skip to main content
Zuidas krijgt een weekmarkt

Een markt was een lang gekoesterde wens van Zuidas-bewoners. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid laat die wens nu in vervulling gaan. ‘Ik ben heel blij dat het is gelukt’, zegt stadsdeelvoorzitter Zuid Sebastiaan Capel. ‘Ook wij willen Zuidas verder verlevendigen. Deze weekmarkt draagt daar aan bij.’ De verwachting is dat de markt niet alleen bewoners van Zuidas trekt, maar ook mensen in de omliggende buurten en mensen die in Zuidas werken. De keuze voor het Gershwinplein als locatie is nadrukkelijk ook een uitnodiging aan bewoners van Buitenveldert.

Loting

Er waren meerdere gegadigden die de weekmarkt in Zuidas wilden organiseren. Uiteindelijk kwam er een loting aan te pas, met als winnaar het bedrijf Marc-t Management, van marktmanager Marc Schoonebeek. Die heeft hoge verwachtingen. ‘Het is fantastisch dat Zuidas met onze markt een extra sociale ontmoetingsplaats krijgt’, zegt hij. ‘Ik verwacht dat het een groeibriljant wordt. Een markt waar marktkooplieden met een bewezen reputatie gaan staan. Je moet het echt gaan beleven.’

Het Gershwinplein

Proefperiode

Het stadsdeel heeft na overleg met bewoners en bedrijven in Zuidas kaders opgesteld voor de markt. Er komen maximaal dertig kramen, die vooral levensmiddelen verkopen. Of de markt ook echt een succes wordt, moet natuurlijk nog blijken. Vooralsnog is daarom een proefperiode van anderhalf jaar afgesproken, tot maart 2023. Capel: ‘Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de ondernemers, bewoners en bezoekers. En ik ga zelf ook zeker een kijkje nemen.’

Geef uw mening

Hans

Hans

Magda

Leuke markt en goede kwaliteit groenten, fruit, bakkers, brood en muffins.

G Zegers

Super gezellig tussen de wolkenkrabbers.

Amsterdam Market Fan.

Mensen, Het best bewaarde geheim van Amsterdam is de Biologische markt die iedere vrijdag op het Minervaplein wordt gehouden. En dit al dik 6 jaar. Hier kan iedereen sowieso van 9 to 5 uur terecht voor de mooiste producten zoals brood, vis, groente, delicatessen, kaas, noten en heerlijke bio koffie. Prachtig alternatief dat hemelsbreed nog geen 400 meter van de zuidas ligt. Altijd welkom! Gents and Ladies, Best kept secret of Amsterdam: there is a small organic market at Minervasquare every friday from 9 till 5. You can get your groceries like: fish, vegetables, delicacies, bread, cheese and an honest cup of coffee there. The perfect alternative at only 400m from Zuiddas. I am sure the marketmongers will welcome you there with heart.

Bio-luf

Wow that is even better!

Shakhnoza

Thursday is difficult for working people but still better than nothing… can we have organic market at least..? Or close to organic? Like Zuidermarkt?

Tessa. Ik woon net aan de andere kant van de Boelelaan

Heel fijn! De zeer succesvolle markt in Amstelveen is op Vrijdag. Dan moet Donderdag ook lukken.

Gerard

Eens, er werken ook veel mensen niet of thuis op donderdag voor wie het past. Ook leuk voor de mensen werken op de Zuidas (zoals ik).

Amsterdammer

wat een klaagvolk zijn we geworden zeg ... het is ook nooit goed!

Rob

Super leuk maar waarom op donderdag!!!!!!!???????

Rachel

Ik vind het geweldig dat de markt er komt. Ik begrijp dat donderdag niet voor iedereen handig is, maar de markt moet ergens beginnen. Wie weet als het een succes is, wat ik zeer hoop, dan kan deze (ook) naar de zaterdag. Voor nu heel mooi nieuws!

Daniel

What about Thursday and Saturday ??? Two days will be perfect????

Max

Geweldig!

Orelia

Happy news! Looking forward to it!

Maurice Bruns

Great news for Zuidas. However, its definitely a missed opportunity to not have it on Saturdays - especially as this area is virtually a ghost town on the weekend. Would have drawn in many more people.

Annelies Hes

Zo tof en zooo jammer op donderdag 😩 voor (fulltime) werkende bewoners zoals ik. Waarom niet op zaterdag. Ik ga dus nooit naar de markt bij mij letterlijk om de hoek kunnen. Gemiste kans.

Anita

Heel blij mee!

Daniel

Echt top !!!!!!! Leuk !!!!!

Mandy

Een perfect plein voor een markt! Super leuk nieuws :).

Daniël

Geweldig!