skip to main content
Gershwinlaan heeft groene bewoners

Een vrachtwagen takelde de betonblokken in de week van 10 november 2020 van de straat en voerde ze af. Nu afgelopen zomer ook de laatste woongebouwen van de buurt Gershwin in gebruik zijn genomen (The George en The Gustav) is er geen bouwverkeer meer en kunnen wij dus de straat netjes afmaken en de bomen planten. De betonblokken op de stoep, die wel wat weg hadden van reusachtige legostenen, stonden daar om illegaal parkeren tegen te gaan. Een tijdelijke oplossing, want mooi zag het er niet uit.

De blokken zijn weg, wat rest is hun afdruk

Bomenplantseizoen

Omdat het nu bomenplantseizoen is, konden we de blokken vervangen. Hiervoor in de plaats komen 26 ‘Gleditsia Skyline’ hoogstambomen. Op dit moment zijn ze zo’n 3 meter hoog. De straat ziet er nu al vriendelijker en aantrekkelijker uit. Inmiddels zijn er ook prullenbakken besteld die we binnenkort in de Gershwinlaan plaatsen. Ook die dragen bij aan een prettige, veilige en schone woonbuurt.

26 hoogstambomen worden geplant

Groter plan

Het planten van de bomen staat overigens niet op zichzelf, maar maakt onderdeel uit van een groter inrichtingsplan voor de openbare ruimte van deze relatief nieuwe woonbuurt. Eerder hebben we samen met bewoners bijvoorbeeld al een nieuwe invulling gegeven aan drie zijstraten van de Gershwinlaan. Hier kan nu gesport en gespeeld worden, of je kunt er een broodje eten aan een van de tafels in de Peter Schatstraat.

De Gershwinlaan

Rosy Wertheimstraat

De nieuwe inrichting van de laatste zijstraat van de Gershwinlaan, de Rosy Wertheimstraat, vormt het sluitstuk van de nieuwe inrichting van de buurt Gershwin. De ontwerpers zijn nu bezig met een ontwerp dat aansluit op de wensen van de buurtbewoners. Binnenkort hopen we het voorlopige ontwerp te kunnen laten zien.

Geef uw mening