skip to main content
Beleef Zuidas op 18 juni tijdens de Dag van de Bouw

Na drie jaar mogen we eindelijk weer los: ook in Zuidas doen we mee aan de Dag van de Bouw 2022. En niet zo’n beetje ook. Nu al kunnen we u een programma aanbieden om van te smullen. En dat terwijl er de komende maand nog heel wat activiteiten bij komen. Mensen die er de laatste keer (in 2019) bij waren: u zult versteld staan van wat er de afgelopen drie jaar allemaal is gebouwd. En mensen die nog nooit in Zuidas zijn geweest: maak kennis met het nieuwe centrum van Amsterdam. En met misschien wel het meest uitdagende infrastructurele project van ons land: Zuidasdok. Wij weten zeker dat u verrast zult zijn.

Rondleidingen en activiteiten

Rond station Amsterdam Zuid belooft het feestelijk én boeiend te worden. Het Gustav Mahlerplein, dat tegen het station aan ligt, dient als startpunt van tal van rondleidingen en activiteiten. Waaronder een bezoek aan de bouwplaatsen waarop we werken aan een compleet nieuw station Amsterdam Zuid. Ook in minder bekende delen van Zuidas is van alles te beleven. In Kop Zuidas bijvoorbeeld, een buurt in ontwikkeling die maar weinig mensen kennen, maar waarover u later zult zeggen dat u er was toen er nog gebouwd werd. En wat te denken van een bezoek aan het iconische gebouw Valley? Of aan de Botanische Tuin Zuidas? Ook leuk: fiets met onze gids van knooppunt Amstel naar knooppunt De Nieuwe Meer en laat u bijpraten over de vernieuwing van de A10 Zuid, inclusief de tunnels die er komen.

Informatie

Uiteraard bent u van harte welkom. We zorgen voor wat versnaperingen en natuurlijk zijn er leuke activiteiten voor de kleinste bouwliefhebbers. De hele dag rijden er elektrische treintjes, die u overal naartoe brengen. Let op: Voor sommige programmaonderdelen geldt een maximum aantal deelnemers. Bekijk het programma en meldt u zich dus nu alvast aan. Zoals gezegd: er komen nog activiteiten bij, dus houd deze website in de gaten.

Geef uw mening