skip to main content
Pim en Tim bouwden Valley voor Minecraft

‘Wij zijn de eersten die Valley geclaimd hebben om te bouwen in Minecraft’, roepen NotKruidnoot (Tim) en Puntertje (Pim). Dit zijn de namen waaraan ze te herkennen zijn in Minecraft. Voor wie het niet weet: Minecraft is een virtuele wereld, waarin de spelers alle ruimte krijgen in de manier waarop ze het spel spelen. Pim: ‘Eigenlijk bestaat Minecraft uit talloze subwerelden, waarin er steeds andere regels gelden. Zo kun je bijvoorbeeld in werelden spelen waar je vecht tegen monsters, maar je kunt ook naar werelden waarin je op ontdekkingsreis gaat of waarin je bouwt en ontwikkelt.’

Ronde vormen

Pim en Tim werden gegrepen door het bouwen en ontwikkelen en leerden elkaar virtueel kennen in Geocraft, de Minecraftversie van Nederland. Pim: ‘Het is leuk om te merken hoe je langzaam maar zeker steeds beter wordt en de gebouwen die je maakt steeds meer gaan lijken op het origineel. En dan is het helemaal leuk om samen een gebouw te maken dat nog niet in Minecraft bestaat.’ Gelukkig waren er daar best veel van in Zuidas. Tim: ‘We hebben er al een aantal af, maar Valley was een uitdaging door de ronde vormen en omdat het een heel bijzonder gebouw wordt.’

Pim en Tim voor het echte Valley

Lastige binnentuinen

Bouwen doe je door kubusvormige op een virtueel raster te plaatsen en te stapelen. Omdat Valley voor een groot deel uit ronde en halfronde vormen bestaat was het een uitdaging om de vierkanten zo te plaatsen dat ze toch de indruk wekken rond te zijn. Tim: ‘Die binnentuinen waren echt lastig, daar zijn we het langst mee bezig geweest. Verder hadden we ook geen bouwtekeningen en hebben we de schaal en maatvorming gebaseerd op de schaal van de gebouwen eromheen.’ Pim: ‘En we hebben veel aan de artist impressions van Valley gehad en Google Earth.’

Pim en Tim hebben al een groot deel van Zuidas nagebouwd

Op één lijn

Hoe verliep de samenwerking? Pim: ‘Dat ging heel goed hoor. Omdat het een vrij groot project was bouwden we ieder aan een eigen deel van Valley. Wel hadden we overleg als we er niet helemaal uitkwamen.’ Tim: ‘Het is bij zo’n project wel belangrijk dat je het alle twee even belangrijk vindt dat het echt heel goed lijkt.’ Pim: ‘Gelukkig zaten we wat dat betreft wel op één lijn. We gaan ook samen verder bouwen aan Zuidas. WTC is nu aan de beurt en ABN AMRO, Symphony en The Edge zijn al af.’ Tim: ‘Maar die waren makkelijk omdat ze vierkanter van vorm zijn.’

Valley in aanbouw op 3 maart 2020

Complimenten

Hoewel ze inmiddels alweer een paar maanden extra ervaring hebben, zijn ze nog steeds blij met het eindresultaat van Valley. Pim: ’We krijgen nog steeds complimenten van andere Minecrafters.’ Ook de ontwikkelaar van Valley was enthousiast. Tim: ‘Toen we klaar waren hebben we het resultaat op social media gedeeld.’ Dat werd onder andere opgepikt door de ontwikkelaar. Pim: ‘Dat is wel een bevestiging dat je goed bezig bent.’

Artist Impression Valley

Geef uw mening

Mochammedt Ahli

Wauw! Ik ben helemaal onder de indruk van deze jongens! Wat een prachtig artikel en nog zo jong!!!! Ik zou zeker nog een artikel hiervan willen lezen, misschien over een update van deze jongens.

Amanda

Wow!

leerling

lijppp

Sjoerd offerhaus

lekker boys

Mark

Goed gedaan hoor

Morien

Wat knap van deze twee jongens. Echt mooi hoor wat ze maken

Lieke

Super, prachtige balans, ga zo verder.