skip to main content
5 zienswijzen op bestemmingsplan woonbuurt Ravel

Het bestemmingsplan gaat over de nieuwe woonbuurt die moet verrijzen tussen de nieuwe velden van AFC en de De Boelelaan. Het ontwikkelplan (pdf) voor de buurt presenteerden we in juni 2020. In Ravel komen zo’n 1.350 woningen, waarbij het accent ligt op gezinswoningen. Daaraan voorafgaand moet de gemeenteraad het bestemmingsplan voor dit deel van Zuidas vaststellen. Een bestemmingsplan beschrijft heel exact op welke plek wat gebouwd mag worden en welk ruimtegebruik is toegestaan. Dit kan invloed hebben op bijvoorbeeld de directe buren of andere belanghebbenden. Om die reden is wettelijk vastgelegd dat iedereen via een zienswijze mag reageren op het concept bestemmingsplan.

Ravel komt rechts

Zienswijzen

Het concept bestemmingsplan voor de woonbuurt Ravel lag tot en met 3 februari 2021 ter inzage. Er zijn vijf zienswijzen ingediend. De volgende stap is nu dat wij deze zienswijzen verwerken in een Nota van Beantwoording. Daarin beschrijven we wat we met de zienswijzen doen. Een zienswijze kan nog tot aanpassing van het bestemmingsplan leiden. Maar het kan ook zijn dat de Nota van Beantwoording uitlegt waarom het niet wenselijk of mogelijk is om een zienswijze over te nemen.

Het bestemmingsplan wordt naar verwachting in de zomer 2021 door de gemeenteraad vastgesteld.

Geef uw mening

Don Camillo

Aron, je hebt zeker niet in de gaten dat de Gemeente je voor de gek houdt

Amsterdammer

Probeer eens een glas halfvol te zien ... leef je veel relaxer van!

Aron

Don Camillo is één grote zure grap.

Don Camillo

Goede vrienden, het ziet er allemaal mooi uit maar verwacht dat de uitwerking heel anders gaat worden ,de Zuidas gaat meer op IJburg lijken , dat houdt in dat de animo voor expats gaat afnemen en de gehele Zuidas incl kantoren gaat leeglopen de komende jaren,lees ook dat verhuiswagens mondjesmaat binnen kunnen rijden , dus verhuizen wordt een probleem ! Ook de voetbalclub AFC wordt helemaal ingebouwd maar die zal tzt wel gedwongen moeten verhuizen ,helaas B&W wil nu eenmaal meer steen dan Groen in de hoofdstad We wachten af

Don Camillo

Grapje