skip to main content
5 april: bijeenkomst over buurt Beethoven

In de buurt Beethoven, tussen het Sint Nicolaaslyceum, AkzoNobel en Stibbe aan de ene kant en Kapel & Convict aan de andere kant, komen er flink wat ontwikkelingen aan. Van de bouw van twee woongebouwen aan het Beatrixpark en het aanleggen van nieuwe, groene openbare ruimte daaromheen, tot de mogelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapel & Convict. En dan gaat Zuidasdok in de wat verdere toekomst ook nog aan het werk met de gedeeltelijke ondertunneling van de A10, langs de randen van het Beatrixpark en de A10. Hoog tijd voor een update, tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 5 april in het Sint Nicolaaslyceum.

Veel woningen en groen

Rond de zomer van 2023 start ontwikkelaar Breevast met de bouw van twee slanke woontorens op de kavels 6/7 naast AkzoNobel – dat zijn alleen al 194 nieuwe huur- en koopappartementen. De voorbereidingen hiervoor starten in mei/juni. Iets verderop, naast het Sint Nicolaaslyceum, start KondorWessels Vastgoed rond eind 2024 met de bouw van Habitat Royale, goed voor nog eens 94 koopappartementen. Ook werken we aan de openbare ruimte tussen die woongebouwen. In 2021 organiseerden we al een online bijeenkomst over hoe de omgeving rond deze gebouwen eruit moet komen te zien. Daarin spraken bewoners hun voorkeur uit voor onder meer biodiversiteit, gevarieerde beplanting en een natuurlijke groene oever. We werken nu aan een voorlopig ontwerp waarin de ideeën uit de buurt zijn meegenomen .

Vluchtelingenopvang in Kapel & Convict?

Het was de bedoeling dat het Conservatorium van Amsterdam de twee gebouwen zou verbouwen tot een dependance, maar wegens stijgende bouwkosten werd dit project gestaakt. Eind 2022 hebben we daarom met een zogeheten marktconsultatie de interesse bij marktpartijen gepeild voor de ontwikkeling van een nieuwe, cultureel-maatschappelijke invulling van de gebouwen Kapel & Convict. Er bleek veel interesse en de gemeente beraadt zich nu op de toekomst van de gebouwen. In de tussentijd heeft de gemeente het verzoek ontvangen om Kapel & Convict open te stellen als opvang voor ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen voor een periode van twee jaar. Naar verwachting neemt het College van Burgemeesters en Wethouders hierover binnenkort een besluit.

Inloopbijeenkomst 5 april

Op woensdag 5 april lichten we de ontwikkelingen in de buurt Beethoven toe tijdens een inloopavond in het Sint Nicolaaslyceum. Er is daar gelegenheid om vragen te stellen over de hierboven genoemde ontwikkelingen. Ook is er ruimte voor een toelichting op de toekomstige werkzaamheden van Zuidasdok. Om vragen te beantwoorden zijn medewerkers van Amsterdam Zuidas en Zuidasdok en de ontwikkelende partijen aanwezig.

Aanmelding is niet nodig.

  • Datum: woensdag 5 april 2023
  • Tijd: van 18.00 tot 20.00 uur
  • Locatie: Sint Nicolaaslyceum, Beethovenplein 2

Geef uw mening

Bewoner op de Kop Zuid

Mischa, het plan van een Eros centre ligt al jaren op het buro van B &W, bij de uitbreiding van het station Zuid werd al een tekening gemaakt over de lokatie , wij zijn allemaal Voorde gek gehouden door dit college , en nemen de streken van het Kabinet over : onbetrouwbaar

Mascha

Waarom sluiten Zuidasbedrijven, projectontwikkelaars en (toekomstige) bewoners zich niet aan bij de groep die zich verzet tegen de komst van een Erotisch Centrum bij de RAI? https://www.geensekscentrum.nl/ Er wordt gezocht naar mensen die zich willen aanmelden voor de bijeenkomsten op 3 en 12 april. Via de website vindt u hoe u zich kunt aanmelden. Als we ons nu niet in grote getalen laten blijven zien, worden we misschien wel gehoord maar wordt er niet naar ons geluisterd. Bewoners, bedrijven, scholieren, studenten, starters, statushouders en vluchtelingen zijn niet gebaat bij een mega bordeel met burlesque theater en 1,5M bezoekers per jaar binnen of net buiten de ring, plus een nog groter verkeersinfarct dan al dagelijks ontstaat rond de op- en afritten van de A10, in de treinen en metro’s en de bijbehorende drugscriminaliteit, grooming, recruitment en mensenhandel.

Rutger

enig idee wanneer de appartementen in het Beatrixpark in de verkoop gaan?

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Rutger, de start verkoop is op dit moment nog niet bekend. Je kunt je wel bij ontwikkelaar Breevast aanmelden als geïnteresseerde via https://breevast.nl/contact/. Dan houdt de ontwikkelaar je op de hoogte.

Vanuit kop van Zuid

De vluchtelingen rukken op richting Buitenveldert , waarom niet in een pand samen met de troost meisjes , hebben we 2 vliegen in één klap! Gooi het in de groep morgenavond als Halsema haar eenzijdige betoog komt houden

Redactie

Eens Amsterdammer, ook wij vinden dit een onsmakelijke reactie.

Amsterdammer

Er zijn grenzen redactie!