skip to main content
Minervabrug drie maanden dicht voor herstel

Update 27 juni 2023

De herstelwerkzaamheden aan de Minervabrug hebben vertraging opgelopen. De brug is eind augustus 2023 weer te gebruiken. Dit heeft Verkeer & Openbare Ruimte van de gemeente Amsterdam in een brief aan bewoners en ondernemers laten weten.

De brug tussen de Prinses Margrietstraat en de Stadionkade blijft afgesloten tot en met 12 juli om 17:00 uur. Gedurende deze periode vervangt de gemeente Amsterdam het houten wegdek en het zitmeubilair en worden de leuningen en de houten balken hersteld waar het wegdek op rust. Ook worden de lichtmasten en de palen voor de brug geschilderd. Daarnaast herstelt de gemeente de bestrating, zodat deze weer netjes aansluit op de brug.

Omleiding

Voor fietsers en voetgangers geldt een omleidingsroute die met borden zal worden aangegeven. Oversteken van het Amstelkanaal kan via de zogenaamde Joep Langebrug bij de Beethovenstraat, waar ook tram 5 overheen rijdt. Aan de waterkant tegenover Stadionkade 18 zullen zeven parkeervakken worden afgesloten, omdat de aannemer deze als werkterrein nodig heeft. Vanaf donderdag 13 juli kan de Minervabrug weer gebruikt worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de planning iets uitlopen.

Marcel Steinbach

Geef uw mening

Frans Schouwenaar

Inmiddels is het 17 augustus, ruim een maand na de datum waarop de brug weer open zou gaan. Is al duidelijk wanneer de brug weer echt opengaat?

Rabbijn Simon Bornstein

WIJKRAAD ZUID - WEST AMSTERDAM, opgericht 1951 en platform van 23 bewonersorganisaties is uiterst tevreden met de gerealiseerde renovatie van de #MINERVABRUG, een parel in de wijk. RABBIJN SIMON BORNSTEIN, voorzitter WIJKRAAD

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Frans, het werk aan de brug heeft helaas vertraging opgelopen, en duurt tot eind augustus. Bovenaan dit artikel hebben wij daarover een update geplaatst.

Larry Lizzard

Links in beeld op de foto, naast de wandelaar, staat een zogenoemde flespaal met een houder voor hondenpoepzakjes. Hondenpoepzakjes worden al 10 jaar niet meer bijgevuld. Kan de flespaal weg? Dat verschoont het straatbeeld en dat voorkomt eenzijdige ongelukken van fietsers die uit balans raken en tegen de flespaal botsen. Alvast dank.

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Marie, de houder is inmiddels verwijderd.

Marie

Is de houder inmiddels aangevuld of verwijderd?

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Larry, dank voor je oplettendheid! Ik geef deze opmerking door aan het stadsdeel. Zij kunnen dit oppakken.