skip to main content
Bijeenkomsten Zuidasdok bij knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel

Bewoners, ondernemers, reizigers, werknemers of recreanten – heel veel mensen gaan iets merken van de werkzaamheden aan de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel. Die werkzaamheden zijn nodig vanwege de verbreding van de A10 Zuid, tussen deze twee knooppunten. Beide rijrichtingen krijgen 6 rijstroken, tegen 4 nu. Bovendien scheiden we op de A10 Zuid het verkeer met bestemming Amsterdam van het doorgaand verkeer. Dit verhoogt de veiligheid op de weg en verbetert de doorstroming.

Knooppunten aanpassen

Om deze verbeteringen te realiseren, moeten we beide knooppunten ingrijpend aanpassen. We beginnen met knooppunt De Nieuwe Meer, waar de A4 en de A10 samenkomen. De aanbesteding voor de vernieuwing van dit knooppunt loopt op dit moment. Later pakken we ook knooppunt Amstel aan (A2 en A10).

Twee inloopbijeenkomsten

Op 24 en 25 november vertellen we u er graag meer over tijdens twee inloopbijeenkomsten. Er zijn dan ook deskundigen aanwezig die u aan de hand van filmpjes, foto’s en kaarten vertellen wat Zuidasdok de komende jaren nog meer gaat realiseren.

Bijeenkomst knooppunt De Nieuwe Meer

Datum: 24 november 2021
Tijd: 12.00-13.00 uur en 19.00-20.00 uur
Locatie: Olympic hotel, IJsbaanpad 12, 1076 CV Amsterdam

Bijeenkomst knooppunt Amstel

Datum: 25 november 2021
Tijd: 12.00-13.00 uur en 19.00-20.00 uur
Locatie: Hotel Mercure Amsterdam City, Johan Muyskensweg 10, 1096 JC Amsterdam

Let op: bij binnenkomst vragen wij u om een coronabewijs.

Knooppunt Amstel

Zuidasdok

De vernieuwing van de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel is onderdeel van het programma Zuidasdok, het grootste infrastructurele project van Nederland. Zuidasdok zorgt voor een betere bereikbaarheid van Zuidas en van het noordelijk deel van de Randstad. We vernieuwen en vergroten station Amsterdam Zuid, brengen de A10 Zuid in het centrumgebied van Zuidas onder de grond en verbreden de A10 Zuid van 4 naar 6 rijstroken per rijrichting.

Geef uw mening

Yvonne de Boer

Ja daar wil ik naar toe, 24ste avond

Hetty Fentener van Vlissingen Zuidasdok

Ha Yvonne, dank voor je enthousiaste reactie! Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen hebben we de bijeenkomsten gisteren geannuleerd. Dat vinden we jammer, we zijn benieuwd wat er leeft en welke vragen er zijn. Dus we gaan graag alsnog met je in gesprek. Wil je dat? Laat het ons weten via contact@zuidas.nl dan nemen we contact met je op.