skip to main content
Herhaalde oproep: mag het licht uit?

Het beschamende deel is dat Zuidas-CEO’s in 2021 de Ambitieverklaring 2021-2025 tekenden, met als doel in ieder geval tussen 23.30 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends niet onnodig het licht aan te laten. Toch gebeurt dat nog op grote schaal. En bij nader inzien is de ambitie helemaal niet zo ambitieus. 2025 is immers te ver weg gezien de maatschappelijke urgentie om meer te doen aan energiebesparing.

Geregeld klagen mensen over lichtvervuiling én energieverspilling. Ook wij besteedden er vijf jaar geleden al aandacht aan. De Green Business Club Zuidas doet dat regelmatig en roept nu op om een stap verder te gaan: het realiseren van de ambitie nog dit jaar in plaats van in 2025. Kom op huurders en gebouwbeheerders, zo moeilijk kan het niet zijn.

Bekijk het fimpje

Geef uw mening

Harold

Uitstekend idee, als je ‘s avonds laat over de Zuidas loopt, is het een zee van licht in de kantoren. Nergens voor nodig want het gros van de mensen is echt al naar huis. Wat mij betreft liever vandaag dan morgen beginnen met besparen van 💡 op de Zuidas.

Socrates

bewonder Europaplein< kan mij voorstellen dat je nu al gaat klagen ,maar neem aan van mij dat je tegen dovemansoren praat , alle details liggen al jaren klaar en kunnen niet meer gewijzigd worden , want ambtenaren wonen hier niet en hebben lak aan alles wat de bewoner meldt , helaas

Bewoner Europaplein

Wij krijgen hier binnenkort de “virtual fountains” om de hoek, video beelden water…van zonsondergang tot zonsopgang geprojecteerd op een stelletje stenen… Lichtvervuiling als kunst. Hier gedumpt omdat ze er verder op in Zuid niet van gediend waren. Licht uit ja heel graag!!

Hans

Kom maar eens kijken in de RABO toren, aan de Amstel waar de tijdelijke Nederlandse Bank in zit. Deze is naast de Philips hoofdkantoor een 10 tal verdiepingen branden dag en Nacht, volop!!!

Marjan

Heel graag woon tegenover Ernest and Young in de Rivierenbuurt daar lijken zij vaak tot erg laat en in de nacht te werken... of wordt het licht vergeten jammer voor de duurzaamheid en energieverspilling... Een automatishce verlichting die reageert op aanwezigheid misschien zoals in toilerunits geen aanwezigen dan geen licht?

Jan

Doe het licht uit als eerbetoon aan de Dijk

Tascha

Wij wonen aan de Boelelaan en hebben al diverse malen de kantoren gevraagd de lampen uit te doen.Zonder succes. Het is zo licht in de nacht, dat je zelfs verduisteringsgordijnen aan zou moeten schaffen als je echt tot rust wil komen in het donker!

Pascal

Het Imaging Centre van de VU spant wellicht de kroon - volledig verlicht en naar het lijkt niemand binnen in de late avond/nacht....

Henriette van Vlerken

Woon tegenover het St.Nicolaascollege . Daar hebben ze vaak hele etages verlicht tijdens de nacht. Iemand vergeten uit te doen? Ook staat er een enorme lichtzuil van de gemeente die 's nachts mijn halve appartement verlicht naast het college! Dan hebben we nog de Postcodeloterij tov mijn appartement hetzelfde verhaal. Vaak een grote lichtzee! Eveneens de reclame op het hotel Citizen M, schijnt gezellig mijn slaapkamer in. Ik word er moedeloos van!!!!