skip to main content
Flaneren langs Boerenwetering na opknapbeurt

Je moet weten dat het er is, want doordat het achter de RAI langs loopt, ligt het nogal verscholen. Dat is jammer, want het pad langs de Boerenwetering verdient het om bewandeld te worden. Nu is het wel zo dat deze kade tussen water en groen een opknapbeurt nodig had. We hebben inmiddels het een en ander gedaan. Zo is de border langs de kade verbreed. Het groen daar schonen we nog op en we planten er nieuw groen bij.

De border is verbreed, er komt nog groen bij

Het ‘bastion’

Vanaf september starten we met het laatste deel van de opknapbeurt. Om vanaf de brug op de Wielingenstraat vrij uitzicht te hebben tot aan het eind van dit wandelpad, halen we een groepje bomen weg. Ze zijn trouwens of dood of van slechte kwaliteit. Tegelijkertijd plaatsen we juist nieuw, maar laag groen aan het einde van het pad, op het pleintje – het ‘bastion’ – dat nu niet te zien is. Dit bastion bestaat momenteel vooral uit steen, maar het wordt een fraaie plek, met bomen rondom, houten zitvlonders en in het midden een mooi perkje.

Het bastion nu, met uitzicht op Strand Zuid

Aantrekkelijke wandelroute

Doordat het bastion straks vanaf de brug over de Wielingenstraat goed te zien is, verhogen we ook het gevoel van veiligheid op deze plek. Bovendien ontstaat een aantrekkelijke nieuwe wandelroute, die zowel Strand Zuid verbindt als het Beatrixpark (via de beweegbare brug). Verder vervangen we verouderd straatmeubilair. Zo maken we van het pad en het pleintje ook prettige locaties om even te verblijven.

De kade en het bastion straks

Toekomstvisie RAI

Het opknappen van de Boerenwetering komt voort uit de toekomstvisie van de RAI. Het evenementen-, congres- en beurscomplex is in de loop der jaren steeds meer in de stad komen te liggen. RAI wil om die reden ook meer opgaan in de omgeving. Eerder al meldden we om diezelfde reden de aanleg van een groene buffer tussen de Wielingenstraat en de RAI.

De beweegbare brug tussen kade en Beatrixpark

Uw mening

Wij zijn benieuwd wat u vindt van de nieuwe inrichting van de Boerenwetering. Laat hieronder uw mening achter. U kunt u een mail sturen naar contact@zuidas.nl. Wanneer u dat doet voor 2 juli kunnen we uw opmerkingen waar mogelijk meenemen in de verdere uitvoering.

Geef uw mening

Nico Jansen

Nu doorpakken en de Boerenwetering weer herstellen tot aan de Kalfjeslaan! Grote fout uit het verleden aanpakken.

Bert Bus

Ik ben prettig verrast om te vernemen dat dit pad nu openbaar toegankelijk is! Ik ging er van uit dat het dat het niet-openbaar terrein,eigendom van de RAI is.

Marleen Munniksma

Graag bankjes en vuilnisbakken en het groen goed onderhouden. Plannen zijn prachtig.