skip to main content
18 juni: Dag van de Bouw in Zuidas

Een gat in de A10

Als u aankomt op station Amsterdam Zuid staat u meteen in een enorm groot bouwproject. Het hele station gaat namelijk op de schop. Op dit moment bouwen we aan een tweede reizigerstunnel. Zo halen we in juli een stuk van de A10 weg, plus een aantal treinsporen. Elf dagen lang is er dan een enorm gat in weg. Ga er tijdens de Dag van de Bouw alvast kijken en we vertellen u precies waarom.

Waar gaat die metro heen?

Nog zoiets: op dit moment verplaatsen we stukje bij beetje de metroperrons van de Noord/Zuidlijn. Na half juli zweeft u zelfs boven de Beethovenstraat als u op de metro richting Noord wacht. Waarom doen we dat? U hoort er alles over vanaf het werkterrein, tussen de metrosporen.

Kom in de knoop

De A10 Zuid krijgt extra rijstroken. Om die mogelijk te maken, moeten we ook de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer grondig vernieuwen. Wat gaan we daar doen? Fiets met ons mee en u hoort er alles over. Onderweg vertellen we u ook over de tunnels waarin een deel van de A10 Zuid straks verdwijnt.

En nog veel meer

Geniet van het uitzicht op het dak van Student Experience, alias Ravel Residence (en als u zin heeft, speel er dan een potje basketbal). Beklim het bouwproject Crossover. En als u daar toch bent, dan vertellen we u ook graag hoe deze buurt eruit gaat zien. Ga mee met onze architectuur- of kunstrondleidingen. Bezoek de werkelijk schitterende Botanische Tuin Zuidas. Of vermaak u, met uw kinderen, op het Mahlerplein waar van alles te beleven is. Het schijnt nog lekker weer te worden ook.

Geef uw mening

Michael T

In maart probeerde ik via de mooie trappen er al een blik in te werpen, maar er zat een strenge receptie medewerker (manager?). Ik kon er wel op de ene trap in en via de andere er weer uit. We moesten wachten op de opening. Misschien is die geweest, ik heb dat niet gemerkt. Maar kan iemand vertellen wat nu of straks "openbare ruimte" is waar we dus mogen kijken en zitten en koffiedrinken? Ik begrijp dat niemand zit te wachten op bezoekers die zomaar door het woongedeeltee gaat rondwandelen.

Redactie

De buitenruimte van Valley, “de vallei”, is te bezoeken. Deze openbare ruimte grenst aan de kantoren van Valley. Het woongedeelte is inderdaad niet toegankelijk. Restaurant en skybar Green Gastrobar zit op de bovenste twee etages van Valley en biedt goed zicht op het gebouw en uitzicht over de omgeving. Van 12 juli tot 4 augustus organiseren wij de Zuidas Zomer Keet, dan staan weer rondleidingen Valley op het programma. Houd de website in de gaten, meer informatie volgt binnenkort: https://zuidas.nl/zomerkeet.

Aron

Vond de vorige architectuurrondleiding niet veel soeps dus ik pas.

Aron

Beetje jammer dat het hoogtepunt van de hele Zuidas (Valley) al een maand geleden volgeboekt zat

Martina | Amsterdam Zuidas

Goedmiddag Aron, De rondleiding naar Valley is inderdaad populair. Deze zomer gaan we de rondleiding daarom nog eens herhalen. Houd daarvoor onze website in de gaten. Gelukkig hebben we zaterdag nog meer moois te bieden, er zijn bijvoorbeeld extra plekken voor de Architectuur rondleiding. We hopen je zaterdag of anders deze zomer te zien.

Lola

Cool!