skip to main content
Denk (weer) mee over pocketpark naast PI59

Het 1.600 vierkante meter grote dak van de parkeergarage van PI59 krijgt samen met het straatje ernaast een openbare inrichting. In maart peilden we al de mening van de buurt over de invulling van al die ruimte. Ruim 650 mensen gaven toen via het online platform Swipocratie hun mening, met een duidelijke voorkeur voor groen (82%), sport (72%) en spel (69%). Uit de voorgelegde dilemma’s komt hetzelfde beeld naar voren: de deelnemers willen het liefst een groene functie, daarna een sportieve invulling en als derde een speelplek. Maar binnen deze thema’s zijn nog genoeg keuzes te maken. Wordt het een bloementuin? Een wintergroene haag? Of toch een stadspark met ruimte voor een potje basketbal? Voor een antwoord op deze vragen doen wij nu weer een beroep op de buurt.

Swipet u (weer) mee?

Scan eenvoudig de QR-code met de camera van uw telefoon of surf naar Zuidas.swipocratie.nl, en denk mee over de invulling van het pocketpark. Via de applicatie Swipocratie kunt in ongeveer twee minuten – eenvoudig door naar links of rechts te ‘swipen’ – uw mening geven over stellingen en voorgelegde keuzes. Let op: u kunt in de applicatie niet terug swipen, dus het eerst gegeven antwoord telt. Meedoen kan tot en met 12 mei.

QR code swipocratie

Vervolg

Met de resultaten van deze tweede sessie gaan wij een schetsontwerp voor de inrichting maken. Voor de zomervakantie willen wij dit voorstel zowel tijdens een fysieke bijeenkomst als op deze website met u delen. Daarna wordt het ontwerp uitgewerkt en getoetst. Zaken als beheer en onderhoud, beheerkosten, veiligheid, (financiële) haalbaarheid komen daarbij om de hoek kijken. We streven ernaar in de tweede helft van dit jaar een uitgewerkt ontwerp te hebben. Houd hiervoor onze website in de gaten. Aan het einde van de bouwwerkzaamheden aan PI59 en de herinrichting van de Prinses Irenestraat kan het ontwerp aangelegd worden. Dat zal in de tweede helft van 2024 zijn.

Wilt u zeker weten dat u verdere informatie over het ontwerp niet mist? Laat dan via dit formulier uw gegevens achter. U krijgt dan via e-mail een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst.

Geef uw mening

Tessa

Liever geen buitensport ruimte die dan in de avond hang jongeren zou kunnen aantrekken. Let ook op de keuze van de lantaarn palen, niet te felle lampen want dit niet mooi bij de natuurlijke en groene uitstraling van het groen wat er al is en de buurt. Ook kan een sportveldje snel geluidsoverlast geven door roepende /schreeuwende mensen. Ik weet dit uit ervaring want ik woon bij een voetbal veldje en er is altijd geschreeuw van kinderen. Is dit wenselijk en is een sportveldje nodig? Denk ook aan hete zomers, een sportveldje op een dak in de brandende zon is niet een fijne plek! Ik denk dat je beter voor gewoon groen kan kiezen.

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Tessa, uit de participatie blijkt dat het merendeel van de bewoners voor deze plek vooral een groene inrichting zou willen, met sport- en spelelementen. Een basketbal- of voetbalveldje scoorde minder hoog. Toch kregen wij van een aantal buurtbewoners wel de dringende vraag om een trapveldje in de buurt. De meningen zijn hierover dus verdeeld. Wij gaan nu kijken of er op een andere plek in de buurt ruimte is voor een trapveldje. Zie ook ons laatste artikel hierover.

Peter

Wat leuk! Zou ontzettend gaaf zijn om ruimte voor buitensporten toe te voegen op deze plek!