skip to main content
Foto update: bouwen aan de extra stationspassage

De op- en afrit naar het werkterrein

Wie wel eens via de Parnassusweg onder de A10 en het spoor door fietst of loopt, ziet onder het viaduct de opgang naar een werkterrein. Het komt uit op de plek waar bouwcombinatie ZuidPlus momenteel twee delen van het dak voor de nieuwe Brittenpassage bouwt.

Rechts het dakdeel dat nu dienst doet als werkterrein

Een van de twee dakdelen is inmiddels klaar (voor onder metrospoor 1). Vanwege ruimtegebrek hebben we dit deel afgedekt om het te kunnen gebruiken als werkterrein voor het andere deel. Op de foto is te zien hoe we vanaf dit werkterrein een stevige werkvloer storten waarop we het andere dakdeel bouwen (voor onder treinspoor 4).

Aan weerszijden van de bouwlocatie rijden de metro's

Dit gebeurde op 19 februari 2021, in de krappe ruimte tussen twee metrosporen in. Misschien is het een oplettende metroreiziger opgevallen. Maar veel beter zicht heeft u thuis, via de webcam die op de bouwplaats gericht is.

Werk aan de landhoofden langs de Arnold Schonberglaan

Tot het intensieve werkweekend met Pasen bouwen we op verschillende locaties aan landhoofden voor de twee dakdelen. Een landhoofd is een zware betonnen fundering, nodig om de krachten van trein en metro op te vangen.

In de komende tijd vervoeren we de landhoofddelen naar de juiste plek op het werkterrein tussen de metrosporen. Dat levert vast weer mooie beelden op. Alle foto’s zijn van Marcel Steinbach.

Geef uw mening