skip to main content
Start bouw woontorens bij Beatrixpark

Op deze kavel (kavel 6/7), aan het Beatrixpark, bouwt ontwikkelaar Breevast twee aan elkaar verbonden woontorens met 213 koop- en middensegment huurwoningen. In aanloop naar de bouw van de woningen worden de komende maanden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd op deze plek. Zo brengen we damwanden aan om een bouwkuip te kunnen maken, verleggen we leidingen en bereiden we de aanleg van nieuwe WKO-bronnen voor. Deze WKO-bronnen vormen een systeem voor warmte- en koudeopslag dat gebruikt zal worden voor de nieuwe woningen. De werkzaamheden duren tot het eind van het jaar, waarna de bouw van het complex start. Naar verwachting is de oplevering eind 2026.

Damwanden voor bouwkuip

Eind juli is de aannemer begonnen met het aanbrengen van de damwand aan de zuidzijde van de toekomstige bouwkuip. Deze damwand wordt trillingsarm aangelegd. Er zal echter wel enige geluidsoverlast ontstaan, omdat er een aantal stalen damwandplanken aan deze damwand bevestigd moet worden. Deze kunnen alleen ingetrild worden. Dit duurt maximaal een halve dag. Aan de andere drie zijden van de bouwkuip brengen we de damwanden vanaf januari 2024 aan. We drukken ze zoveel mogelijk geluidsarm de grond in.

Bouwweg en fietspad

Eerder legden we dwars over het terrein een bouwweg aan vanaf de Christian Neefestraat naar Kapel & Convict. Eind dit jaar – als de renovatie van het Convict klaar is – zal deze bouwweg ingekort en mogelijk wat verschoven worden. De route voor het bouwverkeer van kavel 6/7 loopt verder via de Beethovenstraat en de De Boelelaan vanaf de A10. Er rijdt in de regel geen bouwverkeer voor Convict over de Prinses Irenestraat, alleen op beperkte momenten dat de bouwweg niet gebruikt kan worden als gevolg van de werkzaamheden. Het fietspad tussen Akzo Nobel en Stibbe, over het Beethovenplein naar het Beatrixpark wordt tijdens de bouw buitengebruik genomen vanwege de veiligheid. Naar verwachting gebeurt dit in oktober 2023. Totdat de bouwactiviteiten in het gebied klaar zijn is het huidige hoofdfietspad – de Prinses Irenestraat – de enige fietsroute tussen het Beatrixpark en de Beethovenstraat.

Twee woontorens

Voor het ontwerp van de woontorens bij het Beatrixpark tekende architectenbureau UNStudio. De oosttoren telt 19 verdiepingen, waarvan de appartementen verhuurd zullen worden. De westtoren telt 17 verdiepingen met koopappartementen. De begane grond gaat ruimte bieden aan een restaurant, wellness, plekken om te werken of te ontmoeten en biedt ook toegang tot een zwembad voor bewoners van de westtoren. In het souterrain komen een gym en ruimte voor fietsenstallingen, en in de laag daaronder een parkeergarage. Aannemer Boele & Van Eesteren voert de bouw van het complex uit.

Geef uw mening

Socrates

Aron, in de toekomst gaan de EROS CENTRES juist naar de Veluwe , dan kunnen de klanten. tekeer gaan zonder overlast te veroorzaken , behalve voor de wolven

Aron

Bewoner/Socrates, doe eens niet zo kleinburgerlijk. Ga anders lekker op de Veluwe wonen of ergens waar de rust zegeviert (80% van Nederland).

Socrates

het zou zo maar kunnen dat het EROS Centre toch op een van de kavels gaat komen , zolang dit B&W in het zadel zit gebeuren er regelmatig dingen die zgn niet voorzien waren , ze hebben nu vakantie en volgen colleges :leren liegen

Rutger

Zijn er inmiddels ook al plannen voor het stuk grond pal naast het St. Nicolaaslyceum?

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Rutger, op het stuk grond naast het St. Nicolaaslyceum komt het woongebouw Habitat Royale. Dit gebouw wordt ontwikkeld door Konder Wessels Vastgoed. De bouw start naar verwachting in het laatste kwartaal van 2024. Hier lees je er alles over: https://zuidas.nl/blog/2022/12/14/natuurinclusief-wonen-aan-het-beatrixpark/

MM

Wanneer gaan de appartementen in de verkoop?

Bewoner

Bedenk wel dat je waarschijnlijk naast het Erotisch Centrum komt te wonen. Want de gemeente heeft wel haar mond vol van de Zuidas, maar als bewoner word je ondertussen gewoon in de maling genomen.

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste M, het is nog niet bekend wanneer de appartementen inbed verkoop gaan. Op www.Breevast.nl kun je je wel alvast inschrijven als geïnteresseerde. Dan ontvang je bericht als de verkoop wordt gestart.