skip to main content
Denk mee over nieuw groen langs De Boelelaan

Sinds maandag 24 augustus kunt u met andere geïnteresseerden in gesprek over de invulling en vorm van de groene oever. Dit gesprek verloopt online, via de zogeheten Opp App. Gedurende drie weken, tot en met maandag 14 september, kunt u meedoen. U kunt hiervoor de app downloaden op uw telefoon. Hoe het werkt leest u hier. Dezelfde app hebben we eerder gebruikt om van bewoners van de Benjamin Brittenstraat, de Leonard Bernsteinstraat en de Peter Schatstraat te horen hoe zij hun straten ingericht wilden zien.

Geen achtbaan

Als u via de app uw mening of wens achterlaat, kunt u de ideeën van andere deelnemers ook zien en daar op reageren. Omgevingsmanager Stephanie Lubbers: ‘In de Opp App staat een vragenlijst met zowel gesloten als open vragen. Mensen kunnen bijvoorbeeld aangeven wat ze verlangen van de nieuwe groene strook. Vinden ze sporten, verblijven en wandelen of spelen het belangrijkste? Ook vragen we gericht hoe hier dan invulling aan gegeven moet worden. Het is natuurlijk niet zo dat alles kan. Naast voldoende draagvlak bij buurtgenoten stellen we als gemeente eisen aan veiligheid en de kosten voor aanleg en het beheer. Een achtbaan zit er daarom waarschijnlijk niet in.’

Denk mee over de invulling van de groene oever

Ruimte voor groen

In mei heeft de Gemeenteraad van Amsterdam de Nota van uitgangspunten Herinrichting Boelelaan midden vastgesteld. Sindsdien werken we aan het maken van een nieuw ontwerp, waar de groene oever ook bij hoort. Op dit moment groeit daar nu gras en sommige delen zijn nog in gebruik als bouwterrein, maar als we de De Boelelaan midden opnieuw gaan inrichten komt er een lange en brede groene strook vrij. Een gebied zonder verkeer, met meer ruimte voor groen en andere functies. Welke functies er in de groenstrook komen en hoe het eruit komt te zien, willen we samen met u bepalen via de Opp App.

Vervolg

Vanaf 14 september brengen we alle meningen, wensen en ideeën bij elkaar. Daarna organiseren we een bijeenkomst waarin we toelichten wat we van plan zijn om met uw ideeën te doen. Via de Opp App kunt u aangeven of u bij die bijeenkomst aanwezig wilt zijn. Tijdens de bijeenkomst krijgt u de gelegenheid om met leden van het projectteam en met de gemeentelijke ontwerpers een aantal ideeën verder uit te werken, zodat deze opgenomen kunnen worden in het ontwerp voor de groenstrook.

Niet via de app?

Heeft u geen smartphone of wilt u liever niet via een app communiceren? Laat dan uw mening achter onder dit artikel. Of mail naar contact@zuidas.nl. Bedenk wel dat u via de app beter op de hoogte blijft van wat uw buurtgenoten denken en wat de stand van zaken is.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie en uitleg over de app. Heeft u vragen over het downloaden, inloggen of over het gebruik van de Opp App? Neem dan contact op via contact@zuidas.nl.

Geef uw mening

waterstofzuidas

DE NIEUWE TOEKOMST OP DE ZUIDAS waterstofstation voor fietsers en bakfietsen die op waterstof rijden kan allemaal hier op dat kleine groenstrook en goed voor het milieu geen vieze accu's , oplaat tijd 3 minuten en 400km rijden . Waterstof l=kan je ook mee nemen thuis ……… #Amsterdam investeer in Vieze accu s is slecht voor het miljeu#

Het Buurman

Schaak tafels, aub.

waterstoffiets@gmail.com

weg met e-fietsen beter milieu vrindelijker waterstofstadion voor fietsen 2 minuten vul tijd en 350 km rijden en geen accu nodig...……...co2 nul,nul ook kan je thuis vullen met een vul cilinder......

Boeroe

Je kiest ervoor om op de Zuidas te komen wonen maar wilt nu meer groen in de buurt?!?! Waarom de keuze Zuidas denk ik dan.

Maria P.

Een app downloaden voor zoiets vind ik overbodig. Ik heb de ideeën van anderen hier ook gelezen. Bomen plaatsen zou fijn zijn, als ik de opmerkingen van anderen lees zie ik ook dat er behoefte is aan bankjes en picknick tafels (denk dan ook aan afvalbakken aub!). Mijn kinderen lopen vaak op dat strookje en -tot mijn ergernis- krijgen vaak hondenpoep onder hun schoenen...Een soort van Japanse tuin zou ook heel mooi zijn. Iets om te sporten of een speeltuin lijkt me niet ideaal voor die plek vanwege het verkeer.

Elisabeth

Graag bloesembomen - mogen ook fruitbomen zijn, dan zijn er èn bloesems èn vruchten. In ieder geval, bomen, bomen, bomen. Er worden al zoveel bomen gekapt; vooral voor meer koelte in de zomer zijn bomen van levensbelang.

Cita

Hoe mooi zou een Japanse tuin hier passen met een bruggetje, rotspartijen, Japanse kersenbloesem en veel bankjes, zodat bewoners en de werknemers van de diverse panden eromheen hier heerlijk even de rust kunnen vinden in de hectiek van de dag. Zie de schitterende zachtroze bloesem allemaal voor me! Net als de bomen op de Willem van Weldammelaan een sprookjesachtig gezicht.

Maria

Google maar eens op Sakura, de symboliek die achter de Japanse kersenbloesem zit. Zo mooi en nodig ook, de wisseling van seizoenen, de ontluikende bloesemknop, vol met energie, die dan kort maar uitbundig bloeit. Japanners vergelijken deze cyclus met een mensenleven. Prachtige symboliek die nodig is tussen al die robuuste betonblok gebouwen. Juist daar, als men dan uitkijkt op een fantastische roze/witte bloesemstrook. Ik zie het voor mij.

Mees ten Oever Jacqueline

Ik kies voor natuur, bomen , kronkelige paden, er is al zoveel natuur verdwenen in de omgeving , kijk naar al die kantoor gebouwen , als ik daar zou wonen , ik liefst naar de natuur willen kijken.

Maria

Exact, er zijn studies die hebben uitgewezen dat bv patiënten die in een ziekenhuis uitkijken op groen, sneller herstellen dan patiënten die uitkijken op betonnen muren. Zie bostherapie oftewel shinrin yoku.

Michael T

Ik herinner mij gevarieerde groen middenstroken op boulevards in Parijs, waar om de tientallen meters weer een andere functie aan dat stuk wordt gegeven. Met enige moeite vond ik net iets bij de boulevard Jules Ferry maar goed zicht kreeg ik niet (google maps). De stukken gescheiden met een hek van 8ocm hoog, functies die er volgens mij passen: kijkgroen, kruidentuin, spelen, hondenuitlaat, jeu de boules oid. Nu eens met een openbaar toilettenblok!

Christine

Mis ik iets of is die app alleen in het Engels gesteld? Dat zal niet veel ideeën uitlokken. De bewoners zijn niet zo bedreven in het onder woorden brengen van hun ideeën als het in het Engels moet. Er wonen hier niet alleen maar expats!

Michael T

dat is vreemd, je moet een app downloaden / installeren op een nogal nieuwe android tel! mijne met versie 8.1 kan dat niet. Deze is 1 jaar oud! Vreemde keus voor deze app. Daar hebben andere buitenveldernaren vast ook last van

Lebron James

Gratis sport faciliteiten zoals basketbal veld

Maria

Een hardlooppad met km aanduiding misschien? Niet onverstandig: rekening houdend met die nieuwe voetgangersbrug die ook gepland staat en de MacDonalds op de hoek van de Rosy Wertheimstraat zou ik zeggen, vergeet de afvalbakken niet. Voldoende van die dingen plus met flinke regelmaat legen. Als er bankjes komen wederom: afvalbakken. Over hondenpoep maar niet te spreken. Wat mij opvalt op de nieuwe tramhaltes langs lijn 5 zie ik geen afvalbakken. Worden deze nog wel geplaatst? Ik zie nl heel veel zwerfafval op de haltes. Blikjes, flesjes, mondkapjes.

Pieter de Meerwe

Mooie groene strook. Picnic plaats Graag transformatorhuisje ook oppimpem en laten smelten in het groen!

Maria

Zeker! Veel groen en bij voorkeur mooie kersenbloesem bomen. Zeker geven kleur tussen al die betonnen hoogbouw. En zijn van internationale allure, als ik denk aan de Japanse kersenbloesem. Maar ook de betekenis achter de Sakura.

Aron

@Map de maar; volgens de uitgangspunten van de gemeente wordt die strook dus een stuk breder.

map de maar

Mooi groen met vooral sterke, droogtebestendige, inheemse planten. Hier en daar een zitje. Niet te veel open plekken, want die ontaarden meteen in hondenplee's. Voor spelende kinderen blijft de strook te smal. Te gevaarlijk met het verkeer dat langs raast.

Huib Veenhof

Ik vind een groenstrook een goed idee, met een wandelpad en zitjes aan het water. Laat een hoveniersbedrijf een mooi ontwerp maken.

Fleur de Sophie du Demande

Hoi Huib Veenhof, Inderdaad een groen strook is goed. Ik ben de zuidas hovenier, maar werk helaas tot 2 uur. Wil jij je visie uittekenen, dan wil ik het wel inbrengen bij het bestuur! Ik heb dagelijks contact met hen. We waarderen uw inbreng, bijvoorbaat dank! Let get this mula in die champs. Het zou goed zijn om een bewoners ontwerp visie verwezenlijken. Rim designs supported door bewoners zijn erg Awarded met een VRAUW-certificeerd leefbaar complex. Graag horen we uw gedachte en visie! Laat uw reactie hieronder achter Met vriendelijke groet, Fleur de Sophie

Ruth Jansen

Meedenken over de inrichting van de Boelelaan Meer groen op de Zuidas is geweldig, maar er ontbreekt een belangrijke factor bij het nadenken over de inrichting van de openbare ruimte in het algemeen, en die van de Boelelaan in het bijzonder. Dat is namelijk de factor KUNST! KUNST ALS VERBINDENDE ZUIDAS FACTOR Kunst verbindt, ook op straat, op pleinen, in parken. Zuidas Art Projects wil in samenspraak en samenwerking met bewoners, bedrijven en gemeente meer zichtbare kunst op de Zuidas plaatsen, passend binnen de allure van het gebied. Kunst als verbindende factor zal de leefbaarheid bevorderen, het gebied een eigen signatuur geven en herkenbaar maken. ONTWERP VOOR EEN KUNSTWERK IN DE BOELEGRACHT ZAP is in contact gekomen met kunstenaar Eva Veldhoen die een fantastisch ontwerp gemaakt heeft voor plaatsing in de Boelegracht.: Het is een kunstwerk vol beweging in zon, weer en wind, symbolisch voor de Zuidas. Bij de uitvoering komen hoogwaardige en duurzame technieken aan bod. Zuidas Art Projects is zeer enthousiast over het aansprekende ontwerp van Eva Veldhoen en streeft ernaar dat dit ook daadwerkelijk tot uitvoering kan komen. Trouwens, meer plekken op de Zuidas dan alleen de Boelegracht/Boelelaan vragen om een kunstwerk. Binnen afzienbare tijd plaatst ZAP op haar website een korte filmimpressie van diverse locaties waar een kunstwerk zeer op zijn plaats is. De impressie van het ontwerp van Eva Veldhoen zie je nu al op onze website onder het hoofd: Projecten. Website ZAP: www.zuidasartprojects..nl