skip to main content

Ontwerpers Jasper Eustace, Alessandro Solci en Marianne van Lochem hebben in opdracht van stadsdeel Zuid samen 15 ontwerpen voor deze overkapping gemaakt. Een selectiecommissie van 7 personen, betrokken bij de LHBTIQ+-community in Zuid, heeft hieruit een shortlist van 3 ontwerpen gekozen. Het is nu aan u om uit deze 3 ontwerpen een definitieve keuze te maken, stemmen kan hier.

Ontwerp 1

LHBTIQ+

De afkorting LHBTIQ+ staat overigens voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer personen en anderen die wat betreft hun genderidentiteit, genderexpressie, seksualiteit of hun lichaam buiten de ‘standaardnorm’ vallen.

Ontwerp 2

Locatie

De locatie Zuidplein kwam in beeld nadat de stadsdeelcommissie vorig jaar vroeg om een regenboogzebrapad op de Stadhouderskade. Deze locatie bleek verkeerstechnisch niet haalbaar. Op de veelgebruikte trap op het Zuidplein deed zich een nieuwe kans voor.

Ontwerp 3

Stemmen

Vanaf 16 november tot en met 30 november 2020 kan iedereen hier stemmen op een van de drie ontwerpen. In december maken we bekend welk ontwerp het is geworden en vertellen we meer over de realisatie van de overkapping.

Geef uw mening

Rianna

Ontwerp 1 lijkt het meest op de andere plekken in NL met een regenboogpatroon. Maar waarom niet op de grond zoals bij het station van Den Bosch? Ik zou het ook mooi vinden om aan beide kanten van het station de regenboog symbolisch toe te passen, qua betekenis en ook in lijn met elkaar. Dus aan de tramzijde EN aan de kant van de Mahlerlaan.

Robert

Ontwerp 1, dus zonder die driehoek van 2 en 3 er in

Ralf

Ontwerp 1, graag. Onze trots 🏳️‍🌈

Elisa

Ontwerp 1, mooie heldere kleuren.

Pieter Zondervan

Ontwerp 1, “keep it simple”

P

Ontwerp 1, onze refenboogvlag. Inclusief iedereen.

zomaar iemand

onze?

Renuchio

Nog afgezien van de kleurstelling en de beoogde onderliggende gedachte, wat is het nut en de functie van dit kunstwerk? Mag de trap niet nat worden?

John C.

Why this flag? The rainbow flag is our Pride.

Alexander Pastoors

https://www.them.us/story/ipride-flag-redesign-black-brown-trans-pride-stripes

zomaar iemand

our?

G

Dit is niet de regenboogvlag.

Hans

Wat zonde om geld te spenderen aan deze veilige symboolpolitiek. De Zuidas is misschien wel de laatste plek in Amsterdam waar dit een issue is. Kijk maar naar alle regenboogvlaggen op de Zuidas tijdens Pride. Als de gemeente echt een statement wil maken ligt een regenboogtrap o.i.d. meer voor de hand op, bijvoorbeeld, Plein ‘40-‘45 of het Osdorpplein.

Piet

Dit is de discriminerende apartheids vlag. Bah

Aron

Hoe gaat dit acceptatie bevorderen? Hebben jullie ook overwogen om bij het regering en de Tweede Kamer te pleiten voor schrappen van artikel 23 van de grondwet? Iets dat wél in de praktijk iets zal bijdragen aan de beleving van de LTBQ en secularisatie van de samenleving.

Nou moe

Er kan ook op elke slak zout worden gelegd zeg.. Als je daar van houdt moet je misschien eens gaan eten bij een restaurant op de zuidas! Oh wacht..

Gerelateerde artikelen

wonen

Hoe blijft de noordkant van Verdi straks bereikbaar?

Bewoners maken zich zorgen over de bereikbaarheid van het noordelijk deel van Verdi, dat we gaan ontwikkelen. Ze zijn bang dat het gebied tussen de Schinkel en de Amstelveenseweg te druk wordt. Antwoorden op de vier meest gestelde vragen.
wonen
11

216 sociale huurappartementen voor starters

Woningcorporatie De Key gaat een woontoren met 216 startersappartementen realiseren. Het zijn de eerste van 2.700 woningen die de komende jaren worden gebouwd nabij de VU. De oplevering van de startersappartementen staat gepland voor 2024.
werken
wonen
4

Vergroening van het noordwestelijk deel van Verdi

In verschillende deelplannen ontwikkelen we het gebied Verdi, dat tussen De Nieuwe Meer en de Amstelveenseweg ligt. Nu werken we aan deelplan 2. Daar willen we het groene karakter versterken. Bewoners vragen zich af hoe we dat doen.
Meer artikelen