skip to main content
Altijd al eens (gratis) een e-bike willen proberen?

Testrijders kunnen zich aanmelden via ebiketryout.nl voor een e-bike. ‘De enige voorwaarde is dat je in Zuidas werkt’, zegt Maud de Vries van BYCS. Hoe vaak de testrijders tijdens de twee weken gebruikmaken van de fiets is aan henzelf, hoewel het natuurlijk wel wenselijk is dat er in deze periode naar het werk gebiket wordt. ‘Wij zijn op zoek naar ervaringen. We willen dus ook graag weten wanneer mensen toch voor een andere vervoermiddel kiezen om naar kantoor te gaan en wanneer niet. En als ze naar kantoor zijn gefietst hoe dat beviel. Verder no strings attached, je krijgt alleen een vrijblijvend aanbod na afloop van de try-out.’

De fietsburgemeester op een e-bike in Zuidas

Juist nu

Het initiatief is afkomstig van de Green Business Club Zuidas en BYCS, partijen die fietsen altijd al hoog in het vaandel hadden staan. Uit onderzoek blijkt dat van alle forenzen die tot 10 kilometer van Zuidas moeten komen, een kwart de auto pakt. Dat is een afstand die met de e-bike prima te berijden is. En juist in deze periode biedt een e-bike perspectief, meent De Vries. ‘Wij zien natuurlijk ook dat er op het moment in Zuidas minder mensen naar kantoor gaan en velen thuiswerken. Maar we zien de mobiliteit ook weer groeien, dus is het belangrijk om erover na te denken hoe je naar kantoor reist. Een e-bike heeft dan veel voordelen: je komt buiten, je beweegt, je laat de auto staan en hoeft ook niet met het alweer drukker wordende openbaar vervoer. Bovendien kun je op een e-bike makkelijk de 1,5 meter afstand bewaren.’

Aanmelden

Aanmelden kan via ebiketryout.nl. Een medewerker zal vervolgens contact opnemen en kijken welke e-bike het best bij u past. De gewone e-bike gaat tot ongeveer 25 km/u, met de speed pedelec van QicQ worden snelheden tot wel 45 km/u gehaald en biedt uitkomst als je verder dan 10 kilometer van Zuidas woont. Vervolgens kan de fiets worden opgehaald in Zuidas en gaat het testtraject van twee weken in. De pilot startte op 5 september 2020, waarbij geldt: op is op. De Vries: ‘Na de pilot hebben de testers twee weken gratis een e-bike kunnen uitproberen en weten wij nog beter wat we er aan kunnen doen om mensen op de e-bike en uit de auto te krijgen. Een win-winsituatie.’ Eerdere try-outs waren een succes, meer dan de helft van de deelnemers wilde daarna een e-bike aanschaffen voor woon-werkverkeer.

Geef uw mening