skip to main content
Stalen donut met skybar in Valley

Bouwplaatsmanager Ruud van der Thiel van Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) staat ons telefonisch te woord. Na de persconferentie van de overheid op 13 oktober 2020 zijn de regels op de bouwplaats aangescherpt en kan de geplande rondleiding helaas niet doorgaan. Evengoed weet Van der Thiel zijn enthousiasme goed over te brengen. ‘Valley wordt zo’n eyecatcher.’

Werken aan de afbouw


Afbouw krijgt vorm

Op de beelden van onze fotograaf is goed te zien hoe Valley steeds meer gaat lijken op de artist impressions die buiten op de bouwhekken prijken. ‘We zijn al heel ver met het aanbrengen van de glazen gevelelementen’, zegt Van der Thiel. Binnen krijgt de afbouw vorm en wordt er gewerkt aan installaties, tegelwerk, vloerafwerking, plafonds, aftimmerwerk en schilderwerk. Rondom het gebouw worden nu de nutsvoorzieningen aangebracht. ‘Op dit moment werken we nog op tijdelijke bouwstroom, die maakt binnenkort plaats voor de aangebrachte definitieve stroom.’

Het glas aan de gevel zit er bijna op

Rubberen profielen

En dan die stalen donut, waarin de skybar komt. Die spreekt tot de verbeelding. ‘We klemmen die donut om de kern van de hoogste, noordelijke toren van 100 meter. Tussen de bestaande constructie van de appartementen en de stalen constructie van de skybar plaatsen we enorme rubberen profielen waarop de bovenste etages van de skybar steunen. Deze constructie zorgt ervoor dat de bewoners van de onderliggende appartementen straks geen last hebben van de evenementen in de skybar.’

De nutsvoorzieningen worden nu aangelegd

Oplevering in 2021

Als alles volgens plan verloopt dan wordt Valley in de zomer van 2021 opgeleverd en kunt u terecht in diverse openbare ruimtes. EDGE ontwikkelt Valley, het ontwerp is van architect Winy Maas van MVRDV. Het groen van de valleien is ontworpen door Piet Oudolf. De realisatie is in handen van Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw). Het complex is eigendom van de RJB Group of Companies.

In de zomer van 2021 is Valley gereed

Geef uw mening