skip to main content
Bruggetje Damloperspad tot eind 2024 in ere hersteld

De ophaalbrug bij het Damloperspad moest drie jaar geleden wijken voor OV-SAAL, een groot spoorproject om de capaciteit van het openbaar vervoer tussen Schiphol en Lelystad te vergroten. In eerste instantie werd toen besloten de brug niet terug te brengen, omdat we het terrein eromheen op termijn weer nodig hebben voor het project Zuidasdok. Maar gebruikers spraken de wens uit om het Damloperspad weer met de Jachthavenweg te verbinden, zodat het pad rondom de Nieuwe Meer weer letterlijk rond zou zijn. Inmiddels is de planning van Zuidasdok aangepast, waardoor dat mogelijk bleek.

De herstelde verbinding tussen het Damloperspad en de Jachthavenweg

Drie zomers lang

We gaan het terrein ten noorden van de brug pas eind 2024 inrichten als werkterrein voor Zuidasdok. Met het aanleggen van de brug is het wandelpad in dit groene rafelrandje van Zuidas dus in ieder geval de komende drie zomers weer bereikbaar. Omdat de brug een tijdelijke is, hebben we gekozen voor een vaste constructie in plaats van een ophaalbrug. Dat betekent dat de landtong van het Damloperspad en de bebouwing aan de Jachthavenweg (onder andere de kantoren van ABN AMRO MeesPierson en Alpinvest) niet bereikbaar zullen zijn voor boten.

Snoeien

Aan de kant van de Jachthavenweg gaan we het oude voetpad herstellen zodat dit er weer netjes bij ligt. Hier moet onder andere gesnoeid worden. Na afronding van Zuidasdok op deze locatie, zullen we de brug bij het Damloperspad definitief herstellen.

De herstelde Damloperspadbrug

Geef uw mening

Hans Bootsma

Mooi dat het er weer is. De slordige omgang met deze verbinding vond ik jammerlijk.

adri burgmeijer

mooi dat het bruggetje weer hersteld is, maar daarmee is nog geen route 'rondom De Nieuwe Meer' ontstaan! Dat zou pas ontstaan wanneer een verbinding langs de Haarlemmer ringvaart wordt toegevoegd.

Yvonne

Eindelijk, blij dat we ook gehoord zijn. Fietst zo lekker

Karel

Nee Pieter, het is een FIETSpad ;-)

Pieter

Het is een WANDELpad hoor, geen fietspad

John van Bokhoven

OV-SAAl was dacht ik ruim tien jaar geleden

Rhea Faaskens

Wat fijn! Dank u wel.