skip to main content
Herhaalde oproep: mag het licht uit?

Het beschamende deel is dat Zuidas-CEO’s in 2021 de Ambitieverklaring 2021-2025 tekenden, met als doel in ieder geval tussen 23.30 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends niet onnodig het licht aan te laten. Toch gebeurt dat nog op grote schaal. En bij nader inzien is de ambitie helemaal niet zo ambitieus. 2025 is immers te ver weg gezien de maatschappelijke urgentie om meer te doen aan energiebesparing.

Geregeld klagen mensen over lichtvervuiling én energieverspilling. Ook wij besteedden er vijf jaar geleden al aandacht aan. De Green Business Club Zuidas doet dat regelmatig en roept nu op om een stap verder te gaan: het realiseren van de ambitie nog dit jaar in plaats van in 2025. Kom op huurders en gebouwbeheerders, zo moeilijk kan het niet zijn.

Bekijk het fimpje

Geef uw mening

Licht in Amstelveen

Ook in Amstelveen blijven de kantoren hel verlicht. Zoals de "Willis Watson Tower" aan de Prof Keesoomlaan. Al jaren brandt daar dag en nacht al het licht, in het weekend, met de Kerstdagen, altijd verlicht, nooit medewerkers.

Rivers

Terrace Towers beweert bij hoog en laag dat de lichten in een bewegingsloze ruimte na 15 minuten uit gaat. Midden in de nacht is er niemand, want door ALLE lichten aan te laten kun je dit goed zien. Misschien hebben ze ratten overlast? Terrace Towers ligt aan een woonwijk waar een deel van de bewoners het niet breed heeft. Het is een bijzonder onaardig signaal als je zoveel energie verspilt. SuitSupply en andere huurders moeten dan toch maar zelf het licht gaan uitdoen.

Frank

Werken door alleen mensen die te dom zijn om de lichtschakelaar te bedienen

Circle

Maar dit soort filpmjes en verzoeken worden ook zeker regelamtig naar de ceo van de kantoren en betrokkenen gestuurd toch?! Wel vaag dat ze er dan geen verandering brengen... (ik weet niet of het al gedaan is) maar misschien moet er echt een keer mensen heen en met de gene die de baas zijn of verantwoordlijk zijn een heel diep gesprek voeren en echt er proberen achter te komen wat nou de preciese reden is dat ze er geen verandering kunnen maken... en dan proberen dat probleem samen op te lossen. (Ik wil het zelfs doen als er niemand anders is..) Want het is niet we moeten dit jaar beginnen of volgend jaar, nee.. het hoort al lang zo te zijn en er is geen excuus voor energy verspilling...

Maria

Nou beste green deal sustainability mensjes die op de Zuidas hun centjes verdienen met gebakken lucht, voortaan toch dat licht uitdoen wanneer jullie op huis aan gaan na het werken. Practice what you preach.

Harold

Uitstekend idee, als je ‘s avonds laat over de Zuidas loopt, is het een zee van licht in de kantoren. Nergens voor nodig want het gros van de mensen is echt al naar huis. Wat mij betreft liever vandaag dan morgen beginnen met besparen van 💡 op de Zuidas.

Socrates

bewonder Europaplein< kan mij voorstellen dat je nu al gaat klagen ,maar neem aan van mij dat je tegen dovemansoren praat , alle details liggen al jaren klaar en kunnen niet meer gewijzigd worden , want ambtenaren wonen hier niet en hebben lak aan alles wat de bewoner meldt , helaas

Bewoner Europaplein

Wij krijgen hier binnenkort de “virtual fountains” om de hoek, video beelden water…van zonsondergang tot zonsopgang geprojecteerd op een stelletje stenen… Lichtvervuiling als kunst. Hier gedumpt omdat ze er verder op in Zuid niet van gediend waren. Licht uit ja heel graag!!

Hans

Kom maar eens kijken in de RABO toren, aan de Amstel waar de tijdelijke Nederlandse Bank in zit. Deze is naast de Philips hoofdkantoor een 10 tal verdiepingen branden dag en Nacht, volop!!!

Marjan

Heel graag woon tegenover Ernest and Young in de Rivierenbuurt daar lijken zij vaak tot erg laat en in de nacht te werken... of wordt het licht vergeten jammer voor de duurzaamheid en energieverspilling... Een automatishce verlichting die reageert op aanwezigheid misschien zoals in toilerunits geen aanwezigen dan geen licht?

Jan

Doe het licht uit als eerbetoon aan de Dijk

Tascha

Wij wonen aan de Boelelaan en hebben al diverse malen de kantoren gevraagd de lampen uit te doen.Zonder succes. Het is zo licht in de nacht, dat je zelfs verduisteringsgordijnen aan zou moeten schaffen als je echt tot rust wil komen in het donker!

Pascal

Het Imaging Centre van de VU spant wellicht de kroon - volledig verlicht en naar het lijkt niemand binnen in de late avond/nacht....

Henriette van Vlerken

Woon tegenover het St.Nicolaascollege . Daar hebben ze vaak hele etages verlicht tijdens de nacht. Iemand vergeten uit te doen? Ook staat er een enorme lichtzuil van de gemeente die 's nachts mijn halve appartement verlicht naast het college! Dan hebben we nog de Postcodeloterij tov mijn appartement hetzelfde verhaal. Vaak een grote lichtzee! Eveneens de reclame op het hotel Citizen M, schijnt gezellig mijn slaapkamer in. Ik word er moedeloos van!!!!