skip to main content
Derde Zuidas Mobility Experience van start

Na een lange periode van thuiswerken verwachten we dat het na de zomer weer een stuk drukker zal worden. Voor veel mensen betekent dit dat ze weer regelmatig naar kantoor gaan reizen. Om Zuidas bereikbaar te houden is het belangrijk dat we niet allemaal met de auto komen en dat we zo veel mogelijk reizen buiten de spits. Dit is een mooi moment om oude gewoontes los te laten en nieuwe manieren van reizen te leren kennen.

Amaze Mobility-app

De Zuidas Mobility Experience biedt inzicht in het reisgedrag van uw medewerkers. Het geeft hun de mogelijkheid om flexibel te reizen: de ene dag met de trein, de andere dag met de auto. Tijdens de experience gebruiken deelnemers de Amaze Mobility-app om het vervoer te plannen en te betalen. Als ze een dag de auto laten staan, extra thuiswerken of de spits mijden, volgt een beloning in de vorm van reistegoed. Amaze Mobility is een reisapp en -dienst die uw medewerkers helpt om gemakkelijk woonwerk- en zakelijke reizen te plannen, reserveren, betalen en declareren, zonder OV-chipkaart of allerlei losse accounts. De app geeft toegang tot een scala aan vervoersdiensten, zoals openbaar vervoer, deelauto’s, taxi’s en deelfietsen.

Gedragsverandering

Voor de start van het experiment kijken we samen met u naar de vraag hoe we andere vervoerskeuzes onder uw werknemers kunnen stimuleren. Doel is gedragsverandering te bewerkstelligen door verschillende beloningsstrategieën toe te passen. Samen kiezen we een aanpak en een beloningsstrategie. Hoe kunnen we medewerkers stimuleren om buiten de spits naar kantoor te reizen? Hoe motiveren we werknemers om de auto te laten staan en te kiezen voor meer duurzaam vervoer, om zo de CO2-uitstoot te verminderen? Of om parkeerplekken uit te sparen? Hoe kunnen we medewerkers stimuleren om meer aan hun eigen vitaliteit te werken? En hoe motiveren we mensen om af en toe – en op specifieke dagen – een extra dag thuis te werken?

Voordelen voor medewerkers

Medewerkers kunnen flexibel reizen, op de manier die zij prettig vinden. Ze maken gebruik van alle modaliteiten in de Amaze-app tijdens reisuren privé en naar het werk. Om deelname aan de Zuidas Mobility Experience te stimuleren krijgen medewerkers een welkomstcadeau van 25 euro reistegoed. En voor bewuste keuzes in vervoer of vervoerstijden krijgen ze een aanvullend reistegoed tot 75 euro.

Meedoen?

Bent u medewerker van een Zuidas-bedrijf of -organisatie, schrijft u zich dan hier in. Wilt u met uw gehele bedrijf of organisatie meedoen? Neem dan contact op met contact@zuidas.nl.

Geef uw mening

Georgina Andringa

Felix is aso met parkeren altijd schuin over twee plaatsen want de naam moet wel goed zichtbaar zijn vooral ook bij zebrapaden daar zit echt een aso visie achter.

Redactie

Beste Georgina, we hebben de foto van de scooters vervangen. Even los van het parkeergedrag van Felyx scooters: ze doen niet mee aan de Amaze-app.