zuid rijden en dan terug... Bedankt!

Dp

De 358 naar en van kudelstaart zie ik niet terugkomen in het schema. En geldt daar extra vertraging op?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

De bussen rijden gewoon. In het schema in dit artikel zie je ook de nummers van de regionale bussen die rijden.

Lisa

Wij komen vanuit denhaag en moeten naar afas live op zondag 3 nov 1900. Wat is de beste optie voor ons en hoelang zal de extra reistijd naar verwachting dan zijn?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Lisa, je wordt dan omgeleid via de A9 en A2. Hoe lang je reistijd gaat zijn, durf ik nu niet te zeggen. Dat is van veel zaken afhankelijk, (pechgevallen, ongevallen). Je kunt het beste voor vertrek Google Maps in de gaten houden voor een inschatting van je reistijd. Veel plezier in AFAS!

Lisa

We komen met de auto.

Amalia

Beste, Ik moet vrijdag vanaf oud zuid (olympisch stadion) richting Amsterdam Zuidoost (richting Ikea). Ik neem altijd de snelweg richting Utrecht. Welke route kan ik het beste nemen als alternatief want als ik het goed begrijp is die oprit afgesloten? Alvast bedankt.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Klopt, de route die je noemt, kun je vrijdag niet nemen. Voor vrijdag is er geen goede alternatieve route, we verwachten in Amsterdam filerijden. Het beste alternatief is het openbaar vervoer. De metro rijdt namelijk gewoon. 9292.nl geeft je een aangepast reisadvies.

Rik

Dag Saskia, Ik moet naar Amsterdam Noord vanuit slotervaart. Is dat nog wel mogelijk of is de hele A10 (ring west) ook dicht?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

De A10 West blijft gelukkig gewoon open.

Miriam

Moet zaterdagmiddag vanuit hoofddorp naar buitenveldert de voetbalclub, hoe kan ik het beste rijden?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Je kunt het beste rijden via de A4 en A9. Zet Google Maps aan voor een actueel advies en neem ruim vooral de tijd.

Anne-Sophie

Beste, Wij moeten zaterdag 2/11 in het Novotel zijn in Amsterdam. Wat is de beste en kortste weg voor ons? Wij zijn afkomstig van Gent. Dit is het adres. Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam, Nederland

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Anne-Sophie, dan hebben jullie een bijzonder weekend uitgekozen. Als je een kleine wandeling maakt richting station Amsterdam Zuid (aan de zuidzijde van de A10) dan zie je iets niet alledaags. Het hotel is goed te bereiken via de normale weg; vanuit Utrecht de A2 naar Amsterdam en bij de S109 (RAI) afslaan. De S109 blijft het hele weekend open, zowel stad in als uit. Het zal er hooguit drukker zijn. Fijn weekend!

Marianne

Ik forens elke dag van de S107 naar de S113. Helaas is nu juist de komende dagen thuiswerken geen optie. Hoeveel extra reistijd zou ik in moeten calculeren als ik toch met de auto ga?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat is lastig te voorspellen Marianne. Zo'n afsluiting op zaterdag en zondag hebben we eerder gehad. Toen liep de extra reistijd op tot ongeveer een uur. Vrijdag verwachten we in sommige gevallen 2 uur omdat het een werkdag is. Hopelijk neemt de drukte dan af na 10 uur 's ochtends. Veel hangt af van het moment van de dag en of er ongevallen of pechgevallen zijn. Op de heenweg kun je waarschijnlijk het beste rijden via de A10 Noord, terug is de weg voor jou gewoon open. Houd Google Maps goed in de gaten en ga er vanuit dat vrijdag de pittigste dag wordt. Goede reis!

Liza

Hi, Wij moeten vrijdag, zaterdag en zondag in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis zijn. Wij komen vanuit Utrecht, hoe kunnen we het beste rijden?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Liza, met de auto kun je de gewone route rijden; via de A2, A10 Zuid en A10 West. Maar hoe dichter je bij Amsterdam komt, hoe drukker het zal zijn. Vooral op vrijdagochtend zal de A2 extreem druk zijn omdat veel verkeer dan via de A9 en A2 naar Amsterdam zal gaan. Houd Google Maps daarom goed in de gaten. Op de terugweg krijg je te maken met de afgesloten A10 Zuid. Ook dan kun je je het beste laten leiden door Google Maps. Is het openbaar vervoer misschien een alternatief? Je kunt dan parkeren bij de P R Breukelen langs de A2, met de trein naar Bijlmer ArenA en met metro 50 naar het AVL.

Lily Ruijter

Beste Saskia, A.s. zaterdag moet ik bij de ACTA zijn (Gustav Mahlerlaan) en ik kom vanuit Utrecht (A2). Hoe kan ik dit het beste doen? Trein of auto? Alvast bedankt voor een reactie.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Lily, je kunt het beste met de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA, dan overstappen op metro 50 of 51 (richting Isolatorweg) en uitstappen bij metrohalte Amstelveense weg. Vanaf daar is het zo'n 800 meter lopen. Vergeet niet, als je in de metro zit, ter hoogte van station Amsterdam Zuid, even links uit het raam te kijken.

Mw Jansen

Goed

Willy

Ik moet morgen vanaf stadsdeel Westerpark naar de Amsterdamseweg in Amstelveen. Hoe kom ik daar met de auto. Mvg. Willy.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Laat je maar leiden door Google Maps Willy.

E. Silvius

Goede middag, Wij moeten zondag 3 nov. van Sneek naar van der Valk Hotelschiphol op de Rijksweg 4. Wat is de beste route.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Vanuit het noorden neem je het beste de A10, A5 en A4. En terug precies hetzelfde. Google Maps laat dat goed zien.

Albert

Ik moet vrijdagmiddag vanuit Amsterdam zuid naar Schiphol Kan ik de noodzuid lijn nemen naar Centraal en vandaar naar Schiphol? Dank.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja, dat kan.

Joke

Goedemiddag, Kan ik zondag vanaf het noorden A9, de A4 op om de afslag S107 naar Sloten te nemen?

E. Silvius

Goede middag, Wij moeten zondag 3 nov. van Sneek naar v/d Valk Schipholhotel Rijksweg A4. Wat is de beste route.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Joke, dat gaat niet. Je kunt wel de S107 nemen vanaf de A10 West (na de Coentunnel).

Marco

Goedemorgen, Wij moeten zondagmiddag in het VU zijn, is de weg (A10)naar het VU vanaf Purmerend gezien door de Coentunnel bereikbaar?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ha Marco, nee die route is afgesloten. Je kunt het beste rijden via de A10 Oost en dan bij de S108 (binnenring A10 Zuid) afslaan. Kijk maar even naar het omleidingskaartje in dit artikel 'Omleidingsroute vanuit het noorden'.

Jemima

Hi, Ik moet vrijdag 1 november met de auto vanuit Hoofddorp naar het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Welke route kan ik het beste nemen? Alvast dank voor uw reactie. Groet Jemima

SG van Broekhoven

hoi, je A4 en dan afslag S107, onderaan afslag rechts, met bocht mee naar links, weg volgen, en daar staat al een bord AVL. of A4 , A9 en afslag Badhoevedorp/Osdorp, en dan via Osdorp naar AVL rijden.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat wordt niet eenvoudig Jemima. De A4 naar Amsterdam is afgesloten. Als je echt met de auto moet, laat je dan adviseren door Google Maps op de dag zelf en neem sowieso ruim een uur extra reistijd. Alle alternatieve routes met de auto zullen druk zijn. Mocht je toch die mogelijkheid hebben dan is er een directe trein van Hoofddorp naar station Amsterdam Lelylaan. Op dit station kun je de metro nemen naar het AVL.

Janneke de Visser

Hoi, Ik moet zaterdagochtend 2 november van Goes (Zeeland) naar Amsterdam Sloterdijk (Aristo gebouw), met de trein. Rijdt dat allemaal gewoon? Of ga ik dan ergens stranden? Groetjes, Janneke

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dat zou goed moeten gaan Janneke. Check vooral de NS-reisplanner voor het juiste reisadvies, die is aangepast.

Ellion

Hoi, wij komen 1 november vanuit de richting Den Bosch naar Schiphol. Ons vliegtuig vertrekt om 9.55 uur. Is Schiphol voor ons bereikbaar en verwachten jullie vanuit deze richting extra drukte?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Ellion, de richting die rijdt (naar Schiphol over de A9 of A10/A4) is niet afgesloten. Maar we verwachten vrijdag een zeer extreme ochtendspits rond Amsterdam waarin het meer stilstaan dan rijden is. Zo'n tienduizend auto's per uur extra gaan hun weg zoeken. Je kunt het erop wagen maar als je een vliegtuig wilt halen, biedt de trein meer zekerheid. Volgens de NS-reisplanner ben je in 1,2 uur vanuit Den Bosch op Schiphol. Alvast een goede reis!

Ed Roodbeen

Je kan beter op 31 oktober naar Schiphol reizen en in een hotel slapen.

Hans

Bereikbaarheid VU ziekenhuis?

mark

Begrijp ik hier uit dat bus 397 van connexxion van het stadionplein naar Schiphol op zijn normale route kan rijden?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Hans, de ambulance en ook de regionale bussen van Connexxion worden bij de afzetting doorgelaten. Ik weet niet waar je vandaan komt maar de bus en de metro zijn het beste alternatief voor de auto als je naar de VU wilt. Voor een specifieker advies heb ik je vertrekpunt even nodig.

Hanna

Ik vind t allemaal wel heel duidelijk. Dank voor de informatie.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Fijn om te weten, bedankt Hanna.

Ank

3 november landt ik om 5 uur op schiphol. Hoe kom ik met. De trein in Eindhoven?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Ank, op 3 november rijden er al weer intercity's over het spoor bij Amsterdam Zuid. Je kunt het beste de NS-reisplanner checken, die is al aangepast.

Hanna

Ik vind t allemaal wel heel duidelijk. Dank voor de informatie.

Toosje Deen

Wat een vreselijk onduidelijk en onvolledige site is dit. Om te bepalen hoe van Amsterdam Oost naar de VUMC te rijden ben ik eerst een half uur aan het zoeken geweest, daarna samen met mijn partner nog 45 minuten. Vragen als; is S108 open, komend uit Oost, is de afrit S109 aan de RAI-kant open, worden uit de afbeelding en uit de tekst niet duidelijk. Met behulp van andere sites is het nu wel helder. Wat een aanfluiting dat jullie nog niet in staat zijn dit simpel uit te leggen.

Amsterdammer

Kees Bregman, er is niks met een beetje zelfredzaamheid. Ik merk hier op dat veel mensen te makkelijk zijn en hun (vaak onvolledige) vraag hier deponeren terwijl men die vraag vaak genoeg ergens anders moet/kunt stellen. We mogen blij zijn dat men hier nog de moeite neemt iedere vraag te beantwoorden, respect daarvoor. Men wordt steeds luier en schuift alles af op anderen. Men is te afhankelijk geworden en daar is men zelf verantwoordelijk voor. Pure gemakzucht! Uw probleem heeft volgens mij niks maar dan ook helemaal niks met deze site te maken ... sterkte ermee!

Kees Bregman

Terecht dat u dit noemt, Toosje. Alleen al het feit dat zoveel vragen gaan over hoe kom ik van hier naar ...... is toch een duidelijk teken dat de site veel te weinig duidelijk is. Ja, als vraagbaak voldoet het geloof ik wel. Saskia probeert elke individuele vraag te beantwoorden. Dat zou met goede kaarten en bijbehorende tekst niet nodig moeten zijn. Toch bijzonder dat een team dat niet goed kan betrokken is bij zo’n complexe operatie. Het Noord-Zuis debacle doemt weer op.

Douwe

Volgens mij kost het u meer tijd om hierop te reageren dan de tekst goed te lezen. In de volgende regel staat namelijk alles wat u wilt weten: "Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. De oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol." Richting Schiphol is de A10 (en de toe- en afritten s108 en s109 dus ook) gewoon open. Het lezen had u zo maar even 1 uur en 15 minuten 'zoekwerk' bespaard.

Amsterdammer

Pardon???? Moet u zo respectloos reageren met 'wat een aanfluiting'? Met alle respect naar u, maar misschien ligt het wel aan u (en dat is geen schande)! Dat u misschien moeite hebt met informatie opzoeken op internet, maar de site is duidelijk en behoorlijk volledig. Er wordt informatie en advies gegeven over vrijwel alle manieren van verplaatsen. Als u er dan nog niet uit komt of onzeker wordt kunt u ook op een volwassen manier uw vraag stellen. Sta eens wat positiever in het leven (ondanks het feit dat u naar het ziekenhuis moet om wat reden dan ook)! Succes en sterkte!

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

We doen ons best Toosje. Komend vanuit Oost zijn de S108 en S109 inderdaad open.

Sophia

Goedemiddag, Vrijdag 1 november vlieg ik om 11.00 vanaf Schiphol. Ik moet vanuit Amsterdam Centrum komen. Ik lees in sommige berichtgevingen dat de A10 Zuid wel open is van Oost naar West, maar op sommige dat de hele A10 Zuid (beide richtingen) gesloten is. Is het mogelijk om met de auto (lees taxi) te gaan? Of is het openbaar vervoer (bv. vanaf Centraal Station) aan te raden in dit geval?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

En goede reis Sophia!

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

De A10 is open richting Schiphol maar juist op die vrijdagochtend wordt het extreem druk. Dat wil je echt niet als je een vliegtuig moet halen. Vanuit Amsterdam Centrum kun je gewoon met de trein naar Schiphol. Op vrijdag is dat de allerbeste optie. De NS-reisplanner is bijgewerkt.

Roxane

Als ik vanuit Noord door de Coentunnel ga, kan ik dan wel op de A10 naar de A4?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja, in de richting Schiphol is de A4 open. Houd wel rekening met extra drukte.

Anne

Hallo, zaterdag 2 november moeten we om 9.30 bij Amsterdam Rai zijn, we komen vanuit Naarden met de auto. Dit kan toch wel? Of toch beter met de trein?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Anne, de beste optie is met de trein naar Amsterdam en vervolgens de metro naar RAI. Je stapt voor de deur uit. 9292.nl geeft de mogelijkheden aan.

Jan

Vanaf het oosten komen lijkt te lukken. De trein lijkt me duidelijk dat dit niet gaat lukken "Amsterdam RAI is op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november niet mogelijk.:

Harsh

Do you know if Bus 55 between Amstelveen and Amsterdam Zuid will continue to operate on Friday as per regular schedule? I guess it will be extremely busy?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Hi Harsch, bus 55 will continue on Friday. To be sure, you better check 9292.nl.

Nursultan

Goedemiddag, a.s. vrijdag kom ik vanuit Ijmuiden/a9 met de auto naar het Olympisch stadion oudzuid. Ik ga dan altijd na badhoevedorp(a9) de a4 op en dan oudzuid eraf. Dat is dus ook afgesloten?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Klopt, die route is geen aanrader op vrijdagochtend. De A9 zal extreem druk zijn en vanaf Badhoevedorp kun je niet de A4 op naar Oud Zuid zoals je gewend bent. Ook binnendoor-wegen zullen extreem druk zijn. We verwachten een extra reistijd van tegen de 2 uur. Is het OV echt geen optie? Bijvoorbeeld met de auto naar de P R Noord en dan door met de metro? Of met de trein van Beverwijk naar Sloterdijk of Amsterdam CS en dan door met de metro? Of misschien een dag thuiswerken?

Rinke

Goedemorgen, A.s. vrijdag moet ik om 7.30u bij de VU zijn, ik kom vanuit Alkmaar met de auto, neem afslag S108. Raad je aan veel vroeger van huis te vertrekken?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Rinke, eigenlijk raad ik je aan naar Amsterdam CS te reizen, of naar de P R Noord, en van daar de metro te nemen naar station Amsterdam Zuid. Dat is een metrorit van iets meer dan tien minuten. Vrijdag is het zeker tijdens de ochtendspits (meer dan) extreem druk. Ik durf niet te zeggen hoe laat je weg moet. Heb je echt geen keuze, check dan voor vertrek Google Maps voor de actuele reistijd.

Angela

Ik zou het fijn vinden als ik dit nieuwsbericht ook via Whatsapp kan versturen.

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Hoi Angela, dat gaat het makkelijkst via je mobiele telefoon. Als je in het artikel staat dat je wilt delen heb je rechtsboven, naast de url, een 'deelknop' staan. Soms zijn dat ook drie puntjes en als je daarop klikt kun je kiezen voor 'delen via whatsapp'.

tom

Is de Parnassusweg onder de A10 door afgesloten?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dag Tom, met de auto blijft de Parnassusweg te gebruiken maar het zal er zeker druk worden. Om veilig een kraan op en af te kunnen bouwen moeten we de Parnassusweg zowel op donderdag 31 oktober als op maandag 4 november enkele uren afsluiten voor fietsers en voetgangers richting het centrum (noorden). Fietsers en voetgangers worden dan via de andere zijde omgeleid.

Ellen

Ik moet iemand naar Schiphol brengen vanaf het Stadionplein, kan dat nou wel gewoon via de a10 en A4? Of is die kant op ook afgesloten?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

De bus is inderdaad ook een idee. 9292.nl is aangepast. Je kunt het beste op die site even checken welke bussen jouw route rijden. Om te voorkomen dat ik je een verkeerd antwoord geef.

Ellen

Dank je wel Saskia, voor je antwoord! Andere vraag: buslijn 397 van en naar Schiphol, rijdt die wel gewoon? Dan is dat misschien een beter idee..

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dag Ellen dat kan. De heenweg naar Schiphol is niet gestremd maar afhankelijk van het tijdstip mogelijk wel drukker. Dus check voor vertrek Google Maps voor de actuele reistijd. Terug, van Schiphol naar de Stadionweg, is een ander verhaal. Dan krijg je maken met een afgesloten A4 en A10 Zuid en word je omgeleid via de A9 en A2.

Arthur van den Bergh

Ik begrijp de afsluiting, maar waarom ook de connectie A4-A10 west wordt afgesloten begrijp ik niet. De werkzaamheden hebben toch geen last als deze open blijft? Het scheelt zoveel omrijden en file stress!!!!

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

We werken daar inderdaad niet, maar in overleg met gemeente, politie, brandweer, ambulance en Rijkswaterstaat sluiten we de snelweg al af bij Badhoevedorp. We weten uit ervaring dat mensen geneigd zijn zover mogelijk door te blijven rijden tot aan bijvoorbeeld knooppunt De Nieuwe Meer, met als gevolg dat Amsterdam Nieuw-West vastloopt. De mensen die daar moeten zijn, moeten nu omrijden maar kunnen wel hun bestemming bereiken en ambulance, politie en brandweer houden vrij baan. Dus door de afsluiting van de A4 bij knooppunt Badhoevedorp richting Amsterdam dwingen we het verkeer een keuze te maken tussen de omleidingsroutes via de A9 en A5/A10 Noord. Zo spreiden we het verkeer.

A. Kegel

Er wordt nergens vermeld dat metro 50 wel blijft rijden

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag A., alle metro's blijven inderdaad rijden volgens dienstregeling.

M.A.K.

Goedendag. Welke opties hebben alle collega's die vanuit de kant van Amsterdam en omstreken(Almere, Zaandam, Hoorn, Purmerend) komen die op Schiphol moeten werken(in ploegendiensten 24/7)? A'dam Centraal naar Schiphol met de trein is nog mogelijk?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

De treinen naar Schiphol rijden sowieso en ook de A10 West en A4 richting Schiphol blijven beschikbaar. Terug naar huis kun je je het beste laten leiden door Google Maps. Let wel op, de Schipholtunnel is in de richting van Amsterdam afgesloten vanwege onderhoud in de nacht van donderdag op vrijdag. Heb je hier genoeg aan?

w v dgraaf

goeden dag.Ik moet dan naar het Antoni van leeuwenhoek ziekenhuis, van uit amersfoort. Moet ik dan omrijden? zoja Welke afslag.bvd.grt,wim.

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Wim, heen is de weg niet opgebroken, hooguit erg druk. Op de terugweg zal je moeten omrijden. Is het openbaar vervoer geen optie voor je. Bijvoorbeeld de trein gecombineerd met de metro? Mocht je met de auto gaan, check dan op de dag zelf Google Maps voor een actueel reisadvies en de reistijd.

Tim

Amsterdam Zuid-oost of Zuidoost? Amsterdam Nieuw-west of Nieuw-West? Bijlmer Arena of Bijlmer ArenA? Misschien goed om degene die de copy van de video en visuals doet even een memo te sturen. Vooral Zuid-oost overal staat een beetje knullig. ;-)

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Bedankt voor de tip Tim.

Ivana

Hoe kom ik het beste bij VU vanuit Amsterdam centraal?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Met de metro, die rijdt gewoon volgens dienstregeling.

natasja

tot hoever kan ik met de metro vanuit vander Madeweg richting isolatroweg? kan ik bij metro halte amstelveenseweg uitstappen? Kan ik per trein op zaterdag 2 november naar schiphol vanuit (diemen)? Groet,

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

De metro rijdt zijn normale route en is hét alternatief voor de trein. Dus je kunt gewoon langs de werkzaamheden met de metro, is nog best een interessant uitzicht kan ik je vertellen. Dan de trein, je kunt vanuit Diemen per trein naar Schiphol via Amsterdam CS. Check voor de exacte reistijd vooral even de NS-reisplanner. Die is aangepast.

Janneke

Op 2 november willen we oma op de Churchilllaan ophalen vanuit Amstelveen en mee nemen naar Amstelveen. Als we zoals normaal gesproken via de Buitenveldertselaan rijden komen we strak langs Station Zuid. Misschien beter via Amsterdamseweg rijden?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Janneke, de wegen langs het station zijn open ook tijdens de werkzaamheden dus of je nou via de Amsterdamseweg rijdt of via de Buitenveldertselaan zoals Marga voorstelt, beide is mogelijk. Alleen kan het extra druk zijn dus neem wat extra tijd.

Marga

Beste Janneke, U kunt ook op de Buitenveldertselaan de afslag van Boshuizenstraat nemen, dan komt u via de Europaboulevard bij station Rai waar u via de Scheldestraat naar oma kunt en weer terug.

Kim

Goedemorgen, gaat er gewoon een trein van Sloterdijk naar Schiphol op 3 november?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Kim, ja dat traject wordt niet geraakt. Maar check vooral ook de NS reisplanner. Die is aangepast.

Marjolein

R-net buslijn 346 vanuit Haarlem naar Zuid WTC rijdt over de A9 en de A10. Daar is dus drukte (A9)en een afsluiting (A10). Rijdt deze bus dan wel?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Marjolein, de regionale bussen blijven rijden en vangen dus een deel van de treinreizigers op. Die bussen mogen net als de hulpdiensten door de afzetting en over de A4. De bussen zullen natuurlijk wel drukker zijn dan normaal, dus neem wat extra reistijd.

Linda

Blijft de in- en uitgang Parnassusweg open na de werkzaamheden van 1-3 november?

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Dat is zeker de bedoeling Linda.

Gerardus

Als ik vanuit Assendelft naar Amstelveen rijd op 1.11 geeft dit ook grote problemen? Welke andere route kan ik dan nemen?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Gerardus, normaal rij je waarschijnlijk over de A10 West naar Amstelveen? Dat gaat in ieder geval niet op 1, 2 en 3 november. Je kunt vanuit Assendelft het beste de A10 Oost nemen en er bij de S109 (RAI) af. Reken wel op extra drukte. Op de terugweg is de S109 dé weg om Zuidas te verlaten dus daar zal je zeker niet de enige zijn vrees ik. Check vooraf goed Google Maps. Goede reis!

m.lightowler

vanaf welk tijdstip tot welk tijdstip is er geen treinverkeer mogelijk?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Er is geen treinverkeer mogelijk op vrijdag 1 en zaterdag 2 november. Dus we beginnen met werken na de laatste trein op donderdagavond 31 oktober. Ongeveer tien dagen vooraf is de NS-reisplanner aangepast. Die planner geeft dan de meest actuele situatie aan voor het treinverkeer.

Ewout

Kan je wel via S110 gewoon Amsterdam in op zaterdag komend vanaf de A2 uit het zuiden?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Ewout, vanaf de A2 kun je ongehinderd door werkzaamheden naar Amsterdam rijden. Let wel op dat je voor vertrek goed de reistijd checkt. De A9 en A2 zijn omleidingsroute en het kan er extreem druk worden.

Samantha

Goedemiddag, kan er wel gebruik worden gemaakt van het gedeelte van de A10 tot aan de S107? Betekent dit dat de route Coentunnel - A10 - S107 wel gebruikt kan worden of ook niet?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Samantha, die route is open. Het kan wel zijn dat het er extra druk is omdat het verkeer alternatieven zoekt. Hou dus rekening met extra reistijd en check Waze of Google Maps. Goede reis alvast!

Henk

Henk Is de de oprit en afrit van de afslag S109 (RAI) gewoon open komende vanaf de A1 en de A10

Saskia Blaas | Amsterdam Zuidas

Hoi Jacqueline, de S107 blijft open maar zal druk zijn.

Jacqueline

Blijft de S107 open naar Sloten na de schipholtunnel

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Henk, de S109 blijft inderdaad open in beide richtingen maar ga wel uit van drukte en dus extra reistijd. Deze op- en afrit zal zwaar belast worden vooral op vrijdag 1 november.

Carlos

heeft dit invloed voor de trein van Haarlem naar Amsterdam CS en anders om ?? ook voor de auto van en naar Haarlen naar Amsterdam centrum ??

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Carlos, als je met de trein van Haarlem naar Amsterdam CS gaat, reis je over Sloterdijk. Daar zijn wij in ieder geval niet aan het werk, zo ver reikt onze invloed dus niet. De auto is een ander verhaal. Vanuit Haarlem rijd je via de A5 of N200. De A5 is onze omleidingsroute, daar wordt het druk. Ook op de N200 zal meer verkeer rijden dan anders. Vooral op vrijdag verwachten we extreme drukte. Als je geen keuze hebt, check dan voor vertrek Google Maps of Waze, dan heb je enig idee van de actuele situatie. Goede reis alvast!

B .DRABBE

wat een enorme pret voor alle medewerkers van het Vumc die nachtdiensten ochtend en avond moeten draaien .

Inge

Dit geldt ook voor de studenten, medewerkers en patiënten van andere faculteiten op de VU campus! Wie heeft dit bedacht?! Doe het in het weekend, de zomervakantie, herfstvakantie of de Kerstvakantie. Het onderwijs en de zorg moet doorgaan!

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Prettig gaat het niet zijn, dat ben ik met je eens. De metro blijft rijden net als de regionale bus die gebruik maakt van de snelweg. Die bus mag net als de hulpdiensten door de afsluiting heen. Mocht je met de auto willen komen dan is VUmc vanuit oostelijke richting gewoon bereikbaar en terug kun je via de Boelaan naar de A2 en A10 Oost. Vanuit westelijke richting is Vumc het beste te bereiken via de A9.

Marten

Hi Saskia Enig idee wanneer de Vivaldi tunnel geplaatst gaat worden?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ik heb niet een heel bevredigend antwoord Marten. Voordat de doorgang klaar is, zijn we een aantal jaar verder. Onze opdrachtgevers - het Rijk, Amsterdam, de Vervoerregio en provincie - nemen nu de tijd voor een verkenning en gesprekken om vervolgens een besluit te nemen over het vervolg van het project. Je kunt erover lezen in het artikel 'Meer tijd nodig voor Zuidasdok'. Na dat besluit kunnen we een aangepaste planning gaan maken. Volgend jaar gaan we overigens wel verder met het maken van de dekken voor de Vivalditunnel.

rob caubo

rijdt de metro van station zuid naar station amstel wel?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja de metro blijft gewoon rijden, ook de metro vanaf Centraal Station en Sloterdijk. Reken wel op extra drukte.

Ap Everaarts

Men heeft hier een weekeind voor uitgekozen, dat erg druk zal kunnen worden. 1 november is een vrije dag in België en een groot deel van Duitsland [Allerheiligen]. Dan hebben veel mensen dus een lang weekeind en komen misschien naar Amsterdam. Weekeind later zou misschien beter zijn geweest.

Saskia | Amsterdam Zuidas

Dag Ap, ideaal is het inderdaad niet maar het valt niet mee om in ons drukke land drie dagen te vinden waarin we de trein kunnen afsluiten en de A10 Zuid aan de zuidzijde. In afstemming met ProRail, de gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat en de nood- en hulpdiensten is voor deze data gekozen. Jouw bericht onderstreept de noodzaak om zoveel mogelijks reizigers te informeren over dit weekend. Bedankt daarvoor.

Marga

Komt er een mogelijkheid om het inschuiven van de betonnen plaat van dichtbij te zien?

Dolf

Ik heb dat laatst gezien op Webcam.nl

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Marga, we willen zeker proberen hiervoor plek te maken. Bouwcombinatie ZuidPlus kijkt nu naar een plek waar je veilig staat en het werk goed kunt zien. We komen erop terug als het zover is. Klein detail, maar niet onbelangrijk, het schuiven gebeurt 's nachts.

Diego

Heeft dit invloed op Schiphol-Zuid-Bijlmer ArenA?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Diego, dit heeft invloed op elke treinreis via de stations Amsterdam Zuid en RAI. Er rijden drie dagen geen treinen omdat de rails bij station Amsterdam Zuid deels weg is. Jouw trein zal waarschijnlijk worden omgeleid via Amsterdam CS maar check een paar dagen voor vertrek vooral even de NS-reisplanner. Die is dan aangepast en geeft je een goed advies.

Tim

Blij om te horen dat de werkzaamheden voor het station gewoon doorgaan. Geldt dit ook voor het volgend dakdeel dat gemaakt zal worden en wellicht volgend voorjaar op zijn plek geschoven zal worden?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Daar zijn wij ook blij mee Tim. Het volgend dakdeel van de Brittenpassage verwachten we volgend jaar in te schuiven. Wanneer is nog onzeker maar dat zullen we zeker hier aankondigen.

Inge

Ze nemen nu een dag extra dan oorspronkelijke gepland. Voor alle zekerheid? En hoe zit het met de Vivalditunnel. Ik zie daar nooit veel activiteit. Is dat onderdeel van het Zuidasdok en ligt dat daarom stil?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Inge, de Vivalditunnel is zeker onderdeel van dit project, daar komt in de toekomst een onderdoorgang voor voetgangers en fietsers. Bij Vivaldi zijn in mei en juni bijvoorbeeld ook funderingspalen aangebracht voor dekken. Het werk dat we in het eerste weekend van november gaan doen was oorspronkelijk gepland in het Pinksterweekeinde. Alleen haalden we toen de planning niet. Net als toen (zaterdag, zondag en Pinkstermaandag) werken we nu ook drie dagen. Voor het inschuiven moet de A10 deels afgegraven worden, het spoor eruit gehaald en voor de ochtendspits maandag moet alles er weer bij liggen als ervoor. Dat redden we niet in twee dagen.