skip to main content
Herinnering: 8 dagen afsluiting A4 en A10 Zuid in augustus 2023

We willen u eraan herinneren dat de A10 Zuid in de zomervakantie van 2023 8 dagen lang gaat veranderen in een grote bouwplaats. Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg en een deel van het treinspoor om twee gigantische delen van het dak op zijn plaats te schuiven voor de tweede stationspassage. Deze nieuwe stationspassage komt ten westen van de huidige stationspassage, in de aarden wal waarop de snelweg en het trein- en metrospoor liggen.

Richting Utrecht

Voor de bouwwerkzaamheden moeten de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht zijn afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op zaterdag 5 augustus om 22:00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 14 augustus. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5 (zie het kaartje hieronder). Hoewel voor de afsluiting de relatief verkeersluwe vakantieperiode is gekozen, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Afsluitingen en omleidingen A4 en A10 Zuid

Stel uw vraag

Reizigers kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok, en via Whatsapp vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Dat kan op twee manieren:

  • Scan de QR-code
    Ask&GO QR Code werkzaamheden A10 Zuid
  • Start een Whatsapp chat met Ask&Go Zuidasdok (085-0659091)

Kom langs op de Zuidas Zomer Keet
Vanaf 20 juli 2023 staat de Zuidas Zomer Keet weer op het Gustav Mahlerplein. Daar vertellen we u alles over de zomerwerkzaamheden. Maar er is veel meer: rondleidingen, workshops en ritjes in een tuktuk. Bekijk het programma en kom langs!

Geef uw mening

Sab

Dag, waarom worden bomen langs de A10 opnieuw gekapt? Sluis tm oeverlanden? Waarvoor is de grond nodig? Grt

Hetty Fentener van Vlissingen, Zuidasdok

Beste Sab, deze bomen zijn destijds weggehaald omdat wij deze ruimte nodig hebben voor de verbreding van de A10. Dat geldt nog steeds. Inmiddels is een deel weer aangegroeid. De taluds worden nu weer vrijgemaakt zodat TriAX ook hier bodemonderzoek kan doen voor het definitief ontwerp van de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. In dit artikel lees je meer over de onderzoeken van TriAX: https://zuidas.nl/blog/2023/08/16/metingen-en-onderzoeken-knooppunt-de-nieuwe-meer/

Klaas van Buren

Dag, de webcams stoppen er om de paar minuten mee, kan dat verholpen worden?

Imce, Zuidasdok

Beste Marga en Klaas, Voor deze werkzaamheden zenden we de webcambeelden met een vertraging van 10 minuten uit. Je krijgt dus iedere keer een film van 10 minuten te zien. Dat is precies de reden dat na 10 minuten het beeld stilvalt. Je kunt het beeld op je PC actualiseren met bijvoorbeeld F5. We zenden met vertraging uit, omdat we bij ernstige calamiteiten de mogelijkheid willen hebben om de webcam uit te zetten. Ik hoop dat je dit begrijpt.

Imce, Zuidasdok

Goedemorgen Klaas en Marga, Ik heb onze leverancier geïnformeerd over dit probleem. Ik kom er bij je op terug.

Marga

Ben ik helemaal mee eens, erg irritant, terwijl het heel interessant is om het te kunnen volgen. Ook op bouw.live gebeurd dit.

dc

kan ik wel naar afslag 103 westerpark of 102 station sloterdijk?

Imce, Zuidasdok

Beste dc, Neem even contact op met Ask&Go door de QR-code te scannen. En geef aan van waar jee vertrekt en wat de bestemming is.

Enzo knol

Waarom wordt de a10 en a4 richting zuid en Utrecht Dicht

Imce, Zuidasdok

Dag Enzo, Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg en een deel van het treinspoor om twee gigantische delen van het dak op zijn plaats te schuiven voor de tweede stationspassage. De afsluiting duurt tot maandag 14 augustus.

Ida

Dank voor je antwoord. Nu de afsluiting een feit is weet Google het nog steeds niet, en zelfs VanAnaarBeter niet.

Imce, Zuidasdok

Hoi Ida, Op van AnaarBeter.NL staat de afsluiting goed vermeld. Maar de link naar rwsverkeersinfo.nl staat de titel van de afsluiting niet goed. Deze wordt zsm aangepast. Bedankt voor je oplettendheid. :-) Google Maps geeft inmiddels wel de juiste omleiding. En op Waze staat de afsluiting ook goed vermeld.

Ida

Hoi Zuidasdok, het zou erg fijn zijn als Google Maps de afsluiting al zou melden. Die denken nog dat ik morgenochtend over de A10-zuid naar de A4 kan rijden. Heel veel mensen gebruiken Google Maps, kunnen jullie ze inseinen?

Imce, Zuidas

Beste Ida, Google Maps kent helaas geen wegafsluitingen in de toekomst. Pas als het moment van de geplande afsluiting daar is, gaat Google Maps die afsluiting beoordelen en daarna als gesloten aangeven. Beter is om Waze of TomTom Go te gebruiken. Wil je een routeadvies, neem Dan contact op met Aak&Go.

Joop

Waarom zijn de afslag nummers niet aangegeven, dan weet je tot hoever je kunt komen. Waarom kan ik niet een afdruk maken op een vol blad a4

Imce, Zuidasdok

Beste Joop, De afritnummers zijn gelijk aan de S-wegen. Dus oprit S109 is gelijk aan oprit 9. Met de nieuwe versie van Chrome zou het printen wel moeten lukken. Andere optie is een printscreen maken? Is dit niet wat je wilt, stuur dan je adres naar https://zuidas.nl/contact/

erik

Kan ik, komende van de A9 vanaf Haarlem, wel op de A4 afslag Sloten nemen?

eline

nee volgens de kaart kan dat niet

Imce, Zuidasdok

Beste Erik, je kunt je vraag over jouw route stellen aan Ask&Go door de QR-code te scannen met je telefoon of door een whatsapp bericht te sturen naar: 085-0659091. We hebben deze dienst speciaal ingericht voor alle routevragen. En ze geven binnen 10 minuten antwoord.

marco

is de A10 aan beide kanten van de Rai t/m afslag Olympisch Stadion gesloten of is t maar aan 1 kant? Dus je kan wel via de snelweg van de Rai naar het Ol. Stadion of klopt dit niet ?

Imce, Zuidasdok

Beste Marco, De A4 en de A10 Zuid richting A1 Hengelo en A2 Utrecht zijn afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De andere kant richting A4 Schiphol/Den Haag is gewoon open. Stel je vragen over de route aan Ask&Go. Je bereikt ze door de QR-code te scannen of een whatsapp te sturen naar 085-0659091.

matthijs

het zou wel helepen als er even wordt aangegeven of je op de a9 rijd uit de richting amstelveen of je dan op de a4 afslag 1 kan bereiken , dan hoef je namelijk de snelweg niet op maar blijf je op de weefstrook rijden

Imce, Zuidasdok

Hoi Matthijs, Het is niet mogelijk komende vanuit Amstelveen (A9) naar de A10 afrit 1 (S107) te rijden. De verbindingsboog is afgesloten. Neem even contact op met Ask&Go en vraag wat voor jou de beste omleidingsroute is.

Smook

Iets betere -gedetailleerde- kaartjes zouden helpen. Gaat A10 zuid richting west er nog uit in de toekomst?

Imce, Zuidasdok

Dag Smook, We proberen de kaart juist simpel en begrijpelijk te houden door juist alleen de afsluiting en de omleiding te laten zien. En in de tekst geven we extra uitleg. Wat mis je nog op de kaart? En nu antwoord op jouw vraag: In september staan er twee weekendafsluitingen gepland voor verkeer richting A4 Schiphol/ Den Haag ivm werkzaamheden op A10 Zuid ter hoogte van station Amsterdam Zuid. Meer informatie hierover staat in dit artikel: https://zuidas.nl/blog/2023/07/11/a10-zuid-richting-schiphol-twee-weekenden-dicht/ En ook vragen over deze afsluiting kun je aan Ask&Go stellen door de QR-code te scannen of een whatsapp te sturen aan: 085-0659091.

Marga

Wat heb ik aan ask&go als ik niet whatsapp gebruik maar signal. Zo kom ik niet verder.

Imce, Zuidasdok

Beste Marga, Ask&Go heeft gekozen om whatsapp te gebruiken, omdat de meeste mensen dit gebruiken. Gelukkig is dit niet ons enige kanaal waar je je vragen kunt stellen. Op deze website of via sociale media kun je ook altijd jouw vraag stellen. Of bezoek onze Zuidas zomerkeet op het Gustav Mahlerplein.

Coert De Voogd

Kan ik vanaf Badhoevedorp dan nog wel de afslag Nieuw Sloten bereiken?

Imce, Zuidasdok

Beste Coert, Deze vraag kun je dus heel goed stellen aan Ask&Go. :-) Als je vanuit Haarlem de A9 neemt en de A4 oprijdt, kun je afslag Sloten nemen. Als blijkt dat deze route te druk wordt, is het mogelijk dat ook deze route afgesloten wordt.

Miryam Scheele

Begrijp ik het goed, kan ik wel de afslag naar het VUMC nemen als ik vanuit A10 noord/oost kom? Kom normaal via ring west

Imce, Zuidasdok

Hoi Miryam en Martijn, Als je vanaf A10 Noord/oost komt, rij je via de binnenring naar de A10 Zuid en neem je afrit S108 VUMC. Als je vanaf de andere kant (Schiphol) komt, dan wordt je via de A9 omgeleid.

Martijn

Nee dat kan dus niet. Je zult ring noord moeten nemen.

Max

Rijden de treinen en metro’s wel?

Imce, Zuidasdok

Hoi Max, treinen rijden met een aangepaste dienstregeling. Metro’s rijden volgens hun normale dienstregeling.