skip to main content
Beeldend kunstenaar siert Atrium-garage met ‘muurcarnaval’

Botti liet zich inspireren door de wat verloederde plek. De garage is niet meer wat ze geweest is. Hij zag dat daklozen, skaters en graffitimakers de plek overnamen. ‘Ik zag het als een carnaval’, zegt hij.

De locatie ligt om meerdere redenen voor de hand. Hotel INNSiDE, gevestigd in 2Amsterdam, heeft ook in het hotel zelf Rietveld-studenten aan het werk gezet. ‘Als je zo’n groot hotel opent, moet je verbinding maken met de omgeving’, meent general manager Sjoerd Sybesma. Met het kunstwerk van Botti gebeurt dat nu letterlijk: vanuit het hotel kijken gasten op Mural Carnival.

Tunnel en passage

Daarnaast is dit een bijzondere locatie, omdat hier de extra passage van station Amsterdam Zuid komt – de Brittenpassage – en over een aantal jaren de noordelijke tunnel van de A10 Zuid wordt gebouwd. Een locatie dus, waar nog veel te gebeuren staat. Ook in dat opzicht is de naam die Botti aan zijn kunstwerk gaf niet verkeerd gekozen. Uiteindelijk verdwijnt zijn werk en richten we hier de openbare ruimte opnieuw in, tot een aantrekkelijke stationsomgeving.

Geef uw mening

Jan Pieterse

Zit hier niet echt op te wachten!

Piet Janse

Dat is jammer voor U