skip to main content
De Zuidas Zomer Keet moet je meemaken

Deze zomer werken we hard door aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Tussen 4 en 15 augustus gaat de A10 Zuid richting Utrecht 8 dagen dicht, omdat we dan twee dakdelen voor de nieuwe Brittenpassage op hun plek schuiven. Dat zorgt voor overlast, maar gelukkig staan daar ook vertier en ontspanning tegenover. Vanuit ons tijdelijke informatiecentrum, de Zuidas Zomer Keet op het Mahlerplein, is drie weken lang van alles te beleven voor jong en oud. Hieronder vindt u een greep uit de (gratis) activiteiten.

Wat is er te doen?

Een greep uit de activiteiten:

Spektakel vanaf het perron

In augustus graven we de A10 af over een lengte van zo’n 100 meter. We laten u het gat in de snelweg graag van dichtbij zien – vanaf het perron bieden we een kijkje op de werkzaamheden in de bouwkuip, uiteraard inclusief toelichting van een van onze (bouw)experts. Datum: 7, 9 en 11 augustus

Tuktuk Tours door Zuidas

Op expeditie door Zuidas? Dat kan van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juli in een elektrische tuktuk. Iedere rit heeft zijn eigen thema, denk aan Zuidas by Night of de EarlyBird tour. Er is beperkt plek, want per rit kunnen vier personen plaatsnemen. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws. Datum: 24 t/m 28 juli

Wandel door Valley

Het inmiddels vermaarde Valley sleept de ene na de andere architectuurprijs in de wacht. U krijgt tijdens onze rondleiding de kans om de eyecatcher van Zuidas van dichtbij én van binnenuit te bewonderen. Met onze gids gaat u de vallei op en het atrium in. Datum: 21 juli, 28 juli en 4 augustus

Versier een damwand!

Voor de vernieuwing van station Amsterdam Zuid brengen we ontiegelijk veel damwanden de grond in. Op 31 juli is er de mogelijkheid om zo’n damwand op te pimpen. Wij zorgen voor kwasten en verf, u hoeft zich alleen nog maar uit te leven (ook leuk voor de kleine Zuidassers). Datum: 31 juli

En nog veel meer

In en om de Zomer Keet is nog veel meer te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de oude rechtbank, waarvan de deuren speciaal voor ons opengaan (vergeet uw camera niet). Laat u leiden langs kunst in de openbare ruimte van Zuidas, of stap op de fiets voor een fietsrit naar  knooppunt De Nieuwe Meer of knooppunt Amstel. Reis door het hoofd van de architecten van Zuidasdok of bouw je eigen maquette (vanaf 6 jaar). Er is voor ieder wat wils, u bent van harte welkom.

Informatie

Waar: Gustav Mahlerplein (naast station Amsterdam Zuid)
Wanneer: van donderdag 20 juli t/m vrijdag 11 augustus 2023
Geopend op: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Tijden: tussen 10:00 en 17:00 uur
Kosten: alle activiteiten zijn gratis

Geef uw mening