skip to main content
Alles weer netjes rondom station RAI

In de zomervakantie werd het gebied direct rondom station RAI flink aangepakt. Hoogteverschillen verdwenen, nieuwe tegels werden gelegd en de fietsenrekken maakten plaats voor een overzichtelijk geheel. Vooral dat laatste maakt een verschil vertelt De Groot. ‘Omdat de stalling naast het station flink gerenoveerd en ook groter is geworden, kunnen mensen hier nu makkelijk hun fiets kwijt. De rekken die her en der rondom het station stonden, zijn hebben we verwijderd omdat ze overbodig zijn geworden. Een bijkomstig voordeel is dat het er nu ook een stuk minder rommelig uitziet.’

Groter plan

Het aanharken van de openbare ruimte rondom RAI maakte deel uit van een groter plan waarbij het hele gebied op de schop ging. Andere, grotere werkzaamheden bestonden uit de renovatie van het station dat in mei 2020 gereed kwam en de aanpak van het gebied rondom het nieuwe nhow Amsterdam RAI hotel. Ook werd het tunneltje onder de Europaboulevard aangepakt, waarbij alle paden werden recht gelegd, waardoor er een veiliger en overzichtelijker situatie ontstond. ‘Alles is nu weer helemaal up to date’, zegt De Groot. ‘Helemaal klaar ben je nooit natuurlijk, maar voorlopig ziet het er weer mooi uit.’

Geef uw mening

Conny

Geen MacDonald dan wordt het ‘S avonds weer een gribus buurt als je met de trein komt. MacDonald heeft denk ik veel geld ervoor over om daar een zaak te hebben. En zo als altijd wint het geld!!

JOYze

Oordelen moet zijn POEDELEN

JOYze

Ooit was er een uitstekend plan VOOR EEN MOOIE FONTEIJN, waar buurt kids in kunnen oordelen. Geef iets a/d buurt

Sander Ooms

Als eerste wil ik zeggen dat de bestrating er super uitziet voor station RAI, nog mooier voor het NHOW hotel. Wanneer worden de brugdelen eens geverfd. De oer lelijke AJAX kleuren die er niet netjes opzitten mogen nu ook wel eens weggehaald worden. Verders zie je nu een opgeknapte deel Tommaso Albinonistraat voor nieuw van der Valk Hotel en EMA gebouw. Wanneer wordt het overige deel van de straat en de Barbara Strozzilaan eens aangepakt. Dit is nog een deel binnen de zuidas wat een ratjetoe is. Ik zeg het nogmaals, ik ben blij met de verbeteringen, maar doorpakken nu aub.

Lisa | Amsterdam Zuidas

Dag Sander, Voor de delen van de Tomasso Albinonistraat en Barbara Strozzilaan die nog niet zijn heringericht, ligt een concept-ontwerp openbare ruimte, maar over dit ontwerp gaan we eerst nog een participatietraject in. De geplande uitvoering is pas tegen 2025.

F.J.de Leeuw

Ja wat jammer is dat de stratenmakers niet wat beter vegen in de voegen van de tegels en de onderdoorgang van het viaduct er nog steeds niet uit ziet en wat meer afval bakken zou ook geen overbodige luxe zijn in de Barbara Strozzilaan maar goed wij houden moet .Ook bij de afval bij de Studenten Appt.ziet het er niet uit vreselijk gewoon !!!!

Joop

Alleen jammer dat het stukje fietspad vlak voor het tunneltje van de RAI richting NHOW waar ooit een brede dwars gegraven sleuf echt heel slecht met zwarte bitumen is dicht gekwakt ook niet even meegenomen is met de opknapbeurt. Dat was volgens mij een kleine moeite geweest.

J.Homan

Nu nog even de graffiti onder de A10 viaducten bij en rond station RAI verwijderen en daar en op andere plaatsen in de openbare ruimte van de Zuidas zoveel mogelijk vrij ervan houden en dan kun je echt spreken van “alles netjes “ of wordt de standaard voor de netheid van de openbare ruimte wel heel makkelijk naar beneden verlaagd ?

Annick | Amsterdam Zuidas

Beste Anton Wesselingh, PostNL gaat over de brievenbussen en de verdeling daarvan. U kunt wellicht met hen contact opnemen. Met vriendelijke groet

Anton Wesselingh

De brievenbus van Postnl bij het station graag weer terugplaatsen.

Marlies | Zuidas

Beste heer/mevrouw Hofman, de tunneltjes rond station RAI worden op een later moment opgeknapt. Dit werk wordt apart van het werk aan het station uitgevoerd.

Kees

Trap naar tramhalte is niet bepaald netjes. Meer een struikeltrap.