skip to main content
Contouren Maurice Ravellaan worden zichtbaar

De groene, autoluwe woonbuurt Ravel moet natuurlijk worden voorzien van water, elektra en internet. Het zijn de eerste werkzaamheden voor deze buurt, op de plek van de toekomstige Maurice Ravellaan. De laan ligt straks in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan. Aan de ene kant ligt dan het gemeentelijk sportpark Goed Genoeg (de thuisbasis van AFC) en aan de andere kant de woonbuurt Ravel, met 1.350 woningen. Er komen veel woningen voor huishoudens met kinderen. Mede daarom zorgen we voor een laan met vrijliggende fiets- en voetpaden en twee rijbanen waar maximaal 30 km/u geldt. Kinderen kunnen straks gemakkelijk oversteken om op het sportpark te spelen.

Nieuwe nutsvoorzieningen

Maar zover is het nog niet. ‘We gaan hier eerst de overtallige kabels en leidingen weghalen en nieuwe nutsvoorzieningen aanbrengen’, zegt projectleider Rogier Schravendeel. Het weghalen van kabels en leidingen is een klus die nauw luistert. ‘Je moet er niet aan denken dat we een belangrijke kabel raken. Als de grond is opgeschoond graven we een sleuf van 5 meter diep en worden de kabels en leidingen verlegd naar de Ravellaan, zodat we de woonbuurt Ravel kunnen gaan ontwikkelen. Daarna gebruiken we deze weg voor het vrachtverkeer dat materiaal aanvoert voor de bouw van de woningen, kantoren en voorzieningen. En pas daarna maken we de echte Maurice Ravellaan.’

Het gebied Ravel - maart 2020

Ondertussen bij Valley

Overigens zijn we sinds 7 september 2020 ook bij Valley langs de Beethovenstraatook bezig met het verwijderen van oude kabels en leidingen. Daarna worden hier de nieuwe nutsvoorzieningen voor Valley aangelegd, dat halverwege 2021 gereed is. Het fietspad aan de oostkant van de Beethovenstraat is ter hoogte van Valley daarom tot met december afgesloten. Fietsers moeten oversteken naar de westkant.

Geef uw mening

Jochem

Betekent dit dus dat de KinderCampus Zuidas, in de huidige vorm, verdwijnt?

Michael Turel

Interessante ontwikkeling hier aan de overkant bij Ravel! Nu het toch autoluw gaat worden stel ik voor dat er bij de toegangsweg voor bestelbusjes met pakketjes een dhl of andere afleverautomaat komt (of postnl oid). De bezorgers hoeven (en kunnen) toch niet tot iedere woning voordeur komen met de auto en een automaat is voor iedereen wel zo makkelijk. Ik zag er een bij de VU staan... Wat kleiner beginnen en langzaam opschalen als het werkt. Misschien voor postcodegebieden samen? Als dit werkt zou je bij meer wijken/buurten van die automaten willen, dat geeft heel wat minder busjes (ik zag de film "sorry we missed you").

Fred

Er zijn nog wel kavels te vergeven, maar B&W twijfelen en zijn zeer onzeker dus helaas afwachten , een nieuw college zou de uitkomst kunnen zijn maar dat duurt tot voorjaar2022 !

Ted

Op het kaartje staat naast het EMA-kantoor 'kavel 13' ingetekend. Is er al iets over bekend wat daar komt?

Aron

Heb er m'n twijfels bij maar wens jullie succes met die geprojecteerde opleveringsdatum van over 2 jaar.