skip to main content

De Wielingenstraat is toe aan groot onderhoud. We willen van de gelegenheid gebruikmaken om de straat meteen beter in te richten. Maar voordat we dat doen, willen we graag van u horen welke verbetermogelijkheden u ziet. Vul daarom de enquête in.

De enquête vindt u hier. Het onderhoud van de Wielingenstraat staat gepland voor begin 2022 en zal een half jaar in beslag nemen. Tot die tijd werken wij aan het ontwerp, de voorbereiding en de besluitvorming. Niet alleen de gemeente gaat in 2022 aan het werk in de Wielingenstraat. Waternet gaat het riool en de drinkwaterleiding vervangen en Liander de gasleidingen. Om te zorgen dat al deze werkzaamheden soepel verlopen, moeten we het dus goed voorbereiden.

Wat kan beter?

Voordat we hiermee aan de slag gaan, willen we graag van u, als omwonende of gebruiker van de Wielingenstraat horen hoe u de straat ervaart en welke verbetermogelijkheden u ziet. Vanwege het coronavirus kunnen wij u niet uitnodigen voor een bijeenkomst, maar vragen wij u om online mee te denken over de Wielingenstraat. Wij nemen uw wensen en die van uw buurtgenoten dan mee in het ontwerp.

Wat kan beter in de Wielingenstraat?
Marcel Steinbach

Randvoorwaarden

We kunnen de Wielingenstraat niet helemaal naar uw of onze fantasie inrichten. Er zijn een paar randvoorwaarden. Zo moet de nieuwe inrichting aansluiten op de wegprofielen van de Diepenbrockstraat en het Scheldeplein (denk aan de stoepen en de fietspaden). De afslag naar P8, P9 en P10 van RAI moet behouden blijven. Op de Wielingenstraat mag 50 km/u worden gereden. Dit betekent onder meer dat er geen verkeersdrempels aangelegd mogen worden. Amsterdam gebruikt voor de inrichting van de openbare ruimte overal dezelfde materialen, dus ook in de Wielingenstraat. En de straat moet, in verband met de klimaatverandering, beter in staat zijn om hoosbuien op te vangen.

Meepraten en meedenken

Wilt u meepraten en meedenken over de Wielingenstraat? Deel dan uw ideeën met ons via deze enquête. Dat kan tot 6 september 2020. Wilt u liever een papieren versie? Neem dan contact op met het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum: 0800-5065 of contact@zuidas.nl.

Geef uw mening

Bekend

Wie is de Gemoedelijke persoon ? Meld je met eigen naam en niet obscuur ,ook dat behoeft medische begeleiding

Fred

Welk plan heeft Zuidas al klaar liggen ? Dat zal uiteindelijk de keuze worden, nieuwe ideeen zijn mooi maar worden naar de onderste la Verplaatst ,dus onzichtbaar , Als de straat maar wel open blijft voor doorgaand verkeer ?

Gemoedelijk persoon

Hé Fred, hou eens op met je aannames ... probeer eens een glas halfVOL te zien of ga eens praten met je huisarts. Negatief lopen doen wordt niemand vrolijk van.

David

Hoort dit ook nog bij de Zuidas?

Marlies | Zuidas

Beste David, de Wielingenstraat ligt inderdaad in het gebied Zuidas. De straat vormt echter wel de grens, dus de woningen aan de Wielingenstraat liggen niet meer in Zuidas.

Gerelateerde artikelen

wonen
26

Filmpje: wat zijn de plannen voor woningen in Verdi?

De afgelopen jaren organiseerden we bijeenkomsten voor belangstellenden over de ontwikkelplannen in het gebied Verdi in Zuidas. Inmiddels worden de ideeën concreter en hebben we een volgende stap gezet. Kijkt u mee?
wonen
19

Denk mee over nieuw groen langs De Boelelaan

Het middelste deel van de De Boelelaan, gelegen tussen de Beethovenstraat en de Parnassusweg, richten we over een paar jaar opnieuw in. Onderdeel hiervan is een nieuwe groene oever langs de De Boelegracht. Denk en praat mee via de Opp App.
wonen
5

Enquête voor opnieuw inrichten Wielingenstraat

De Wielingenstraat is toe aan groot onderhoud. We willen van de gelegenheid gebruikmaken om de straat meteen beter in te richten. Maar voordat we dat doen, willen we graag van u horen welke verbetermogelijkheden u ziet. Vul daarom de enquête in.
Meer artikelen
06
november 2020
CIRCL

Expositie Photosynthesis van Evelyn Taocheng Wang. Van 6-11 november.

In Circl.Art, de projectruimte van de ABN AMRO kunstcollectie, is tot en met 11 november 2020 een bijzondere expositie te zien met de titel Photosynthesis. Het werk is van Evelyn Taocheng Wang en gaat over haar zoektocht naar de ideale vrouw. Lees ons artikel.