skip to main content
Kruising Amstelveenseweg/De Boelelaan 3 weken dicht

De trambaan in de bocht van de Amstelveenseweg en de De Boelelaan is versleten en dus hard aan vervanging toe. Deze bocht bevindt zich op de veelgebruikte kruising richting Zuidas en het ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie VUmc. ‘We voeren het werk uit in de zomervakantie, zodat minder mensen hinder ondervinden van de afsluiting’, zegt projectleider Jeroen Bon van het GVB. Desondanks zal de afsluiting, bij elkaar tien rijbanen, impact hebben op het verkeer. Diverse omleidingsroutes, die ter plekke worden aangegeven, moeten Zuidas en vooral het ziekenhuis zo goed mogelijk bereikbaar houden. GVB adviseert desondanks om waar mogelijk weg te blijven.

Volcontinu

In de drie weken tijd vernieuwt GVB in totaal 400 meter spoorstaaf. Dat gebeurt volcontinu: zeven dagen in de week, 24 uur per dag. Het werk zelf is volgens Bon technisch niet heel ingewikkeld, hoewel er wel een speciaal soort spoor wordt vervangen. ‘Het gaat om het vernieuwen van een zogenoemde ES-las in het spoor. Dit komt verder bijna nergens voor op de Amsterdamse trambaan.’ Een ES-las is kort gezegd een kunststof onderdeel in het spoor dat ervoor zorgt dat de sporen elektrisch gescheiden blijven van alle elektrische apparatuur in de omgeving. Deze ES-las is juist hier nodig vanwege het ziekenhuis; een ES-las voorkomt dat de elektra van de tram invloed heeft op de elektrische apparatuur in het ziekenhuis.

De tram stopt gedurende drie weken even niet in Zuidas

Hoe reist u?

Komt u met de auto vanaf de A10 of het Stadionplein en reist u naar Zuidas, Amstelveen, Buitenveldert of het Amsterdam UMC, locatie VUmc? Dan wordt u (om)geleid via de Europaboulevard (S109). Als u vanuit Amstelveen of Buitenveldert richting de A10 of de Stadionbuurt komt, dan loopt de route via de Van Nijenrodeweg/s109, de Buitenveldertselaan en de Parnassusweg. Tram 24 rijdt vanaf Centraal Station zijn normale route tot en met de halte Olympiaweg, hier slaat de tram af naar het Haarlemmermeercircuit. De 24 gaat dus niet richting Zuidas en stopt gedurende de drie weken niet bij de haltes Olympisch Stadion, Ijsbaanpad, Amstelveenseweg en de De Boelelaan/VU. In plaats van tram 24 kunt u bus 62 nemen, die overigens ook stopt bij het Haarlemmermeercircuit. Deze bus rijdt zijn normale route via De Boelelaan en stopt gewoon bij de halte voor het VUmc. Voetgangers en fietsers kunnen het werk passeren.

Meer informatie

Meer informatie over de omleidingen, werktijden en nachtwerkzaamheden zijn te vinden op deze pagina van GVB. Met vragen kunt u terecht bij GVB Klantenservice 0900 – 8011.

Geef uw mening

Anita

is deze pagina ook in het Engels te vinden?

Annick | Amsterdam Zuidas

Beste Anita, Bij deze de vertaling. https://zuidas.nl/en/blog/2020/amstelveenseweg-de-boelelaan-junction-closed-for-3-weeks/

Kim | Amsterdam Zuidas

@Anita, Deze jammer genoeg nog niet, ik zal even navragen of dit op stapel ligt.

Yvonne

Zomer is wel druk voor de achterliggende jachthavens