skip to main content
Buurtparkje met lichtkunstwerk feestelijk geopend

Omlijst met muziek van een dixieland-band gaven Flora Breemer (lid dagelijks bestuur stadsdeel Zuid) en Pieter-Jan Jongen (adjunct-directeur Zuidas) het compleet vernieuwde plein terug aan de buurtbewoners. Aan de Europaboulevard, tussen de Rooseveltlaan en de President Kennedylaan en tegenover de RAI, is zo een aantrekkelijke plek ontstaan. Omwonenden hebben de afgelopen jaren meegedacht over het ontwerp. Parkeerplekken en een rommelige inrichting hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe speelplek, groen en bankjes. Het pas aangeplante groen moet nog flink gaan groeien om op het plein beschutting te creëren, en rond het plein wordt binnenkort nog een mooi sierhekwerk geplaatst.

Virtual Fountains

Op de hoeken van het plein is het lichtkunstwerk Virtual Fountains geplaatst. Het werk van kunstenaar Femke Schaap bestaat uit drie groepen: Fontein, Bron en Waterval. Overdag kun je uitrusten op de blokken die gemaakt zijn van gietsteen met Noors marmer. Als het donker wordt, komt het kunstwerk met lichtprojecties van stromend water tot leven. Er ontstaat zo een sfeervol beeld van een fontein.

Virtual Fountain: Fontein, Bron, Waterval

Waterberging

Water speelt een belangrijke rol in de laaggelegen Rivierenbuurt. Niet alleen vanwege de straatnamen, maar ook omdat de buurt is gebouwd op drooggemaakt land. Onder het plein is een grote waterberging gemaakt, waardoor het overtollige regenwater bij hevige buien niet meteen wordt afgevoerd naar het riool. Dezelfde functie krijgen de groenstroken boven de grond, die houden het water vast en ontlasten zo het riool.

Geef uw mening