skip to main content
INNSiDE Hotel in 2Amsterdam opent 10 december

Trots laat hij de entree zien, de hotelkamers die al af zijn en – het paradepaardje – de grote skybar waar je een geweldig uitzicht hebt over Amsterdam. Ondanks dat dit misschien niet het beste moment is om na een bouwperiode van 3 jaar open te gaan, is Sybesma er niet minder enthousiast om. ‘Dat corona de wereld in zijn greep houdt betekent niet dat je moet stoppen met ontwikkelen en dromen. Er komt een vaccin en Zuidas wordt weer even bruisend als vroeger, waarschijnlijk wordt het nog wel drukker. Daar houden we ons aan vast. We gaan daarom, volgens plan, gewoon open op 10 december. Gezien de situatie zullen we niet meteen op volle kracht draaien, maar kunnen we onze bezoekers wel in de watten leggen.’

Links het hotel, rechts het kantoor

Hartje Zuidas

Het INNSiDE Hotel is het tiende hotel in Zuidas. Waarin onderscheidt dit hotel zich van de andere hotels? Vanuit het raam van een van de hotelkamers wijst Sybesma naar station Amsterdam Zuid. ‘Dichter bij hartje Zuidas kom je niet. Bovendien komt er met de extra reizigerstunnel onder het station een toegang die zich bijna recht tegenover de entree van ons hotel bevindt.’

Artist impression van de lobby met een grote bar

Plek voor de buurt

Het hotel richt zich op zowel de zakelijke klant als de toerist. En daarbij zijn de lobby en de skybar toegankelijk voor bezoekers die niet blijven slapen. Sybesma: ‘We hopen dat INNSiDE hierdoor een plek wordt voor buurtbewoners die even willen werken, borrelen of een hapje eten. Op die manier ben je er ook voor Zuidassers en andere Amsterdammers, niet alleen voor bezoekers aan de stad.’ In de skybar aangekomen, wordt hard gewerkt aan de gigantische open keuken en de enorme bar. ‘Dit is toch tof’, glundert Sybesma. ‘Dat vind ik ook zo leuk aan de fase waarin we ons nu bevinden: iedere dag zie ik weer meer van het eindresultaat.’

Er zijn 328 kamers, congreszalen, 2 restaurants en 2 bars

Drie deelprojecten

Bijzonder is dat het bij de renovatie van 2Amsterdam eigenlijk om drie deelprojecten gaat. De oude Stibbe-toren wordt over de onderste 11 verdiepingen uitgebreid aan de zijkanten en de voor- en achterzijde. Deze toren blijft zijn kantoorfunctie behouden en wordt halverwege 2021 opgeleverd. De voormalige AkzoNobel-toren is inmiddels bijna getransformeerd tot het INNSiDE hotel. Deelproject drie bestond uit de aanleg van een grote onderliggende parkeergarage die beide gebouwen met elkaar verbindt. Nu het hotel in december de deuren opent, gaan wijzelf werkzaamheden uitvoeren om de openbare ruimte beter te laten aansluiten op de entree van het hotel. Binnenkort komen we hier uitgebreid op terug.

De bar

2Amsterdam is van Commerz Real en projectontwikkelaar Provast. Meer foto’s van dit project zijn te vinden op onze Flickrpagina.

Geef uw mening

fred

ben zeer benieuwd wat het eind resultaat gaat worden ? een hapje en sapje zal zeker genomen worden ,maar zijn er ook fiets parkeervakken bij de ingang of toch weer onder de grond de bij de NS??? zal jammer zijn

Sander

Mooi, leuk ook dat de bar openbaar wordt!

Henk

Als nieuwe buurman, kan ik een ieder melden dat dit een hele GROTE aanwinst is voor de Zuidas en in het bijzonder deze kant van het spoor!

Ruth Slager-Pohan

Gaaf!

Peu

Leuk initiatief! Borrelen hoeft immers niet te wachten tot 22.00u.