skip to main content

We gaan kabels en leidingen aanleggen voor de woonbuurt Ravel, waarvan de eerste gebouwen eind 2022 worden opgeleverd. Dit werk maakt zichtbaar waar de toekomstige Maurice Ravellaan komt te liggen. De voorbereidingen starten op 14 september.

De groene, autoluwe woonbuurt Ravel moet natuurlijk worden voorzien van  water, elektra en internet. Het zijn de eerste werkzaamheden voor deze buurt, op de plek van de toekomstige Maurice Ravellaan. De laan ligt straks in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan. Aan de ene kant ligt dan het gemeentelijk sportpark Goed Genoeg (de thuisbasis van AFC) en aan de andere kant de woonbuurt Ravel, met 1.350 woningen. Er komen veel woningen voor huishoudens met kinderen. Mede daarom zorgen we voor een laan met vrijliggende fiets- en voetpaden en twee rijbanen waar maximaal 30 km/u geldt. Kinderen kunnen straks gemakkelijk oversteken om op het sportpark te spelen.

Nieuwe nutsvoorzieningen

Maar zover is het nog niet. ‘We gaan hier eerst de overtallige kabels en leidingen weghalen en nieuwe nutsvoorzieningen aanbrengen’, zegt projectleider Rogier Schravendeel. Het weghalen van kabels en leidingen is een klus die nauw luistert. ‘Je moet er niet aan denken dat we een belangrijke kabel raken. Als de grond is opgeschoond graven we een sleuf van 5 meter diep en worden de kabels en leidingen verlegd naar de Ravellaan, zodat we de woonbuurt Ravel kunnen gaan ontwikkelen. Daarna gebruiken we deze weg voor het vrachtverkeer dat materiaal aanvoert voor de bouw van de woningen, kantoren en voorzieningen. En pas daarna maken we de echte Maurice Ravellaan.’

Het gebied Ravel - maart 2020

Ondertussen bij Valley

Overigens zijn we sinds 7 september 2020 ook bij Valley langs de Beethovenstraatook bezig met het verwijderen van oude kabels en leidingen. Daarna worden hier de nieuwe nutsvoorzieningen voor Valley aangelegd, dat halverwege 2021 gereed is. Het fietspad aan de oostkant van de Beethovenstraat is ter hoogte van Valley daarom tot met december afgesloten. Fietsers moeten oversteken naar de westkant.

Geef uw mening

Fred

Er zijn nog wel kavels te vergeven, maar B&W twijfelen en zijn zeer onzeker dus helaas afwachten , een nieuw college zou de uitkomst kunnen zijn maar dat duurt tot voorjaar2022 !

Ted

Op het kaartje staat naast het EMA-kantoor 'kavel 13' ingetekend. Is er al iets over bekend wat daar komt?

Aron

Heb er m'n twijfels bij maar wens jullie succes met die geprojecteerde opleveringsdatum van over 2 jaar.

Gerelateerde artikelen

reizen

Zuidas verrijkt met designschutting

Voetgangers van en naar station RAI, bezoekers van EMA en hotel Van der Valk en werknemers van de omliggende bedrijven hebben er een attractie bij: een kunstzinnige schutting langs de Tomasso Albinonistraat. De moeite van het omlopen waard.
wonen

ABN AMRO Kunstprijs-winnaar Evelyn Wang in Circl

In Circl.Art, de projectruimte van de ABN AMRO kunstcollectie, is tot en met 11 november 2020 een bijzondere expositie te zien met de titel Photosynthesis. Het werk is van Evelyn Taocheng Wang en gaat over haar zoektocht naar de ideale vrouw.
wonen

11 platanen logeren een jaar bij Van der Valk

Eén voor een zijn de 12 meter hoge platanen voor Valley naar het veldje tussen EMA en Van der Valk verhuisd. Onze groenspecialist Jeroen Assen kijkt terug op een geslaagde operatie.
Meer artikelen
06
november 2020
CIRCL

Expositie Photosynthesis van Evelyn Taocheng Wang. Van 6-11 november.

In Circl.Art, de projectruimte van de ABN AMRO kunstcollectie, is tot en met 11 november 2020 een bijzondere expositie te zien met de titel Photosynthesis. Het werk is van Evelyn Taocheng Wang en gaat over haar zoektocht naar de ideale vrouw. Lees ons artikel.