skip to main content
Vijf nachten afsluiting De Boelelaan bij VUmc

Het viaduct is in feite een brug die twee gebouwen van het Amsterdam UMC (locatie VUmc) aan de noord- en zuidzijde van de De Boelelaan met elkaar verbindt. Deze brug is de afgelopen periode gerenoveerd, en nu de werkzaamheden zijn afgerond wordt de bouwsteiger weggehaald. Om verkeershinder zo veel mogelijk te beperken, is ervoor gekozen dit ’s nachts te doen. De werkzaamheden beginnen in de avond van 2 oktober en duren ongeveer vijf nachten. Tussen 22:00 ’s avonds en 6:00 uur ’s ochtends zullen de noordelijke rijbaan, het noordelijke fietspad en het noordelijke voetpad worden afgesloten. Autoverkeer, fietsers en voetgangers worden omgeleid. De zuidelijke kant van de De Boelelaan blijft gewoon toegankelijk.

Onderkant van de steiger vanuit het viaduct

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via de Van der Boechorststraat en de Van Nijenrodeweg. Twee verkeersleiders zullen het wegverkeer ter plekke in goede banen leiden. Fietsers en voetgangers worden naar de overkant van de straat geleid. Het openbaar vervoer zal geen hinder ondervinden van de afsluiting, en nood- en hulpdiensten kunnen via de trambaan rijden. Zodra zij passeren wordt het werk tijdelijk stilgelegd.

Herstellen voet- en fietspad

In de week van 9 oktober wordt gestart met het herstellen van het voet- en fietspad aan de noordzijde van de De Boelelaan, waarbij het voetpad verbreed wordt teruggebouwd. Dit wordt overdag gedaan en neemt ongeveer 15 werkdagen in beslag, waarbij fietsers en voetgangers worden omgeleid. Overig verkeer ondervindt dan geen hinder meer. Mocht het verwijderen van de bouwsteiger complexer zijn dan vooraf ingeschat, dan worden de nachten in de week van 9 oktober gereserveerd voor eventuele uitloop. In dat geval start ook het herstellen van het voet- en fietspad later. 

Geef uw mening