skip to main content
Fietspad Jachthavenweg vanaf 25 oktober weer open

‘Het fietspad werd duidelijk gemist’, zegt von Meijenfeldt. Het besluit om het pad weer open te stellen heeft ook te maken met de huidige vertraging van project Zuidasdok. ‘Omdat het fietspad op dit moment niet nodig is als bouwroute voor het project, geven we het – in ieder geval voorlopig – terug aan de Amsterdammers. We hopen in het eerste kwartaal van 2020 meer duidelijkheid te krijgen over de planning en de werkzaamheden voor Zuidasdok.’ Daarnaast zijn er enkele andere wegafsluitingen in de omgeving, waardoor het voor nood- en hulpdiensten wenselijk was om een alternatieve route naast het IJsbaanpad in dit gebied te hebben. ‘Zo was het fietspad afgelopen weekend al even open voor de marathon van Amsterdam.’

Mooie route

Ondanks dat het nabijgelegen en parallel lopende Piet Kranenbergpad wel begaanbaar was tijdens de afsluiting van de Jachthavenweg, werd er herhaaldelijk verzocht om het fietspad weer open te stellen. Von Meijenfeldt: ‘Het gaat ook om een mooie route, aantrekkelijk voor hardlopers, fietsers en wandelaars. Behalve dat het een prettige doorsteek is naar het Amsterdamse Bos heb je vanaf het fietspad ook zicht op de Nieuwe Meer. Vanaf vrijdag kunnen gebruikers hier dus weer van genieten.’

De speeltuin aan de Jachthavenweg.

Veel gebeurd

In de jaren dat het fietspad afgesloten was, is er overigens wel veel gebeurd. Von Meijenfeldt: ‘Om de grond ‘bouwrijp’ te maken zijn allerlei kabels en leidingen in of nabij het fietspad en het water verplaatst of opgeruimd. Daarnaast zijn er metingen verricht om in kaart te brengen wat het draagvermogen van de grond is. Dit ten behoeve van de toekomstige verbreding van de A10, een onderdeel van project Zuidasdok.’

Goede staat

Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om het fietspad van de Jachthavenweg op 25 oktober in goede staat op te leveren. Von Meijenfeldt: ‘Ontbrekende verlichting wordt aangebracht, de weg opgeruimd en geveegd en de aansluiting op het Piet Kranenbergpad hersteld. Wel zal het iets langer duren voordat de verlichting helemaal in orde is. Dat komt doordat we gebruikmaken van lantaarnpalen die van een andere locatie in Amsterdam moeten komen, waar ook aan het fietspad gewerkt gaat worden. We hopen dat de weg binnen twee weken volledig licht zal zijn.’ Ook komen er verkeersdrempels bij het speeltuintje, aan het begin van de Jachthavenweg. ‘Omdat het fietspad zolang was afgesloten, houden de bezoekers wellicht minder rekening met verkeer. De verkeersdrempels brengen we aan om fietsers vaart te laten minderen.’ Geldt dit ook voor het overig verkeer? ‘Uiteraard, maar ik wil benadrukken dat brommers en auto’s helemaal niet op dit deel van de Jachthavenweg mogen komen. Het gaat hier om een fietspad en daar zijn gemotoriseerde voertuigen niet toegestaan.’

Geef uw mening

Fred

Dat de leiding van een stadsdeel niets te melden heeft,is al jaren bekend , slechts een functie zonde franje maar wel een dik salaris ! In het stadhuis maken de jongens en meisjes de dienst uit , zij wonen niet in Amsterdam en kunnen hier hun fantasien de vrije gang laten gaan Jammer

Yvonne de Cock

Blij mee, want dit was t oorspronkelijke fietspad, houdt dus in, geen brommers?? Waarom dan drempels??? En gelijk maar brugdek terugbrengen voor doorgang via Damloperspad??? Dan doen jullie t pas echt goed

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Yvonne, de drempels werken vertragend voor alle gebruikers, niet alleen voor brommers (die er niet mogen rijden). Wel zo fijn voor de kinderen die er spelen . Het Damloperspad is momenteel een van de onderwerpen van de gebiedsontwikkeling Verdi. Wilt u hierover meedenken? Dit kan tijdens de gebiedsconferentie Verdi op 20 en 21 november. Wanneer u Verdi intikt als zoekterm op deze site dan leest u er meer over.

maxim

Mooi, dat dit fietspad weer open is, de afgelopen jaren meermalen geprobeerd om langs die route te rijden.

Cyril

Aanvulling: ik zag vandaag dat er een bordje "Verboden voor snorfietsen" staat. Hulde. Nu maar hopen dat die zich ook aan de regel houden...

Cyril

Wat fijn, want ik vond het altijd een prettige route. Maar wat lees ik nu: verkeersdrempels voor fietsers? Ik zou liever kiezen voor manieren om brommers weg te houden (ook van het Piet Kranenbergpad), want die zijn vies en gevaarlijk en trekken zich niets aan van welke regel dan ook...

mice

Wat fijn weer zo’n ongenuanceerde reactie over de berijders van een snorscooter. Weleens nagedacht dat ik met mijn milieuvriendelijk electrische scooter, bewust aangeschaft, nu dwars door de stad moet om nu zelf tussen de ronkende auto’s in de file te staan. En ja ik hou mij wel aan de regels.

j.p.jongkind

Fijn dat u dit meld en opnieuw een bewijs dat onze gekozen stadsdeelraad weinig of niets meer te vertellen heeft en dat de niet gekozen betonbaronnen de dienst uitmaken in ons gebied!!!!!!!

Betty

Fijn dat de Jachthavenweg weer open gaat. Maar pas met de terugplaatsing van het wegdek van de brug is ook het Damloperspad weer compleet.

M. Meijer

Fijn dat deze bij zeer velen geliefde route gedeeltelijk hersteld wordt. Wordt de oorspronkelijke wandel- en fietsroute over het Damloperspad ook weer opengesteld door de brug terug te plaatsen? Hier liep ook de wandelroute Pieterpad! Wanneer komt de brug terug?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dank voor de enthousiaste reactie M. Het Damloperspad is momenteel een van de onderwerpen van de gebiedsontwikkeling Verdi. Wilt u hierover meedenken? Dit kan tijdens de gebiedsconferentie Verdi op 20 en 21 november. Wanneer u Verdi intikt als zoekterm op deze site dan leest u er meer over.

Yvonne

Eindelijk een zinnige zet, nu de brug nog over t damloperspad plaatsen, dan hebben we er echt weer wat aan

Amsterdammer

Onzinnige reactie, alleen maar om te zeuren