skip to main content
Enquête voor opnieuw inrichten Wielingenstraat

De enquête vindt u hier. Het onderhoud van de Wielingenstraat staat gepland voor begin 2022 en zal een half jaar in beslag nemen. Tot die tijd werken wij aan het ontwerp, de voorbereiding en de besluitvorming. Niet alleen de gemeente gaat in 2022 aan het werk in de Wielingenstraat. Waternet gaat het riool en de drinkwaterleiding vervangen en Liander de gasleidingen. Om te zorgen dat al deze werkzaamheden soepel verlopen, moeten we het dus goed voorbereiden.

Wat kan beter?

Voordat we hiermee aan de slag gaan, willen we graag van u, als omwonende of gebruiker van de Wielingenstraat horen hoe u de straat ervaart en welke verbetermogelijkheden u ziet. Vanwege het coronavirus kunnen wij u niet uitnodigen voor een bijeenkomst, maar vragen wij u om online mee te denken over de Wielingenstraat. Wij nemen uw wensen en die van uw buurtgenoten dan mee in het ontwerp.

Wat kan beter in de Wielingenstraat?

Randvoorwaarden

We kunnen de Wielingenstraat niet helemaal naar uw of onze fantasie inrichten. Er zijn een paar randvoorwaarden. Zo moet de nieuwe inrichting aansluiten op de wegprofielen van de Diepenbrockstraat en het Scheldeplein (denk aan de stoepen en de fietspaden). De afslag naar P8, P9 en P10 van RAI moet behouden blijven. Op de Wielingenstraat mag 50 km/u worden gereden. Dit betekent onder meer dat er geen verkeersdrempels aangelegd mogen worden. Amsterdam gebruikt voor de inrichting van de openbare ruimte overal dezelfde materialen, dus ook in de Wielingenstraat. En de straat moet, in verband met de klimaatverandering, beter in staat zijn om hoosbuien op te vangen.

Meepraten en meedenken

Wilt u meepraten en meedenken over de Wielingenstraat? Deel dan uw ideeën met ons via deze enquête. Dat kan tot 6 september 2020. Wilt u liever een papieren versie? Neem dan contact op met het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum: 0800-5065 of contact@zuidas.nl.

Geef uw mening

Bekend

Wie is de Gemoedelijke persoon ? Meld je met eigen naam en niet obscuur ,ook dat behoeft medische begeleiding

Fred

Welk plan heeft Zuidas al klaar liggen ? Dat zal uiteindelijk de keuze worden, nieuwe ideeen zijn mooi maar worden naar de onderste la Verplaatst ,dus onzichtbaar , Als de straat maar wel open blijft voor doorgaand verkeer ?

Gemoedelijk persoon

Hé Fred, hou eens op met je aannames ... probeer eens een glas halfVOL te zien of ga eens praten met je huisarts. Negatief lopen doen wordt niemand vrolijk van.

David

Hoort dit ook nog bij de Zuidas?

Marlies | Zuidas

Beste David, de Wielingenstraat ligt inderdaad in het gebied Zuidas. De straat vormt echter wel de grens, dus de woningen aan de Wielingenstraat liggen niet meer in Zuidas.